Wicked Music Tag

wicked music tag

Zonder muziek geen leven. Ik ben dol op muziek en deel (zoals jullie al lang weten) graag wat tunes in mijn berichten. Vandaag gaan we het dankzij Dennis eens uitgebreid over muziek hebben. Aanshouw de Wicked Music Tag. Enjoy y’all!

1. Hoe is jouw liefde voor muziek ontstaan?
Er was gewoon altijd muziek. Toen ik nog een ukkie was, was er altijd wel muziek. De radio stond aan, de kijkbuis stond op een muziekzender of de buurjongen was met zijn gitaar en (verschrikkelijke valse) Bob Marley covers bezig.
Toen ik eenmaal naar de middelbare school ging was ik vaak op het pleintje in het dorp te vinden. (Ja, netjes braaf en burgerlijk opgegroeid in een dorpje y’all.) Hier is mijn muziekliefde echt begonnen. Aan de overkant van het plein stond een krakerspandje. In dit huis woonde twee rebelse jongetjes die de hele dag Nirvana de wereld in bliezen. Te kek natuurlijk als je twaalf bent.

2. Waar luisterde je ouders naar toen je klein was?
Mijn ouders hebben een vrij brede muzieksmaak. Gelukkig maar trouwens. Ik kan mij herinneren dat Guns and Roses, Bob Marley, Metallica, Led Zeppelin, Elvis, UB40 -met die godvergeten kolere rat in z’n keuken-, Queen geregeld gespeeld werden.
Mijn vader heeft ook nog een liefde voor trance, techno en andere poingpoingpoingjakjakjak-tonen. Moeders is stiekem best gek op Chef’s Special en Papa Roach. Ja, mijn oudjes zijn best oké. Alleen die baggertonen van Hazes. Rampzalig.

3. Wat is je eerst gekochte cd of plaat?
Toen ik dertien was werkte ik voor de platenzaak. Mijn centen belande keer op keer in de platenzaak en ik heb nog nooit slechts één album gekocht. Ik kan dat niet. Er staat overal zoveel moois en ik vind het kiezen gewoon te lastig. De eerste albums die ik kocht waren van Nirvana, The Red Hot Chili Peppers, Limp Bizkit en Fear Factory. Oh, volgens mij nam ik stiekem ook een plaatje van Eminem mee. Maar dat weet ik niet heel zeker.

4. CD. Vinyl of Digitaal?
Alle drie.
Digitaal voor onderweg. (Of als ik te lui ben om een plaat te pakken.) Ik ben al jaren fan van Spotify. Ja. Ik weet het. Privacy-blablabla. Artiesten verdienen er geen zak mee-blablabla. Nou. En. Privacy is een sprookje. En artiesten verdienen aan mij meer dan genoeg. Concert en festivalkaartjes kosten geld. Platen kosten geld. En die stapels met bandkleding in mijn kast kwam niet gratis aanvliegen. Dus. I. Dont. Care.
Het liefste zou ik enkel nog maar platen kopen. Is het niet dat sommige artiesten hun materiaal enkel op CD uitbrengen. Dus dan moet ik wel. Ik heb trouwens een zwak voor een kartonnen cd-hoes. Zeker met een tof artwork of idee-er achter. Vanity van John Coffey is hier het perfecte voorbeeld van.

5. Favoriete en minst favoriete genre?
Trashmetal, nu metal, melodic hardcore, metalcore behoren tot mijn favoriet. Maar als je dit over een half jaar weer vraagt dan kan het antwoord anders zijn. Ik weiger om voor één genre te gaan. Industrial en EBM, ook leuk! Rockabilly ook. En, en, en. Ja ik stop.
Minst favoriete. Baggergenre’s opzoeken dus. Ik kan reggae, reggae fusion, ska en dat soort dingen niet zo goed verdragen. Een paar maanden geleden stond ik op een festival bij the Skints. We stonden hier al vrij vroeg omdat de volgende act John Coffey zou zijn. (En tjah, ik heb een dingetje met John Coffey. Beetje overdreven. Maar dat mag.) Dat was het langste uur van de dag. Echt. Ik kan er weinig mee.
Het is geen slechte muziek, bedoel, ik zie de artiesten echt wel werken voor hun act. Ik hoor de tonen en begrijp dat ik dat zelf nooit zou kunnen. Maar, het doet me gewoon niets. Niets.

6. Je geheime music crush?
Als ik iets tof vind, dan vind ik dat tof. Logisch. Waarheid als een koe. Ik heb daarom ook geen geheime music crush. Een tijd terug kocht ik een aantal platen en de CD van Hozier zat hier tussen. Een van mijn vrienden vroeg of ik een duistere kant had. Nee hoor, ik luister gewoon graag naar wat ik mooi vind.

