Zondag

De zonnestralen vallen zacht op mijn gezicht. Hun oorlog met de kieren tussen de gordijnen zit er al weer even op en hun enige doel is om iedereen te laten ontwaken. Na dertien uur slaap is het zelfs voor mij tijd om mijn ogen open te doen, de dekens vlug over mijn hoofd te trekken en te realiseren dat ik soms net een kluizenaar ben. Een slapende kluizenaar die stiekem nog even wil blijven liggen.

Kan natuurlijk niet.

Dus ik ben maar opgestaan. Alles doet het nog en de tientallen onbelangrijke appjes, blijven voor de rest van de dag gesloten. Gewoon even rust. Heerlijk! Onbelangrijke dan alleen. Want stel je voor dat je iets belangrijks mist. Iets waar we tegenwoordig de telefoon niet meer voor oppakken, of waar we niet meer voor langs gaan. Want met een paar woorden via app is het toch ook geregeld? Schandalig.

Goedemorgen.Middag.Avond. Als het maar goed is.

bron afbeelding.

15 comments on “Zondag

 1. Ontnuchtering na het ontwaken

  het leven
  zoals we het ervaren
  is een non-stop gebeuren

  tussen het geboren worden en sterven
  hartjes diep in verweerde bast kerven

  van de boom
  getuige van een droom
  maken ze straks schilderdeuren

  Lenjef 🙂

  1. Heel veel en hard werken aan eigenlijk te veel dingen binnen een x aantal uur. Dan kom ik nog wel eens wat slaap te kort, als ik dan de kans krijg slaap ik zonder problemen dertien uur aan een stuk. Ogen dicht en hoppa!

 2. Dertien uur een één stuk! Je lijkt mijn dochter wel. En als ik dan vraag of ze lekker geslapen heeft zegt ze: “Ik geloof het wel.”
  Ik hoop dat je genoten hebt van deze dag. De zon heeft zich in elk geval laten zien en dat doen een uitgerust mens altijd goed 🙂
  Groetjes Kakel

Geef een reactie