Zeven over drie

Het einde der dagen is aangebroken, alles trilt en van schrik zit ik binnen een oogwenk rechtovereind in bed. Mijn mobiel ligt op het nachtkastje, en zorgt voor een klein carnaval. Verward pak ik mijn toestel, swipe ik het monster van vergrendeling en staar naar de tijd.

Zeven over drie. Wat is dat voor geluid? Waarom staat er een envelopje in mijn beeldscherm? Welke idioot, stuurt iemand om zeven over drie een sms. Wie verstuurd er tegenwoordig überhaupt nog een sms. Waarom, vraag ik mijzelf zoveel af, om zeven over drie?

Nieuwsgierig als ik ben, open ik het smsje. Een tekstbericht van mijn provider, want tjah.. ik heb een gemiste oproep. Een oproep gemist om zes over drie en er is geen voicemail achter gelaten. Het is dat het om dat tijdstip vrij donker is, anders zou iedereen mijn wenkbrauwen kunnen zien.
Hoe ze meters omhoog kruipen, met een arrogantie en walging die nog nooit eerder gezien is. Ik vraag mij af, waarom nummers uit de weigerlijst voicemail krijgen. Waarom worden die niet direct geblokkeerd? Of waarom, stuurt mijn provider mij een tekstbericht. Alsof ik wil weten, dat een nummer van de weigerlijst mij om zes over drie probeert te bellen.

Zonder twijfel gooi ik mijn mobiel aan de kant, trek ik de dekens weer tot aan mijn oren en draai ik mij nog eens om. Ik kijk naar de klok, rol met mijn ogen en zoek naar antwoorden. Gedachtes zijn om zeven over drie misschien wel in zijn puurste vorm. Of, misschien liggen deze wel het dichtste bij een waanillusie.

De Hufter kwam weer eens om de hoek kijken. Zodra ik de woorden vind, zal het zorgen voor een nieuw verhaaltje Hartzeer. Zodra ik het lef gevonden heb, of de wetenschap dat delen geen kwaad kan.

Bron afbeelding.

15 comments on “Zeven over drie

 1. Een van de redenen om geen mobiel naast me te hebben als ik slaap. Dan kan niemand, maar ook niemand, ook geen provider of robot mij een berichtje sturen en mij wakker maken. Heb je je nachtrust nog een beetje af kunnen maken?

  Love As always
  Di Mario

 2. T-Mobile? Die hebben daar een handje van.
  Ik heb mijn Phone op rustige tijden staan en heb deze altijd op het nachttafeltje ( wat best een raar woord is want dat tafeltje staat daar overdag ook gewoon) zodat mijn kids of ex me kunnen bereiken indien nodig.
  Toch, die wenkbrauwen hadden me een leuke aanvulling op het blog geleken. 😛

  1. Nee, ik zit bij Hi. Normaal gesproken krijg ik zelden van die automatische berichten. (Alleen als ik weer eens te veel MB’s verbruik haha.) Nachtafeltje, of kastje is inderdaad best vreemd. Misschien omdat we het over het algemeen alleen snachts gebruiken? Geen idee.
   Hopelijk hebben ze je niet in het diepst van de nacht nodig hoor, iedereen verdient wel een beetje nachtrust!
   Haha, ja die wenkbrauwen van mij kunnen dr wat van, Je hebt mensen die met hun handen praten, en ik praat met mijn wenkbrauwen 😛

  1. Mijn mobiel staat zelden echt helemaal stil. Ik ben altijd bang dat het alarm van de winkel af kan gaan en de alarmcentrale mij dan niet te pakken krijgt. En echt een hele avond doorslapen is zeldzaam, ik ben een spookje.

Geef een reactie