Zeiken is mijn supergave – de tag.

zeiken

‘Zijn jullie open?’ Nee mevrouw. Ik open elke dag voor de lol die deur. Flikker al mijn buitenpresentaties de winkel uit, in de hoop dat de wind ze niet ontvoerd. Ik ren voor mijn plezier naar de achterkant van mijn winkel omdat de telefoon gaat en beantwoord in deze spurt drie vragen van klanten die met hun gevulde winkelmandje op zoek zijn naar producten die nog niet bijgevuld zijn. Mevrouw, we zijn hartstikke dicht en daarom loop ik hier met een schijnheilige maar toch commerciรซle glimlach op mijn gezicht en beantwoord ik met alle liefde uw vragen. Domme vragen bestaan niet mevrouw. Nee. Echt niet.

Vreemd genoeg kan ik zoiets niet tegen mijn klanten zeggen. Zelfs niet wanneer er vijftien mensen in de rij staan, mijn collega even wat advies nodig heeft en zeker niet wanneer het al half elf is. Nee. Dus wat nu?

‘Ja mevrouw, wij zijn open!’

Godverdomme. Is het al twaalf uur? Dan trek ik de deur van het dagverblijf dicht, gooi er een paar extra sloten op en gooi mijn lunch snel naar achter. Er zit niets anders op, het is niet anders. Ik kan niet altijd gewoon even zeiken.

Een paar dagen geleden las ik bij Sammie de ‘mag ik even zeiken’-tag. Zoals de meeste al weten ben ik gek op tags. Mocht je nieuw zijn, hoi.ik.ben.gek.op.tags! En gewoon even zeiken? Volgens mij heb ik daar wel een talent voor. Deze tag is bedacht door Mariska en ik kan niet wachten om mijn gezeur de wereld in te slingeren. Let’s go.

-Waar kan jij je gigantisch aan ergeren?
Manwhores. Zo dat is er uit. Ik kan mij gigantisch ergeren aan mannen die denken dat ik zit te wachten op een egotripper die zonder problemen zijn sergeant-majoor even kan laten showen om er vervolgens verdwijntrucjes mee uit te halen. Het enige waar je hem in mag stoppen vriend, is een fleshlight. Kssss! Wegwezen!

-Wat vind jij nou echt gigantisch irritant in het verkeer?
Mensen die te druk met hun telefoon zijn en vervolgens het groene licht niet opmerken. Bedoel, focussen op de weg lijkt mij een van de prioriteiten op dat moment. Die manwhore die je een dickshot over whatsapp stuurt kan wel even wachten.

-Welk eten vind je echt goor en krijg je niet door je keel?
Boerenkool. Toen ik jonger was geloofde de moeder van mijn beste vriendin dit niet. Ik bleef eten, zij kookte boerenkool en vertelde mij dat het spinazie was. (Ja serieus.) Ik at het, of deed een poging als de goedgelovige acht jarige die ik was. Vervolgens kon zij de bende opruimen. Ik lust echt geen boerenkool.

-Waar wil je op dit moment over zeuren?
Maagzuur. Sinds twee weken laat mijn maagzuur mij maar niet met rust. Ik word er helemaal gestoord van! Ach, het is niet zo ernstig. Wel vervelend. Het brandt, ik ga er van mopperen en zeiken blijkbaar.

-Welke artiest kun jij echt niet uitstaan?
Dit vind ik eigenlijk best een lastige vraag. Ik ben een muziekliefhebber, misschien gaat het zelfs nog wel een stapje verder en kan in de meeste stromingen muziek wel iets moois ontdekken. Echt een act of band niet uit kunnen staan gaat wel ver. Sowieso kennen wij natuurlijk alleen het beeld dat hun imago ons geeft en hebben wij geen flauw idee wie er achter het masker schuilt. Ik ben geen fan van Nederlandstalige muziek bijvoorbeeld, maar het gaat niet zo ver dat ik over ‘niet uit kunnen staan’ kan spreken.
Mocht ik een artiest laten verdwijnen dan koos ik voor de bassist van een onbekend straight edge bandje. Haha, maar dat heeft natuurlijk andere zeikerige redenen.

-Wat vind je de rottigste klusjes in huis?
De afwas. Lang leve de vaatwasser!

-Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?
Het missen van doorzettingsvermogen, constant overstappen op een andere domeinnaam of webadres, zielig doen over het verlies van volgers. Dat soort troep. Wat ik trouwens heel vervelend vind aan blogbezoekers (hoi schatjes!) is dat sommige bezoekers soms na 3 seconden al een reactie achter kunnen laten. Het ook nog eens presteren om iets te vragen wat ik al aan de oppervlakte bracht of iets van ‘leuk’ achter laten. Ik zal je nek breken met het ‘leuk’. Dat is pas ‘leuk’! JA LEUK! Hahaha, ach. Ik mag niet mopperen, maar heb liever geen reacties dan ongemeende reacties. Ik weet dat sommige niet zo heel spraakzaam zijn en wel willen reageren. Dat is allemaal geweldig, maar ga niet de schijnheilige schoenenpoetser uithangen, dat doe ik namelijk ook niet. Ik heb respect voor de moeite die iemand in zijn woorden en foto’s steekt. Heb dat dan alsjeblieft ook voor mijn doldwaze verhalen. En kom niet na drie seconden aanzetten met leuk. Dat is niet leuk. JA DAT IS STOM.

-Welk tv programma vind je echt verschrikkelijk?
Misschien verbaas ik jullie hiermee, maar ik kijk bijna geen televisie. Als ik al iets kijk dan is het via netflix. Ik schrijf liever dan dat ik achter de televisie hang. Dus sorry, ik zou het niet weten.

-Aan welk make-up product heb je een hekel?
Weer een vraag die ik niet kan beantwoorden. Ik maak geen gebruik van make-up. Nee, ik zie er altijd gewoon moe en verslapen uit. (Haha) Wel verf ik mijn haar in alle kleuren van de regenboog en ben ik een mevrouwtje nagellak verslaafd. Ik had ooit ook een nail art beauty blog en deed dit jaren met veel plezier. Ik gebruik geen make-up omdat ik vind dat ik het tijdverspilling en geldverspilling vind. Moet ik wel even vermelden dat ik een hele brave huid heb en erg trots ben op dat porseleinen tintje.

-Wil je verder nog ergens even lekker over zeiken?
Nou, als het mag. Ik kan geen toffe manier vinden om LP’s op te bergen. Ik wil natuurlijk weer iets unieks, iets wat bij mij past en iets wat er tof uitziet. Ja. Vermoeiend om zo’n nieuwerwetse mopperkont te zijn!

Nog even een klein zeikpuntje, nu we toch bezig zijn. Ik vind het zo jammer dat Puddle Of Mudd nooit echt is doorgebroken. Voor de metalhaters onder jullie, die vrezen voor weer een keihard geluid.. vrees niet. Dit is een heel beschaafd nummer.

Bron afbeelding.

25 comments on “Zeiken is mijn supergave – de tag.

 1. Denk je dat je elkaar al aardig kent, kom ik onderin de zeik topic tegen dat ik niet de enige vind dat POM meer aandacht had verdiend! I like them!!
  Mooi om te lezen dat jij er ook zo over denkt. ๐Ÿ˜€
  Hieronder mijn favorietje (een van de velen)

 2. Wat een toffe tag Cassilda, eindelijk eens mogen zeiken op vraag!!!!! Ik neem hem dit weekend over. Man wat heb ik zin om eens oeverloos te zeiken. Je bent gewaarschuwd. Like like en nog eens like!!!!

 3. Hahaha, bij 1 en 2 lag ik al dubbel! Inderdaad, lange leven de vaatwasser! Beste uitvinding ever ๐Ÿ™‚ Ik zou ook eens wat minder tv moeten kijken, dan heb ik meer tijd voor andere leuke dingen.. Toch maar eens gaan proberen
  Ik heb je vandaag getagd trouwens ๐Ÿ˜‰ Je bent toch zo dol op tags ๐Ÿ™‚

 4. Hier moest ik toch iets meer dan 3 minuten over nadenken ๐Ÿ˜‰ Ook ik zeik weleens, maar kan alleen bedenken, dat als ik het doe, het bijna altijd op mijn werk is. Het is dan meer zeiken uit boosheid op mensen die niet begrijpen, dat de cliรซnt op de eerste plaats en niet hun ego.

  1. Dit vind ik een hele mooie, we zouden inderdaad eens moeten denken aan een ander in plaats van onszelf 24/7. Dat verdient de benaming zeiken niet eens, eerder strijden/strijder.

