Water geven

bron; weheartit
bron; weheartit

Planten geven we water. Doen wij dit niet, dan zullen ze sterven. Bloeien tot er niets meer is. Tot de duisternis zijn armen spreidt en de vernietiging verder groeit. Om dit alles te voorkomen geven wij de huiscactus dus maar wat water.

Zodra ik het bovenstaande verhaaltje verkondig is iedereen het met mij eens. Ik word soms theatraal genoemd, maar dat veranderd niets aan het feit dat planten water nodig hebben. Zodra ik vraag wanneer ze hun kinderen voor het laatst water hebben gegeven is stilte vaak het enige wat volgt. Daar gaat het dus mis.
De nieuwsberichten blijven stromen. Kind gedumpt in bos en is na een paar dagen pas als vermist opgegeven. Kind valt in een gorillaverblijf, na het uitstekende ouderschap van moeders en de aap die zich ontfermde om het kindje, vindt zijn einde. Zestienjarige griet verschijnt in een facebookvideo, terwijl ze op haar knieën zit voor de halve kroeg. Overal waar je kijkt springen de nieuwsberichten over het ontbreken van een opvoeding ons om de oren. Wat doen wij? Niets. Helemaal niets.
Water geven is vast lastig.

5 comments on “Water geven

 1. Ja, wat zal ik nu eens zeggen, ik zag het, las het, hoorde het en dacht… nou ja! De gorilla, mijn hart sloeg zelfs over, dat jongetje dat uit de auto is gezet, i mean…. really?

  Pffffffff, nou goed, een perfecte moeder ben ik zelf vast ook niet geweest en nog niet, geen idee, de enige die daar antwoord op kan geven aan jou is mijn eigen dochter die nu ondertussen aardig stevig in de wereld staat en hard bezig is om haar dromen tot waarheid te maken in haar werk vooral. 😉 Ze gaat goed met haar rijbewijs en haar werk ook 😀

  Dan ben ik trots, maar dat doet ze allemaal zelf!

  Echter, in dierentuinen en andere plekken, altijd aan de leash gehad, of in elk geval dat ik haar kon zien, en gisteren nog, zag ik een vrouw met hond, maar had ook met kinderwagen kunnen zijn, die zie ik ook namelijk… die lopen met kind in de wagen, van de week zelfs nog een vader… die oversteken met hun neus op het beeldscherm van hun telefoon, over het fietspad heen en dan kom ik eraan op mijn fiets… denk je dat ze op of om kijken? Echt hoor… grrrrrrrrrr

  X

 2. Ik vond het zo sneu voor die Gorilla, snap echt niet waarom ze dat beest gelijk dood hebben gemaakt, verdoving om te slapen had toch genoeg geweest lijkt me. En de ouders van tegenwoordig.. de opvoeding.. of beter gezegd het gebrek daar aan, schandalig.

 3. Bron van…

  altijd en overal
  zit het leven vol
  wolvenklemmen en valkuilen

  lachende maskers verbergen de overlevingsdrang
  het blinde eigenbelang maakt het nageslacht bang

  welk kind
  heeft geen reden
  om over zijn ouders te huilen?

  Lenjef 🙂

 4. Wat een hoop ouders niet beseffen is dat als je je kind nu geen water geeft… dan zal het straks niet geoogst kunnen worden en zal het jou misschien wel zien als onkruid. Kinderen zijn een spiegel. Behandel ze zoals je zelf behandeld wil worden.

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie