Vrij

Met het mes op zijn keel, schreeuw ik de longen uit mijn lijf. Hij vreest voor zijn leven, kijkt mij smekend aan en laat door angst zijn urine lopen. Er zou gewoon een put moeten bestaan, waar we zonder enige gevolgen onze ex in mogen dumpen.

Een metersdiepe put, die eindigt in het midden van de Hel. Satan wacht hem op, zal hem martelen tot het woord pijn een nieuwe betekenis krijgt en ik zal mijn recht krijgen. Mijn hart, verscheurd. In tientallen stukken geslagen, omdat het slechts een stuk speelgoed was.
Hamertje Tik kreeg in de afgelopen jaren een nieuwe betekenis, en ik? Ik was zo stom om te blijven. Gelovend in een sprookje, of een happy end. Hopend op een wonder. Een geschenk uit de hemel, verlossing. Na het kweken van een set ballen vond ik het. Het eind.

Drie kleine alinea’s, gegrepen uit het stukje wat ik eigenlijk had getypt voor vandaag. Een verhaal vol bloed, geweld en haat. Maar ergens, lijkt mij dat niet zo gepast voor vandaag. Misschien iets voor morgen, of gewoon iets voor straks. Of iets, dat ik gewoon gisteren al had moeten plaatsen.

Er zijn soms van die momenten, die je niet kwijt gaat raken. Bepaalde tijdstippen in je leven, die je over tien jaar nog steeds als de dag van gisteren kunt terug halen. Het leed, of geluk dat zijn sporen na laat voor de rest van ons miezerige leven.
Voor vele van ons, zal gisteren zo’n dag geweest zijn. Het maakt niet uit hoeveel woorden we er aan vuil maken, het zal nooit zijn zoals het was. En misschien is dat ook wel goed. Begrijp me niet verkeerd, maar de oplossing kan pas komen na het probleem. In ieder geval, zo denk ik er over. En we mogen van geluk spreken, dat wij dat recht hebben. Vrij denken. Vrij spreken. Vrij zijn.

Je kan om alles lachen.
Maar niet met iedereen.

Bron afbeelding.

10 comments on “Vrij

 1. Je denkt misschien dat je hier het recht hebt om vrij te zijn, vrij te denken en vrij te spreken, maar niets in minder waar. We worden aan alle kant in de gaten gehouden, Je mag veel roepen, behalve, als…… Vrij denken is mogelijk, zolang je het maar niet altijd naar buiten brengt. Helaas, de wereld is niet zo mooi als we zouden willen.

  Love As always
  Di Mario

  1. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar soms ben ik wel blij dat niet alles zo mooi is als dat ik graag zou zien. Beetje lastig uit te leggen, maar ik haal denk ik veel motivatie uit dat wat ik anders wil.
   Het hele in de gaten gehouden worden, klopt. Doodzonde, maar in sommige gevallen ook hard nodig.

 2. Het lijkt alsof we vrijheid van meningsuiting hebben maar de werkelijkheid is tegenwoordig dat je dan de kans loopt op een pakslaag, beschuldigd te worden van discriminatie of zelfs vermoord te worden.. om een tekening nota bene.. trieste wereld

 3. Wil dat stuk van die ex wel lezen eigenlijk… kijkenof we bang van je worden :p zoals ik gister al zei dit gaat het begin van het eind zijn… alwee… maar we wont let them stop us

 4. Na de reacties hierboven te lezen… We zijn ‘vrijer’ als je het vergelijkt met andere naties in deze wereld. Maar echt vrij zijn we toch niet. We leven in een democratie, maar echt veel keuze over wie er aan de macht komt hebben we niet. We mogen doen wat we willen, zo lang we maar tussen de lijntjes blijven.

  Ook al op de hoogte van putrecht? Mocht je zelf geen waterput hebben maar de buren wel dan kan je die gewoon gebruiken. (serieus, ik heb morgen examen burgerlijk recht en putrecht is een ding) Niet meteen een put die verbonden is met de hel. Maar koude, natte voeten is ook geen pretje. 😉

  1. Binnen de lijntjes blijven, verschrikkelijk eigenlijk.
   Nog nooit van putrecht gehoord! Maar, mocht mn ex vermist zijn… dan ligt ie vast gevierendeeld in de put van de buren. Heel veel succes morgen!

Geef een reactie