Zonnestraal

De zonnestralen werpen hun weg langs de kieren van mijn gordijnen. Vallen zacht op mijn gezicht en zorgen er samen met het gezang van de vogels voor dat ik in alle kalmte ontwaak. Niemand die dit gelooft natuurlijk, het is eind december. De enige vogels die ik hoor, zijn de papegaaien die de buurt al jaren teisteren. Van die ontsnapte, groene, irritante bel-imiterende vogels.

Dat ik stiekem mijn wekker een rotgooi gaf, en hij in tientallen stukken uit elkaar sprong ligt misschien een stuk dichterbij de realiteit. Nee, eigenlijk ook niet. Ik heb geen wekker meer, aangezien de vorige wekker niet opgewassen was tegen mijn ochtendhumeur.
Het arme wekkertje overleefde mijn doodsklap niet, en weigerde dienst. Niet heel vreemd, maar wel wat onhandig. Verslapen is namelijk helemaal geen fijne combinatie met een ochtendhumeur.

Hoe dan ook, back on track. Daar lag ik dan, met wiebelende tenen, die even een kijkje buiten de dekens kwamen nemen. Het was fris, maar ze weigerde toe te geven. Op de muziek mee aan het wiebelend, terwijl ik met mijn slaap ogen opzoek was naar pen en papier. Ouderwetse bedoeling, maar waar. Niets is fijner dan mijn pen, die de woorden uit mijn gedachten op papier geboren laat worden. Het stelt weinig voor, ik ben net wakker en kan mij slecht focussen.

Cry me a river. Bitch, cry me a fucking ocean. De woorden vliegen zonder enige gedachte op papier, ik zucht en trek mijn neus op. Over een paar dagen valt het nieuwe rooster in mijn mailbox, met mijn ingeplande RUMAG-data voor januari. Eigenwijs als ik ben, zadel ik mijzelf van te voren al op met een deadline. Ik wil mijn eerste artikel (als ik het zo mag noemen), al geschreven hebben voordat ik de mail open.
“Terwijl het water uit zijn neusgaten borrelt, realiseer ik het. Het is net een zeekomkommer.” Als ik zo door ga, ben ik straks Mevrouw BreakYourNuts bij Rumag, ik typ maar wat graag over hartzeer. Misschien een beetje te graag. Wat als het gaat vervelen, wat als ik straks geen flauw idee meer heb over what next.
Oh boy, wat als. Wat als de zonnestralen wel hun weg langs mijn gordijnen gaan vechten. Winnen en uiteindelijk zacht landen op mijn slapende gezicht. Mij laten ontwaken als een goedgehumeurde boomknuffelende, geitensokken dragende hippie, met van die houten spirals in mijn oren. Zodra die dag komt, schrijf ik over hoe smerig de woorden wat als zijn. En vermoord ik die, op mijn altijd even originele en agressieve manier.

Want Mevrouw Zonnestraal worden, is niet voor mij weggelegd.

Bron afbeelding.

9 comments on “Zonnestraal

  1. Neem vakantie in Zeeland. Hier fluiten de vogels (echte vogels en geen papegaaien) nog vroeg in de ochtend. En de kans op zon is hier vele malen groter dan in de rest van het land.
    Over hartzeer schrijven doe je goed en je moet doen waar je goed in bent. Als het gaat vervelen kun je altijd nog switchen naar poëzie 😀

    1. Wakker worden met echte vogels lijkt mij een beter plan dan die fijne *kugh* papegaaien die hier rond fladderen. Veel met de zon heb ik niet, nouja… alleen in het festivalseizoen 😛
      Dankjewel voor het compliment! Heel lief!

  2. De foto is prachtig, maar ik kom hier inderdaad niet om zonnestraaltjes te lezen. Je bent een van de weinige bloggers die op een heerlijke manier kritisch bent.

Geef een reactie