Waarom

De druppels kruipen met z’n alle naar elkaar toe. Samen vormen ze de stralen die via mijn mond, zacht hun weg vinden naar mijn kin. Stuk voor stuk druppelen ze op mijn kleding, de vloer en haar gloednieuwe witte sneakers. Ik proef ijzer en realiseer mij dat karma haar straft. Dat bloed komt nooit meer uit die schoenen en als ze even zo door gaat, zal mijn handafdruk een eeuwig litteken vormen.

Dat wat goed gaat, moet je niet veranderen. Ik open mijn ogen en hoor mijn moeder in gedachten lachen. Haar wijze woorden dwarrelen ergens van links naar rechts en vliegen zoals sommige dingen dat nou eenmaal doen, mijn oren uit. Zonder ooit opgenomen te zijn in die grijze massa die ik met trots meedragen mag.

“Het lukt niet, ik moet opnieuw piercen.”

Met mijn gezicht op oorlog kijk ik mijn zusje aan. Lekker weer. Zit ik hier als halve horror griet de vleesetende zombie uit te hangen? Ik schud mijn hoofd en verklaar mijzelf voor gek. Ik had nooit moeten gaan zitten. Niet in deze tent. Niet wanneer mijn onderbuikgevoel buiten al aan het schreeuwen was. Gewoon niet.
Monika kwam terug lopen, prikte mij opnieuw en natuurlijk begon dit hoopje mens weer te bloeden alsof er een ledemaat afgetrokken werd door een hondsdolle zeekoe. Waar ik ook keek, er was bloed. De schoenen van de dame werden steeds roder en een glimlach verscheen op mijn gezicht. Ik keek Monika lachend aan en even sloeg de paniek in haar ogen toe.

“Gaat het wel?!”

Angstig nam ze een stap achteruit, onder het mom van even schoonmaken. Ja, ik zal er wel uitgezien hebben als Harley Quinn, enkel in de ‘ikgajevermoorden’stand. De ik trek je kop van je romp als je nu niet snel levert waar ik je voor betaal-look. Absurd natuurlijk, ik had moeten opstappen.

Ik zie mezelf nog staan voor de shop. Haar werk hing overal aan de muren, als kleine trofeeΓ«n, of in haar ogen waarschijnlijk de grootste die ze kende. Ik keek en zag enkel wat kleutergekras. En daar laar ik mij dan piercen. Heel verstandig.

Binnen een paar tellen bevind ik mij weer op de kruk. Monika duwt de piercing er na veel gepriegel in en zucht van opluchting. Fijn, zo’n dame die in zichzelf gelooft. Ze geeft mij wat doeken, wijst naar de wasbak en moppert iets over haar nieuwe schoenen.

Terwijl ik naar de wasbak loop om afscheid te nemen van mijn vroege Halloween kostuum hoor ik haar de verzoringsadviezen mompelen. Ik schudt mijn hoofd en laat haar woorden voor wat het zijn. Ik heb geen advies nodig van iemand die niet weet hoe ze met hun klanten om moeten gaan. Ik heb geen behoefte aan woorden van een of andere peeeeep (ja sorry) die niet weet wat ze aan het doen is. Ik heb geen behoefte meer aan deze shop.

Eenmaal thuis aangekomen deel ik het verhaal met mijn moedertje. Ze kijkt, schudt haar hoofd en kon maar een ding vragen.

“Waarom ben je naar binnen gegaan als je gevoel buiten al vertelde dat het niet pluis was?”

Ja. Waarom?

Bijna drie maanden geleden liep ik de Haagse shop binnen. De piercing was het probleem niet, het zetten was een heel ander verhaal. Ik ben van mening dat Monika geen flauw idee heeft wat ze doet en raad niemand aan om hier plaats te nemen.
Het kan aan mijn ervaring liggen, natuurlijk. Of aan het negeren van mijn eigen gevoel.
Wel weet ik dat ik daar geen stap meer over de drempel zet. Ik weiger en luister naar dat stemmetje. Iets wat we allemaal zouden moeten doen.

Bron afbeelding.

23 comments on “Waarom

 1. Het wordt tijd dat je eens naar jezelf gaat luisteren, anders geef je die kleine engel het verkeerde voorbeeld. En dat zou toch nooit het geval mogen zijn. Is alles weer een beetje genezen? Of moeten we je binnenkort opzoeken in het ziekenhuis.

  Love As Always
  Di Mario

  1. Zamorra vond het ook stom van haar grote zus dat ze bleef zitten. Zo klein en gelukkig al een stuk wijzer dan haar zussen. Alles geneest goed, laten we dat ziekenhuis maar niet doen. Brrr.

 2. Wat lomp dat ze niet eens goed een piercing kan zetten. Ik ben ook zeker van mening dat onderbuikgevoelens altijd de waarheid spreken! Voortaan daar naar luisteren hoor! Gaat het nu wel goed met je piercing?

 3. Ja waarom? πŸ˜› maar ach, waarom zou je altijd maar luisteren naar dat stemmetje? Als ik altijd had geluisterd dan had ik bepaalde geweldige ervaringen niet gehad, en beter spijt krijgen van iets wat je deed dan spijt krijgen omdat je het niet deed. πŸ™‚

  <3 the music

  1. Oh ik adviseer mensen altijd, volg je gevoel, luister en ga. Maar zelf steek ik gewoon mijn kop in het zand. Je hebt wel gelijk, beter spijt van wat er was dan iets wat altijd een gedachte zal blijven. Heel mooi. Yeah gisteren per ongeluk op dit nummer geklikt en het was nog tof ook!

 4. Uniek en aantrekkelijk zijn

  uiterlijke schoonheid is plaats- en tijdgebonden
  tussen Twiggy en de Rubens vrouwen liggen vele ponden

  niet zo lang geleden lieten Chinese meisjes hun voeten verminken
  om, allicht mankend, in schoonheid uit te blinken

  een gat in de boven- of onderlip
  is bijzonder hip
  men blijft er in sommige streken
  steeds grote schijven tussen steken

  ook een lange nek
  is al jaren erg in trek
  ze moeten er de ringen
  gewoon tussen wringen

  hier in onze contreien mogen we dus niet klagen
  de pijn om mooi te zijn is goed te verdragen
  een piercing en een tatoeage hier en daar
  en ’t is klaar

  Lenjef πŸ˜€

  1. Het gebeurd niet vaak dat je schrijfsels mij aan het lachen maken, maar dit deed het. Ik vind dit echt een geweldig stuk, en groot respect hoe je dit weer flikt. We zijn hier inderdaad zo klaar, meestal dan πŸ˜›

  2. Het gebeurd niet vaak dat je schrijfsels mij aan het lachen maken, maar dit deed het. Ik vind dit echt een geweldig stuk, en groot respect hoe je dit weer flikt. We zijn hier inderdaad zo klaar, meestal dan πŸ˜›

Geef een reactie