Vuil trash

IMG_20150426_210637

De tafel ligt vol met afgedankte woorden. De proppen papier laten zien dat het oorlog is in mijn hoofd en dat de vrede nog even op zich zal laten wachten. De woorden maakte geen schijn van kans, ik spuwde ze uit zonder talent. Zonder enige redenering, maar vol met emotie. Afgedankt. Verscheurd en vergeten. Slechts goed voor een ding, de afvalbak.

Ooit was ik verliefd op een vuilnisman. De wagens stonken toen niet. Liefde maakt niet alleen blind, het veranderd alles. Onze waarneming is niet meer die van ons. Dat wat wij doen valt niet te redeneren. We moeten maar mee met de stroom, tot de ramp zich zal uiten. Tot de realiteit terug vecht en overwint.
De vuilnisman heeft nooit iets gedaan om de realiteit in zijn gezicht te slaan. Ik liet mijn eigen vuil barsten op straat en mocht zelf de zooi opruimen. Logisch, want vuilnismannen doen niet aan vuil werk. Ze ruimen slechts dat op, wat vlak voor hun ligt.

Ooit was ik verliefd op een gekkie. Een echte Dwangbuis gekkie. Vol met verhalen over zijn wereld. De zwarte wereld, daar waar de dood een prachtig iets was. Daar waar inspiratie voor het oprapen lag, net als het vuil. Er moest hard gewerkt worden. Schoon werd het nooit.
Ik verloor mijn interesse niet. Hij verloor zijn wereld. Vol met medicijnen die hem normaal maakte. Iets waar geen leven meer te vinden was. Het was zoals het was. Het is nog steeds zoals het is. Gek genoeg, heel normaal.

Ooit was ik verliefd op een edgie. Een straight edge man die van het pure leven houdt. Geen gedoe, geen fratsen. Alles was al gecompliceerd genoeg. Geen sigaretten. Geen drank. Geen drugs. Geen vlees en geen snollen. Alles moest puur. Behalve zijn woorden. Die zou de vuilnisman nog niet eens durven aan te raken.
Het pure aan de edgie zal zijn dood zijn. Puur verdient en afgeleverd door Karma. Of door het gekkie, wanneer zijn medicatie hem tot waanzin brengt.

Ooit was ik verliefd. Maar het maakt mij te veel troep. Dus, laten we maar op het pad blijven. Daar waar mijn vuil ligt en niet dat van een ander.

21 comments on “Vuil trash

 1. Geen sigaretten. Geen drank. Geen drugs. Daar kan ik goed inkomen. Geen vlees gaat voor mij een stap te ver, en geen meiden.. Tssss.
  Ik was ook ooit verliefd. En weer. En weer…Het is een lekker gevoel. Nee, eigenlijk niet. lol. Je eigen pad is het beste.
  Leuke foto in je sidebar en leuke clip. Ik vind dat pure straatmuziek wel wat.

  1. Ja sommige edgers zijn net van die monniken. Rijp voor het klooster, of iig hun imago. Verliefd zijn is best okΓ©, maar het gaat weer over. En dat is vaak het nare haha. Je hebt gelijk, eigen pad is goud waard. Dankjewel! Ik vind dit soort versies van muzieknummers vaak net wat toffer dan de albumversies. Dit heet uitstraling, emotie en is lekker puur natuur.

 2. Distels en bloemen

  Langs de levensweg die we allen moeten gaan
  kunnen mooie bloemen maar ook distels staan.

  Ooglokkende schoonheid, de dag kleurend van elke passant.
  Wat achter de vele bochten verborgen ligt dat weet niemand.

  In het licht van miljoenen sterren die onze voetstappen beschijnen
  stapt elkeen verder, wat voorbijging zal in het verleden verdwijnen.

  Wat onderweg wordt meegedragen laat vaak diepe sporen na.
  Nochtans zijn herinneringen gewichtloos zoals een fata morgana.

  Gebukt onder het gewichtloze, de blik omlaag.
  Omringd door doornige distels, een hele haag.

  Toch staan er ook prachtige bloemen langs de kant.
  Tenzij ze werden weggerukt door een wrede hand.

  Waarom is deze weg de weg die moet worden gegaan?
  Het is de jouwe, en ja, er zullen distels en bloemen staan.

  Jouw ‘vuil’ verhaal lezend dacht ik spontaan aan een oud werkje van mij, Cassilda! πŸ™‚
  Lenjef

  1. Het is een pracht werk, de distels maken het ons soms lastig. Maar mogen er ook zeer zeker zijn. Vind het echt een prachtige Lenjef, deze heb ik even opgeslagen. Zo kan ik hem nooit meer vergeten <3

 3. Misschien heb je geen talent voor het uitspuwen van woorden, maar dat wil nog niet zeggen dat je je talent voor schrijven – of voor verliefd worden – bij het oud vuil zou moeten zetten.

   1. Verliefdheid laat zich niet bij het vuil zetten, verliefdheid hou je zelfs niet tegen, verliefdheid overkomt je. Of je nou wil of niet πŸ™‚
    Alleen er naar zoeken werkt niet!

 4. ben nooit geen fan geweest van die vuilnisman… hij volgens mij ook nie van mij πŸ˜‰ over edgie zeg ik maar niets… hoedanook… joepie je blogt en schrijft weer!!!

 5. Mooie foto, Cassilda. Ik denk dat de liefde echt iets kan toevoegen aan het leven, maar je bent duidelijk nog niet de geschikte persoon tegengekomen. En gelukkig zijn kun je prima in je eentje.

 6. Gaaf geschreven! Briljant met woorden ben je πŸ™‚ Je komt vast wel weer een keer van jouw schone pad af, want alles clean en easy word ook maar saai πŸ˜‰ een beetje rommel maakt het boeiend

Geef een reactie