Vriend

Zijn blik brandt op onze rug. Zijn woorden spreken in onze gedachten en het enige wat wij kunnen doen is kiezen. Gaan we mee, op het pad der verleiding of zijn wij sterk, en lopen wij door. Satan brengt de zonde niet, hij geeft ons slechts verleiding. Een keus. Het gevolg, is onze beslissing. Het zijn onze blaren, waar wij op mogen zitten.

Satan is mijn beste vriend. Hij geeft mij de keuze. Laat mij denken en weerspiegelt zondes als tot realiteit gekomen illusies. Ik mag kiezen. Tussen links of rechts. Hoog of laag. Veel of weinig. De keuze is aan mij, maar verleiding ligt in zijn hand.

Natuurlijk is Satan mijn beste vriend niet. Ik geloof niet in een rood klein monstertje, met horens waar we nog geen deur mee kunnen openbreken. Ik geloof niet in de slangenstaart die hij aan zijn achterste heeft hangen. Alsof hij, een klein schattig leeuwtje is. Nee, ik geloof niet in Satan.

Ik geloof wel in keuzes. Goed, fout, of van die heerlijke grijze keuzes. Het maakt niet uit welke keuze je maakt. Je leert er van. Groeit en ontdekt wat jouw persoonlijke Hel is. Daar waar wij branden. Smeken om vergiffenis en schreeuwen voor hulp.
Wij zijn Satan.

Bron afbeelding.

16 comments on “Vriend

 1. Precies! een satan of een god. Veel mensen geloven er in, maar geloven in een illusie schiet niet op. Iedereen moet dta voor zichzelf weten natuurlijk, maar ook ik geloof in keuzes. Niemand zal kunnen zeggen “ik wist het niet. Het was Satan of God die het me liet doen.” want de keus is altijd aan onszelf.
  En zoals je zegt, van keuzes leer je. Goed of fout, er zit altijd een les aan vast.

  Sevenfold doet me altijd een beetje aan BFMV denken. Daarom niet minder goed natuurlijk. ๐Ÿ™‚

  1. Inderdaad keuzes maken wijzelf. Ons brein kan best wel wat denken, en om het vervolgens af te schuiven op een hogere macht is gewoon onzin. En zielig, want waar is je backbone dan nog?
   Oh ik ben zo dol op A7X! Met BFMV heb ik dan wat minder ervaring, zal eens op onderzoek gaan ๐Ÿ˜›

   1. Check dan voor Raising Hell. Het oude werk van BFMV is nogal emo gericht haha. Met RH gaan ze de thrash kant op wat verdomd lekker klinkt. En van keuzes leer je zeker. Iets wat ik zelf heel erg veel heb geleerd in de jaren 2000 tot 2006. Toen was er geen zogenaamde god of satan die mij kon “helpen”.

    1. De enige die ons kan helpen, zijn wijzelf. Een spiegel, of een persoon die voor spiegel speelt. Hoe dan ook, het komt altijd weer terug bij onze eigen ik.
     Dankje voor de tip Den!

 2. Ja mooi – kort maar krachtig. Jij kiest en creรซert daarmee je eigen lot. God en de duivel zijn bedenksels van mensen die de schuld daarmee gemakshalve bij iets anders kunnen leggen dan bij zichzelf.
  God en de duivel als kieswijzer.

  1. Haha, ja Satanklaasparodie. Te flauw eigenlijk. We zijn inderdaad altijd zelf verantwoordelijk, niet iedereen begrijpt dat.
   Even on a sidenote, ik krijg steeds een 504 melding ๐Ÿ™ Zondeee!

 3. Ik weet alleen niet of ik nou altijd zo blij ben met al die keuzes die ik kan maken, vind het soms ook wel verwarrend en voel soms de druk om de juiste keuze te maken als ik geen flauw idee heb of ik links of rechts moet gaan

Geef een reactie