Waarom er zoveel wordt geluld

Al mijn nekharen staan binnen een aantal seconden overeind. Mijn handen kriebelen, en als ik ongestraft mijn mening kon uiten, dan deed ik dat met al het plezier van de wereld. Ik zou zelfs iets overdrijven, omdat ik daar gewoon geniaal goed in ben. “Anders vraag je het even aan die halve verkoopsters daar.”

Hoi, ik ben Cassilda en ik ben een halve verkoopster. Oh, u wilde iets vragen? Aan mij? Als halve verkoopster?
Waarom wilt u überhaupt advies van iemand, die volgens u, niet zou beschikken over de eigenschappen die een ‘hele verkoopster’ zou moeten hebben.

Lieve lezers, wees niet bang. Uitgemaakt worden voor rotte vis hoort er in een winkel zo nu en dan bij. Je kunt niet altijd aan de verwachtingen van klanten voldoen. Wanneer ze hun hoop en zinnen gezet hebben op de string van het jaar, kan het nogal exploderen. Want tjah, alleen die ene string laat uw billen stralen als nooit te voren. Alleen die string laat uw wederhelft branden van verlangen en alleen die string laat mijn halve verkoopster persoonlijkheid zien wat voor uitgerekte anus u daadwerkelijk bent.

We hebben allemaal een mening. De een is bevooroordeeld, de ander knuffelt graag bomen en wil vriendjes zijn met iedereen. Hoe dan ook, we praten allemaal. Over een ander.

Ik open de koelkast in ons dagverblijf, pak mijn ijskoffie en zoek in de kast naar een reep chocolade. Niet zo maar een reep, nee. Mijn reep; de chocolade van Stay Off My Chocolate. Op elk stukje hemel staat ‘mine’ gedrukt en ik was dan ook niet van plan om te delen.
Mijn lieftallige collega gaat op de stoel naast mij zitten en we besluiten dat het pauze tijd is. We hebben een break nodig van het gelul. Even een korte stilte, godverdomme wat had ik een stuk chocolade nodig. Geen gezever over de kwaliteit van katoen, geen gemopper over de uitverkochten aanbiedingen en even geen oude knarren die graag vieze praatjes willen hebben met de halve verkoopsters.

Samen kijken we naar de camerabeelden, en praten we over iedereen die langsloopt. Het is net alsof je op de koffie gaat bij de Buurvrouw, en de laatste verhalen hoort. Sappige details die niemand wil weten, maar gewoon heerlijk vertellen.
Omdat de Buurvrouw stiekem een beetje gek is, haar dochter erg goedkoop over straat gaat en haar zoon nog een paar vrije dagen mag hebben. Een paar vrije dagen, voordat de ME de straat afzet en hij om half vijf s’ochtends van zijn nest getrokken wordt. Half naakt over straat, in een bus gesmeten. Op, naar de andere kant. Achter een paar tralies, voor zijn gedrag. Toedels vriend, toe-dellls.

Stiekem brengt mij dat, bij de kern van mijn verhaal voor vandaag. Waarom er zoveel wordt geluld. Onze monden bewegen, en de meest stompzinnige zooi die wij maar kunnen bedenken, wordt gespuwd. Want zij is een halve verkoopster, hij loopt mank en de postbode steelt mijn pakketjes. De dochter van de overbuurman heeft prachtige schoenen gekocht in de stad, en de Jehova van drie straten verder op doet zijn rondje. Maar, slaat vreemd genoeg mijn voordeur altijd over.

Wij praten, omdat we niets te melden hebben. Maken onze dag vol met gezwats en gedachtes van onszelf, en als je pech hebt kom je niet tussen het gezwats van een ander. We willen allemaal gehoord worden, en kunnen niets anders dan ouwehoeren.
Iedereen weet iets over een ander en gebruikt dit gelul dan ook, om voor even niet aan eigen shit te hoeven denken. Even focussen op een ander, om de aandacht af te leiden. Hoe simpel kan het zijn?

Dus, mevrouw Anus; u mag mij best een halve verkoopster noemen. Ik zal op het moment dat u mij voor het eerst zag, wel hard aan het werk geweest zijn. De takkezooi die uw kinderen op de vloer gooide, mocht ik opruimen en misschien glimlachte ik wel stiekem naar uw overspelige man. Tjah, sorry. Ik deed op dat moment schijnbaar, mijn halve werk.
Het is niet erg mevrouw Anus, ik heb ook wel eens mijn dag niet. Maar, met een stuk chocolade komt het wel weer goed. Gelukkig maar, anders zou ik uw schedel midden in mijn kleine winkel open splijten. Uw brain verdelen voor degene onder ons, die nog wel wat cellen kunnen gebruiken en vervolgens uw verminkte lichaam gebruiken als Halloween decoratie.

Zonder onzinnig gezwats, zou ik mijn creatieve uitingen niet kunnen laten zien aan de wereld om mij heen. Ik sta bekend als iemand die overal wel een verhaal van weet te maken, en vergelijkingen kan maken die nergens op slaan. Je weet wel, als een tang op een varken. Maar, op sommige momenten sta ik toch echt met mijn mond vol tanden. In bijna acht jaar trouwe dienst, ben ik voor veel dingen uit gemaakt. Maar halve verkoopster was een nieuwe. Ik had aan mevrouw Anus moeten vragen waarom. Maar nu, als ik haar zie… denk ik alleen maar aan een stuk chocolade.

Want, geef me chocolade. Of geef me je brein. -Zonder lieve T., zou dit nieuwe Nederlandse gezegde niet bestaan. T. je bent amazing!-

Bron afbeelding.

11 comments on “Waarom er zoveel wordt geluld

 1. Het nut van een string heb ik nog nooit begrepen. Ik vind er echt helemaal geen hol aan. Nee, mooie billen in een mooie onderbroek doen meer.
  En mensen lullen zoveel omdat een bepaald hersendeel te ver door ontwikkeld is. het gezwets deel. Niets aan te doen.

 2. Nou ben ik toch wel benieuwd naar “de string van het jaar” lol. John, ben het redelijk met je eens haha. Al is een string op zijn tijd toch ook wel leuk.. On topic weer, dat zit gewoon in de mens denk ik. Bij sommige is het jaloezie en bij andere weer irritatie of zo

  1. Mevrouw Anus dacht inderdaad dat we bestaan uit een kudde ongeschoold volk. Maarja, als ik haar met mijn kennis overspoel, pleegt ze zelfmoord. Zij kan het niet helpen, dat ze de huishoudschool nooit heeft mogen volgen.

 3. Lingerie doet mij niets, charmante kleding des te meer.
  Maar laat ik er niet teveel over prijs geven.

  Je weet tenslotte nooit wat een ander daar weer over doorverteld ……..

  Vrolijke groet,

Geef een reactie