Wat ooit was

tussen de oren
zit het kwaad
daar broedt ’t einde
samen met haat
tot tranen stromen
gedachtes breken
wanneer wij stoppen
met dromen kweken

Als ik zucht, blaas ik mijn hoop uit. Vals, wit licht dat er ooit stilletjes inkroop. Gedachtes waarin de positiviteit niet kapot te krijgen was. Totdat de duisternis uit het niets aan de strijd begon. Hoe en waar alles precies begon, weet ik niet meer.

“Gewoon leuk en vrolijk doen is geen oplossing. Er is niets om leuk en vrolijk over te doen. Oorlog grijpt om zich heen en dan heb ik het slechts over dat wat er in mijn hoofd afspeelt. Laten we de echte wereld maar buiten beschouwing laten, anders springen we straks nog samen van de brug.”

“…..”

Ik weet nog hoe ik naar hem keek. Mijn ogen zullen zijn duisternis omarmt hebben, aangezien hij zijn problemen op tafel gooide. Zijn diagnose en zijn etiket. Als een schaap moest hij volgen, terwijl hij hier niet voor gemaakt was.
Nu vraag ik mij af, wie wel? Wie is er gemaakt om te volgen?

Hij niet. Daarom vieren wij zijn verjaardag niet meer en staan wij slechts stil bij wat ooit was.

4 comments on “Wat ooit was

  1. Ik ben geen volger. Ik ben meer een leider. Maar zonder goede volgers kan ik geen goeie leider zijn, dus ook die volgers moeten er zijn.
    Zouden we allemaal leiden dan komt er ook iets niet goed ๐Ÿ™‚

Geef een reactie