  2. Nu ik even rustig je hele reactie kan lezen blijf ik mezelf er over verbazen. Cliรซnten horen altijd op de eerste plek, zeker als ze dringend hulp nodig hebben.

 5. Waar stoor jij je zodanig aan op een blog, dat je hem direct weer weg klikt?– ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
  Ja, die lui ken ik ook. Ik heb me ook voorgenomen om dan niet terug langs te gaan. Want heb wel meer met mijn tijd te doen dan tijd steken in een blogger die geen tijd steekt in mij.

  Dat maagzuur moet je wel even in de gaten houden. Het beschadigd namelijk het slijmvlies van je slokdarm. En, duurt iets langer dan 2 weken… naar de huisarts!

  Die LP’s gooi je in veilingkisten ๐Ÿ˜› Die kan je aan de muur hangen of stapelen. ๐Ÿ™‚
  Muziekje = puik

  1. Ohhmygod. Soms als ik reacties bij andere bloggers lees dan kruipen mijn nekharen overeind. Dan vraag ik mij ook wel eens af of dit soort lui een ander verhaal hebben gelezen dan ik. Ach, ze zijn leuk trafficverkeer, maar kunnen soms beter gewoon hun mond houden en hun mening in hun eigen hoofd laten dwalen.
   Het maagzuur is vervelend en ik kan geen logische verklaring bedenken. Maarja, ik ben ook geen dokter natuurlijk ๐Ÿ˜› Als het zo vervelend blijft dan zal ik wel even langs de ouwe man gaan om te kijken wat ik nu weer mankeer. Ik heb die man jaren niet gezien en het laatste half jaar is het toch wel al drie keer raak geweest. Ik hou hem van de straat ๐Ÿ˜›
   Veilingkisten vind ik een leuk idee! En hell yeah Puddle of Mudd!

 6. Dit is geen zeiklog, dit is een log, hoe kan ik Di Mario zo hard laten lachen dat iedereen die in de winkel loopt, wat voor persoon zit daar zo onbeholpen keihard te lachen. Mensen die na enkele seconde een reactie geven kunnen nooit dat artikel gelezen hebben. Doe het dan maar niet. Aj.. maagzuur, ik heb er soms last van, maar niet twee weken achter elkaar. Toch maar even naar de dokter dame. Had ik trouwens al gezegd dat dit een leuke log was?

  Love As Always
  Di mario

  1. Als ik mensen aan het lachen kan maken, dan is het altijd goed! Mensen die zo snel reageren op iets wat toch iets meer dan honderd woorden bevat.. ik kan er niet bij. Ik ben zelf een snelle lezer, maar merk dat zelfs kleine verhalen toch best tijd opslokken. Zeker als je een beetje reactie achter wil laten. Ach ik zeur. Als het maagzuur niet snel over gaat dan zal er weinig anders op zitten dan even naar de dokter te gaan. Dankjewel!

 7. Dat is nog eens leuk, leuk, leuk ๐Ÿ™‚ een zeiktag!! Wat een briljante vondst. Je zou ‘m eens door de speaker hardop moeten voorlezen als het megadruk is in de winkel. Hebben de klanten een gouden dag. Artiesten die ik echt niet kan uitstaan: de palingsound-zingers. Vreselijk. En dan die zelfingenomen koppen erbij…
  Eigenlijk – besef ik nu – zeik ik te weinig :-))
  Liefs Kakel

  1. De vaste klanten trappen niet meer in mijn schijnheilige verkopers lachje, die lachen soms met ons mee wanneer ze de ergernis van onze gezichten kunnen lezen. Deze klant maakte het even te bont. Achteraf was het ergens goed voor, ik had een opening naar de tag. Dankjewel!
   En je mag best een zeiken hoor X

 8. Geweldig zeikbetoog.
  Ik heb dat ook, raak bloedgeirriteerd van onnadenkende reacties. Dat je kunt zien dat iemand het helemaaaaal niet gelezen heeft en maar wat zegt.
  Zeg dan gewoon niks.
  Schrijf je een heel verhaal, blablablabla en ben een kindje verloren. Staat eronder hihi, wat grappig.
  XXXX

  1. Misschien eens een reactie terug sturen vol met andere bullshit. Dat ze (als ze terug komen om te checken) denken whattthefuckisgoingon. Dat ga ik eens testen ๐Ÿ˜€ X

Geef een reactie