Waarschuwingslabel

waarschuwingslabel
‘Het staat nou eenmaal niet op je voorhoofd geschreven.’ Ik druk op verzenden, wacht de gelezen-status af en sluit het scherm. Wat ben ik ook een trut. Waarom ga ik niet gewoon even naar hem toe? Waarom sta ik niet voor hem? Ik kijk hem niet aan. Ik wil niet verdrinken. Niet in de zee. Niet in zijn ogen. Nooit meer in zijn leugens.

De DrunkJunk hobbelt zo nu en dan voorbij. Het zijn grappige verhalen, tranentrekkers of kleine herinneringen die hij zich al maanden niet meer kan heugen. Het geheugen van de man met zijn blauwe kijkers is gewoon niet meer wat het was. Drank. Drugs. Dubbelleven. Het fuckt met je. Het maakt dingen kapot. Hersencellen. Vertrouwen. Zijn neus, na mijn stoot.

‘Ik ben gewoon een klootzak.’ Zijn stem brengt dit keer de waarheid. De wereld lijkt niet geschokt. Ik kijk om me heen. Zie hoe iedereen verder gaat met het leven. We staan hier, maar het maakt allemaal niets uit. Meneer is gewoon een klootzak.

Ik loop weg. Laat hem achter met zijn neus. Een uniek spetterpatroon op zijn witte Nikes. Ik kijk niet meer achterom. Het heeft geen zin. Hij is gewoon zo. Ik ben gewoon anders. Het is allemaal heel gewoon. Of?

Waarom draag ik geen waarschuwingslabel? Mijn buurvrouw zou zielsgelukkig zijn als mijn voorhoofd voorzien was van een ‘pas op, bitchmode staan aan’ waarschuwing. De buschauffeur zal zijn flauwe grappen voor zichzelf houden wanneer er ‘bitchslap gratis’ boven mijn hoofd zweeft. De wijkagent zou zijn goedemorgen stilletjes fluisteren wanneer mijn ogen kogels vuren. Het is zo simpel, een waarschuwingslabel.
De DrunkJunk kan er ook wel een paar gebruiken. ‘Manipulatieve klootzak.’ ‘Alcoholistische klootzak.’ ‘Liegende klootzak.’ Ach, wat doe ik moeilijk. ‘Klootzak’ voldoet.

Zou de wereld een betere plek zijn met waarschuwingslabels? Of zou dit voor hogere criminaliteit zorgen? Meer moorden? Marteling? Begrip? Vrede? Ach, nee. Vrede bestaat niet. Mijn waarschuwingslabel zou dat alleen al verwerpen. Donder toch op met je vrede. En klootzakken. Donder ook maar op met klootzakken.

Wat zou er op jouw waarschuwingslabel staan?


Geen idee of dit nummer al eens voorbij gekomen is. Afgelopen zomer zag ik deze heren live en over en maand of twee staan ze in het voorprogramma van Five Finger Death Punch. Ongeduldig als ik ben, duurt het wachten zo lang.

Bron afbeelding.

13 comments on “Waarschuwingslabel

 1. Goh, wat zou er op mijn waarschuwingslabel staan? Ik denk dat dat “gaat zijn eigen weg” moet zijn, want dat is tenslotte wat ik doe en ik laat me niet veranderen. Ja, er zijn werkelijk mensen die dat proberen zo nu en dan. Zonder resultaat ๐Ÿ˜†

  Ik zag de mannen ook al eens live, en dat was beter dan ik voorheen verwacht had.

 2. โ–บSlecht mensโ—„

  een verplicht label dat al de dragers ervan niet deugen
  zal allicht het vrome klootjesvolk verheugen
  helaas hebben velen een heel kort geheugen
  en de waarheid blijft voor sommigen altijd een leugen

  Lenjef ๐Ÿ™‚

 3. op mijn label zou iets van irritant staan denk.. nou iig voor het soort volk dat kortzichtig is.. en mss zelfs wat agressief in geval van andere willen beschermen

Geef een reactie