7. Welk nummer heeft een speciale betekenis voor je?
Er zijn altijd nummers die iets speciaals betekenen. Moet wel eerlijk zeggen dat ook dit schuift. Je groeit, neemt afscheid van bepaalde gebeurtenissen en sommige nummers zullen dit altijd perfect verwoorden. Maar geweldige ervaringen hebben natuurlijk ook zo hun eigen tracks.

Tim Verhaal – My Best Nightmare
Nirvana – About a Girl
Red Hot Chili Peppers – This Velvet Glove

8. Is je muziek smaak veranderd door de jaren heen?
Ja. Natuurlijk. Ik begon met grunge en punkachtige dingen. Heel snel kwam daar nu metal bij en dat zorgde eigenlijk vanzelf voor alle andere genre’s. Het afgelopen jaar stond hardcore erg in de schijnwerpers, maar met de aankomende concerten valt het mij op dat ik weer een beetje back to basics ga. Voor zo ver dat mogelijk is met mijn smaak.

9. Top 3 favoriete albums?
Red Hot Chili Peppers – One Hot Minute
John Coffey – Unstached
Being as an Ocean – Being as an Ocean

10. Wat zijn jou recentelijke ontdekkingen die je anderen aanraad?
Een tijd geleden leerde ik via een vriend Being as an Ocean kennen. Ik ben verslaafd.

Taggen doe ik niemand, maar overnemen mag altijd!

20 comments on “Wicked Music Tag

 1. Ik zag Queen staan en toen kon ik eigenlijk al stoppen met lezen.. 😉 Maar gelukkig niet gedaan zodat ik kan zien dat je met o.a. Nirvana bent opgegroeid… en nog meer grunge… Heerlijk!
  Een goede Queen tip: Album Sheer Heart Attack: Metal meets opera… het hele album.
  En luister eens Weezer – the blue album, denk dat je dat wel leuk gaat vinden. 🙂

 2. Hahahaha! “UB40 -met die godvergeten kolere rat in z’n keuken”. Geweldig nummer is dat! Leuk ingevuld CassCass. Being as an Ocean was ik alweer even vergeten toen je die een tijdje terug deelde. Zo gelijk even in Apple Music opslaan!

  1. Ja Being as an Ocean is vrij nieuw voor mij. Vriend liet het horen toen we op John Coffey stonden te wachten. Meteen een LP aangeschaft. Ze zijn zo tof. EN dat nummer van die rat. Nee. Gewoon niet. 😛 Dankjewel voor de tag!

 3. vraag 9: opeth blackwater park
  Iron Maiden Iron Maiden
  Van Halen Woman and Children first
  Leuke tag, hoewel ik hem niet ga overnemen. Iedereen kent mijn smaak wel, hoewel uitgebreid en met uitschieters.
  Je pas ontdekte band vind ik wel en niet. Ik ga ze ff opzoeken op Spotify later. Als ik meer hoor dan 1 nummer dan komt het vast goed 🙂

  1. Oh Opeth! Helemaal geweldig natuurlijk. Van Halen ben ik niet zo bekend mee, dat ga ik eens checken. Haha, ik had ook niet verwacht dat je de tag over zou nemen 😛 Je bent idd iemand met een brede smaak, maar dat is alleen maar mooi. Er is zo veel moois en het zou zonde zijn om je tot een bepaald genre te beperken.

 4. Ontroering

  klanken en teksten die ontroeren zijn echo’s van je zijn
  een diep persoonlijk ervaren
  alleen door stilte te evenaren
  verbroken door de zin ‘ik heb je lief’ als eeuwig refrein

  Waarschijnlijk zitten mijn grijze haren er voor iets tussen, Cassilda. 😀
  Lenjef

 5. Hahahaha! “UB40 -met die godvergeten kolere rat in z’n keuken”. Ik kom niet meer bij, wat een waardeloos bagger nummer is dat. Ik hoorde hem een tijdje geleden nog ergens.. Weet niet eens meer waar, maar weet nog wel dat ik weg gelopen ben. Daar weiger ik gewoon naar te luisteren. Mijn moeder had in mijn jeugd heel veel jaren 60 muziek, maar dat ben ik ondertussen wel ontgroeid.

  Love As Always
  di Mario

 6. Ik moet zo vreselijk lachen om de rat in de keuken, hahahaha ja dat is wel de slechtste als je het mij vraagt ook van ub40 en ik ben van hun tijd ook. lol… mijn ex man was helemaal fan van hen. Ik iets minder.

  Maar jouw smaak is niet mijn smaak, dat kan ik je alvast vertellen, sterker nog, er staan namen tussen die ik niet ken. :O Als jij van punk houdt, ken je dan ook The Cure? Dat is ook van mijn hele jonge tijd, maar kan jou ook weleens aanspreken misschien. 😉

  X

Geef een reactie