Vraag

“Je mag niet alles weten, maar wel eten.” Mijn gedachten slaan op hol. Wat is er dan zo ernstig dat ik het niet weten mag. Moet ik smeken, op mijn knieën voor de antwoorden en krijsen als een peuter om mijn zin te krijgen? Mijn wenkbrauwen klimmen omhoog, mijn handen landen in mijn zij en het enige wat ik kan doen is doorvragen. Misschien wint de aanhouder wel.

Het blijft een dwaas gezegde. Je mag wel alles eten, maar niet alles weten. Waarom zou ik wel alles mogen eten? Wil je dan zo graag dat ik de plofkip achter in mijn keel parkeer? Elke dag een bestelling plaats bij de snackbar en mijn bloedvaten voorzie van een paar stevige hindernisobstakels? De zoute chips naar achter mep, gewoon om maar niet te hoeven weten wat het antwoord is. Heel logisch.

Waarom?

Bron afbeelding.

13 comments on “Vraag

 1. Ik zie je gewoon staan, zo met je handen in je zij. vragend zoals alleen vrouwen dat kunnen doen. Ik zou je vast antwoord geven. Echt.
  Alles eten zou ik niet doen. Veel voedsel zit bomvol onzin. E nummers en inderdaad zout.
  Van mij mag je alles weten wat je weten wil, maar niet alle antwoorden komen vanzelf.
  😛

  1. Geloof ook wel dat ik zo’n houding redelijk kan aannemen :p Nee alles eten is sowieso niet de bedoeling. Al die troep hebben we niet nodig. Taart wel John, sorry maar dat hebben we nodig 😛

  1. Ik hoorde het vroeger vrij regelmatig van mijn oma. Nu was er van de week een oude dame die mij het weer vertelde. Ik begrijp het gezegde niet helemaal, bedoel? Elke dag snackbar? Laten we het maar niet doen.

 2. Bon appétit

  zalig de armen van geest, allen die niet weten
  wat ze aan de top van de voedselketen
  eten
  veel slimme schransers hebben geen geweten

  Alles wat men leest
  is voedsel voor de geest… 🙂
  Lenjef

Geef een reactie