Vrouwe Karma

Kom nou terug, vlucht niet en blijf even. In mijn concepten map is een nieuw verhaal geboren. Met alle liefde die ik op dit moment voor mijn nog ongeplaatste gezwats draag, heb ik dit bericht gedoopt tot GRMBL. Vraag me niet waarom, dit kwam gewoon in mij op. Het liefste zou ik het weggooien, als een oude prop papier, een in elkaar geknepen, wit papier. Weg ermee. Maar gooien met een laptop, lijkt mij niet zo verstandig.

Nu denk je misschien, dat ik niets te melden heb. Niets is minder waar, geef mij een woord en ik geef je een sprookje terug. Of een horror, misschien dat iets eerder. Hoe dan ook, soms verbaas ik mij zo over wezens dat ik het niet los kan laten. Gewoon niet.

De muren sluiten hem in, ze komen op hem af en hij weet het zeker. Vluchten kan niet meer. Het plafond komt naar beneden, duwt de lucht naar buiten en brengt zijn sterven naar een nieuw level. Hij strekt zijn armen, probeert te vechten naar dat wat komen gaat. Te laat of niet, hij blijft het volhouden.

Paranoia staat hij daar, met zijn tenen al over de grens van waanzin. Krankzinnig met zijn laatste woorden, blijvend bij zijn leugens. Ik vraag mij af, of ik hem uit zijn lijden zal helpen. Met mijn woorden gewapend, het gebouw laten instorten. Hem laten verdwijnen onder de ravage van zijn eigen daden, of hem helpen. Uit die put. -GRMBL

Een paar weken geleden sprak ik over de slechtste moeder van Leiden. Nu heb ik zonder twijfel, de slechtste vader gevonden. Wetend dat een verhaal over meneer Zeiknek in mijn directe omgeving behoorlijk viral zal gaan, houdt mij een beetje tegen.
Ik wil een stuk schrijven, waar hij aanstoot aan vindt. Woorden in zijn bakkes smijten, die laten zien hoe ik er over denk en het voor mijzelf een plekje geven. Want tjah, daarom schrijf ik in de eerste instantie. How low can you go had op een dag, tweehonderd hits. Dat is veel, en enigzins te danken aan facebook. Vrienden deelde, vijanden lazen. En stuurde het natuurlijk weer door. Mijn reacties stonden binnen enkele uren vol met de meest vleiende vloeken, die ik natuurlijk voor geen goud goedkeur op mijn blog.

Ik wil mensen hun ogen stiekem openen, laten zien dat hij liegt. Bedriegt. Levens verwoest, en denkt dat hij er wel mee weg komt. Misschien voel ik mij weer eens te geroepen om voor vrouwe Karma te spelen. Maar je kids verloochenen, dat kan toch niet zomaar?

Tot de woorden terug komen vliegen, staat GRMBL te wachten. Bedoel, genoeg gezelschap in mijn concepten-mapje.

Bron afbeelding.

6 comments on “Vrouwe Karma

 1. Mogguh Cassil, Lieve horror dan sprookje. Bij sprookjes val ik in slaap. Horror houdt je wakker, scherp, en alert. Je moet zeker voor jezelf schrijven, en van bepaalde comments heb ik er in de afgelopen 10 jaar ook genoeg gehad. Blijf gewoon voor jezelf schrijven, en gooi zo min mogelijk weg. 😛
  Pearl Jam.. prima keus 😀

  1. Jij ongepaste comments?! Kan het niet voorstellen dat iemand naar zou doen tegen Meneer John.. Misschien waren ze jaloers op die mooie foto’s van je. En anders zijn het gewoon een stel kneusjes. Misschien wilde ze hun ei even kwijt. Hun stinkende ei, dan wel te verstaan.
   Ja Pearl Jam! Blijft fijn om te horen 😀

   1. Je wil niet weten waar mensen allemaal over kunnen commenteren. Waarschijnlijk weet je het wel. Tja, en mensen blijven mensen en sommige mensen kunnen ver gaan in het uiten van hun mening :mrgreen:

Geef een reactie