Vogelvlucht

Tweeduizendenveertien, je bent bijna voorbij en godkolere wat was jij een prachtige pain in the ass. Ik heb tientallen pennen verrot gebeten, omdat ik zo’n verschrikkelijke zenuwpees kan zijn. Midden op straat een dansje gedaan, omdat Opa van de Dag liep te mopperen over de jeugd van tegenwoordig. Stond met tranen in mijn ogen bij de bushalte, want het was eventjes genoeg geweest. Schold een hulpeloos jongetje uit, omdat hij in mijn PMS-zone kwam en stak mijn middelvinger, meerdere malen met alle liefde van de wereld op.

Stiekem heb ik gezocht op een ‘jaaroverzicht’-tag, maar zonder succes. De ene tag is de andere niet, en daarom heb ik hier en daar gewoon een vraag schaamteloos gejat. Het internet dwong mij. Mocht je niet nieuwsgierig zijn naar mijn jaar, dan raad ik je aan even door te scrollen. Onder aan mijn gezwats van vandaag vind je een paar prachtige numers, die allemaal echt het luisteren waard zijn.

Wat deed je in 2014 dat je nooit eerder deed? Jeetje, volgens mij ben ik stiekem een saaie miep. Ik gooide mijn beauty blog om, naar dit gezwats (omdat ik gewoon een spraakwaterval ben). Leerde omgaan met mensen die zich verscholen achter hun masker en ging veel nieuwe uitdagingen aan. Ik stuurde mijn ex de laan uit, en deed dat met nog een paar andere zielen. Kreeg een ander filiaal aangeboden en begon met het schrijven voor Rumag. Een zomer vol met festivals en kocht mijn eerste gitaar.

Wat is je favoriete gebeurtenis van dit jaar? Mijn jongste zusje kwam naar mij toe lopen, keek mij aan en vertelde mij dat haar favoriete dag van de week Zondag was. Ik vroeg haar waarom, en ze vertelde mij “Op Zondag eten we frikandellen, en ik kan de hele dag met mijn zus Cassilda spelen.” Mijn favoriete gebeurtenis is het moment dat mijn zusje dat tegen mij kwam zeggen. Ze is namelijk anders en speciaal, om maar in vage termen te blijven, dus dit betekende heel veel voor mij. Als ik er aan terug denk, springen de tranen weer in mijn ogen. Mijn kleine zusje, is mijn hartendief.

Wat is het ergste dat er dit jaar met je is gebeurd? Oh dat klinkt wel heel ernstig zeg. Toch hoef ik hier niet zo heel lang over na te denken. Ik gooide mijn ex de straat op, en heb hier flink last van gehad. Stiekem, soms nog wel een beetje. Het ergste van dit jaar is niet de break up, maar wel dat het voor mij zo lastig is om over heen te groeien, komen, hoe je het noemen wil.

Waar ging het meeste van je geld naartoe? Onzin. Ik mag graag winkelen, en vind het fijn om schaamteloos geld uit te kunnen geven. Het meeste onzinnige geld heb ik zonder twijfel uitgegeven aan alle haarkleuren van dit jaar, en een piercing hier of daar. En natuurlijk een flink aantal concerten en festivals. Ik mag van geluk spreken dat ik de mogelijkheid hier voor heb, en ben hier dan ook dankbaar voor. Klinkt misschien een beetje overdreven, maar ik meen het.

Wat was je favoriete film van het jaar? How To Be A Man. Wanneer voormalig komiek Mark McCarthy wordt geconfronteerd met een zeldzame vorm van kanker, huurt hij een jonge, beïnvloedbare cameraman in om zijn ruwe en komische lessen te documenteren over wat het betekent om een man te zijn. De film is bedoeld voor zijn ongeboren zoon. [bron]

Waar was je heel enthousiast over? Ik ben eigenlijk over alle dingen die ik doe, vrij enthousiast. Anders zou ik het wel laten. Maar dat ik zo nu en dan een complimentje mag ontvangen over mijn schrijf-onkunde vind ik echt geweldig. Ik mag dan ook met veel enthousiasme schrijven voor Rumag en hoop stiekem dat ik nog meer kan gaan doen met mijn gewats.

Wat gaat 2015 voor jou zijn? Een vervolg op 2014, duh. Ik heb ondanks alle tranen en alle pech van 2014 wel genoten van een jaar vol mooie momenten. Geleerd dat ik heel dankbaar mag zijn, ik heb lieve ouders, schatten van zusjes en engeltjes van vrienden. Soms zijn het grote opgeblazen bengels, maar ook dat past bij mij. Ik hoop dat 2015 een jaar zal worden met prachtige ups, en snelvoorbijgaande downs. Wel realistisch blijven natuurlijk, zonder de dalen hebben we geen pieken.


KING 810 – War Outside. In 2015 zal ik deze heren voor het eerst live zien, ik hoop dat dit nummer voorbij komt en dat ik mijn kleine piepstem verrot kan schreeuwen.


Stick To Your Guns – We Still Believe. Voor degene die mij iets beter kennen, weten hoe lang ik aangemodderd heb met Meneer DrunkJunk. Klaar staan voor iemand, die meerdere verslavings problemen heeft is heel lastig. Gelukkig heb ik voor de juiste weg gekozen, en heb ik mij niet mee laten slepen in zijn gedrag en leven.
Nee zeggen is nooit moeilijk geweest, maar inzien dat een ander geen nee kan zeggen wel.


John Coffey – Broke Neck. Ik heb deze heren in 2013 en 2014 een aantal keren live mogen zien. Elke show was geweldig, en ik kan niet wachten tot de volgende keer. Ik ben groot fan van John Coffey, en smijt iedereen wat graag deze gitaren toe. I love it.


Aimless Device – No Friend of Mine. Rockgitaren, drummachines en synthesizers. Behoorlijk old skool, maar daardoor niet minder geliefd.

Dit jaar was een apart jaar, en hopelijk mogen er nog vele van dit soort jaren volgen. Iedereen, fijne dagen! Dat de kerst warm mag zijn, en de jaarswisseling veilig!

Bron afbeelding.

8 comments on “Vogelvlucht

  1. je hebt in elk geval een bewogen jaar achter de rug, waarin je veel beleefd hebt. Zowel positief als negatief.
    Ik hoop dat 2015 een volledig positief jaar voor je wordt, Cassilda!

Geef een reactie