Vliegen

Tuurlijk, daar zit ik dan weer. Kwart over vier, met het zweet op mijn voorhoofd. Waarom ben ik ook zo’n dwaze griet, ik kijk naar buiten. Zie natuurlijk geen hand voor ogen, want het is kwart over vier. Iedereen slaapt, en de bomen worden bijna de grond uitgetrokken door de wind. “Stom takkeweer.”

Zonder enige aarzeling val ik naar achter, zacht op de kussens en veilig in de warme dekens. Ik denk terug aan de nachtmerrie en schudt mijn hoofd. Alles bewoog, de gebouwen waren net van die in elkaar vallende kaartenhuisjes en iedereen schreeuwde het uit. Bang om verpletterd te worden, het niet te overleven en te eindigen als deurmat. Zo’n platte deurmat, die niets anders doet behalve liggen.
Ik rende de trap op, wat natuurlijk heel verstandig is tijdens een aardbeving. Moeders der Aardbevingen, want we werden opgeslokt door de wereld. Het einde der tijd was aangebroken, maar ik wilde slechts een ding. Mijn zusje, veilig in mijn armen. De grootste onzin natuurlijk, er is niets veilig wanneer het einde aan mag breken. Zelfs niet in mijn armen, maar zusjelief… mijn best zal ik doen.

Met mijn trollenbekkie draai ik mij om, gevangen in dekens, kijkend naar haar hart. Een paar jaar geleden kreeg ik van het zusje een glimmend, knisperend en zachtroze hartje. “Als je niet kan slapen, kan je aan mij denken! En ik heb er ook een, dus dan denk ik ook aan jou. Want jij, bent mijn beste zus.” Ik glimlach en realiseer mij, dat ze voor een achtjarig monster toch wel een klein genie is.
Mijn slaap begint terug te keren, mijn zusjes plan werkt. Iets vertrouwds, geeft rust en kalmte. Zelfs na een nachtmerrie, en gedachten over het vergaan van de wereld.

Met een klap tegen het raam, springt mijn hart bijna uit mijn lichaam. Wat the vliegende fuck was dat? Ik kijk naar buiten, en zie een deurmat de tijd van zijn leven hebben. De wind danst met de deurmat, laat hem vliegen en vangt het vliegende kleed elke keer precies op tijd op.
Blijkbaar is deurmat zijn, niet altijd saai.

Bron afbeelding.

6 comments on “Vliegen

  1. Nee, je moet de gemiddelde deurmat niet onderschatten 😛 Niet kunnen slapen.. ik heb er ook wel eens last van. Ik ga dan gewoon mijn bed uit, slinger de pc of xbox aan en doe wat tot ik omval 🙂

  2. Ook al is het einde van de wereld dan nabij, als jij bij iemand bent waar jij je veilig voelt, dan is dat toch de veiligste plek op dat moment. Vond ik zo mooi in de film Armageddon? Of was het Deep Impact? Dat vader met dochter bij de zee staat, armen om elkaar heen.. Veiliger kun je niet zijn. Maar uh, wanneer ga jij een boek beginnen? Je schrijft met elke blog beter en beter. Complimenten hoor CassCass!

    1. Geen idee welke film het was, maar ga beide even checken. Klinkt als een mooi verhaal! En inderdaad, in zo’n geval kun je niet veiliger zijn. Als we onder gaan, dan wel met z’n alle. Doet mij dan weer denken aan een nummer van Tim Vantol.. If We Go Down, We Will Go Together!

      Jeetje, dankjewel Den! Heel fijn om te horen, word er stil van!

Geef een reactie