Wie de bal kaatst…

“Goh, nou. Zullen we het daar eens over gaan hebben?” Ik leun naar achteren, en zit weer eens op mijn onderrug. Niet vol van klasse, of goed voor mijn donder trouwens. Ik sla mijn arm over de rugleuning van de bank en realiseer dat ik toch wel als een vent zit. Die bank van hem, maakt mij lui. Of gewoon, heel ontspannen.

“Wees eerlijk, ze jumpen wel de grond uit.” Hij schudt zijn hoofd een beetje, en weet zichzelf geen houding te geven. Met de afstandbediening in zijn handen, kijkt hij mij aan. Doordringend en wachtend op een reactie. Zijn gefriemel aan de afstandbediening maakt mij iets wat zenuwachtig.
“Dus, als iedereen in de sloot springt, dan volg jij?” Ik trek een van mijn welbekende gekke bekken en wijs naar mijn voorhoofd. Echt meegaan met de stroom zit niet in hem, dus de hele conversatie over kinderen was iets wat een verassing.

Momenteel zit ik gewoon in die leeftijdfase. De ene kant van mijn vriendengroep, krijgt met enige regelmaat de ooievaar op bezoek. Een klein wolkje word gedropt, en het gelukkige stel waant zich in de hemel. Leuk en aardig, maar als we naar rechts kijken zien we de andere kant van de bende van ellende.
Druk met het leven, met de baantjes die de centen brengen voor festivals, concerten en alle andere dwaze hobbies die we met hart en ziel mogen uitoefenen. Het is vreemd, maar waar. De bijna dertig club, is gewoon ontzettend verdeeld.

“Ja, maar die Loes hΓ©… ze zei dat ik ook wel eens mocht opschieten.” Hij stottert een beetje na, en krabt onwennig aan zijn oor. De afstandbediening ligt gelukkig buiten handbereik, want Meneer Zenuwenlijer kan er wat van. Met zijn blik vol onbegrip kijkt hij mij aan, wetende dat ik het probleem een beetje herken.
“Heb je daar niet eerst een kut voor nodig dan?”, vraag ik hem vol spot. Hij springt bijna van de bank af, en in gedachte zie ik hem natuurlijk al struikelen over zijn eigen kleed. “JEEZUSSSS CASSILL!!! Kan je dat nou echt niet anders formuleren?” Hij gaat iets gemakkelijker zitten en skipt eindelijk een van de vervelendste nummers die hij in zijn speellijsten heeft staan op spotify. (Mocht je nieuwsgierig zijn; dontkillthemagic.)

“Natuurlijk kan ik dat, maar dan ga jij weer zitten zeuren dat ik altijd zoveel woorden gebruik.”. Als ik ergens talent voor heb opgebouwd is het, het irriteren van meneer Zenuwpees. Hij kijkt mij aan, met opgetrokken wenkbrauwen, steekt zijn tong uit en begint verder met zijn gebazel over Loes en haar vragen.

Meneer Zenuwpees begint over zijn liefde voor het vrije leven, en nog voordat hij zijn verhaal kan afmaken, schiet ik in de lach. “Man, geen vrouw die het met jou uithoudt. Jij bent het kind, waar ze pas over drie jaar klaar voor is.” Zonder enige genade, gooit hij zijn imitatie leren kussentje naar mij. Een dikke voltreffer natuurlijk, hij gooit als een echte man en ik kan ontwijken als een meisje-meisje. Niet dus.

“Nee, jij bent lekker volwassen.” Hij ploft naast mij neer, en zoekt als een kip zonder kop naar zijn afstandbediening. “Kom, filmpie kijken dan zeikert.” Ik schudt mijn hoofd en biedt mijn excuses aan. “Sorry, voor wat?” Hij ziet water branden, hoort de engelen uit de hel zingen en weet niet wat hem te wachten staat.

“Hiervoor…” Ik duw hem van de bank af, en sla hem op zijn te overdreven hipsterkapsel met zijn kusssentje. “Kinderen, moeten gewoon niet aan kinderen beginnen.”, hij knipoogt en verwacht natuurlijk een bitcherige opmerking terug. Zonder twijfel, of tijd om na te denken over een gepast antwoord, vraag ik het hem. “Loes is zeker de uitzondering op die regel dan?” Even lijkt het alsof er geen eind aan het gelach van Meneer Zenuwpees komt. De tranen lopen stiekem uit zijn ooghoeken en hij ploft weer naast mij neer.

“Ja, ik ben te kinderachtig voor kinderen. Zo ver ben ik gewoon nog lang niet.” Serieus kijk ik hem aan, en zijn tranen drogen op. Meneer Zenuwpees krijgt ineens een soort sparkle in zijn ogen. Mijn wenkbrauwen springen omhoog en ik frons, zoals alleen ik dat kan. “Heb jij daar niet eerst gewoon een penis voor nodig dan?!”, fluisterd hij spottend.

Tttsssss. Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten natuurlijk.

Bron afbeelding.

11 comments on “Wie de bal kaatst…

  1. Damn, nieuwsgierig als ik ben klik ik verdorrie op die link.. Nu heb ik een goed excuus om heel de dag dark metal te draaien. Even mijn oren ontgiften πŸ˜€
    Bankhangen is gewoon modern zitten. Buiten dat zit het gewoon het lekkerst. En kinderen. Daar moet je pas serieus aan denken als je er aan toe bent. of er gewoon nooit aan beginnen.

    1. Ja over smaak valt niet te twisten, maar dat nummer is echt… brrrr. Soms denk ik wel eens dat er te gemakkelijk over kinderen gedacht word, dat het wel even te doen valt. In mijn omgeving zijn er ook een aantal tienermoeders, die beweren hier voor gekozen te hebben. Kan daar niet helemaal bij met mijn verstand.

Geef een reactie