Verslaan

hoe zal het zijn
wanneer ik ga
simpel wegvlieg
niet meer besta

blijft de wereld draaien
volgt de dag
vergeet iedereen
wat ik zag

hoe het eind begon
mijn zoete droom
eeuwige stilte
zonder onmetelijke schroom

toch ben ik wakker
blijf maar gaan
het leven
valt te verslaan

Stiekem is het niet eerlijk. Stel je haar maar voor. Ze voelt pijn, maar we zien geen gips. Geen verband, geen blauwe plekken. Wij zien een omhulsel. De littekens die zij kent, draagt ze op haar ziel. En wij? Wij noemen dit soort mensen vaak aanstellers. Hoe is het mogelijk.

Soms zou ik willen dat iedereen zich kon verplaatsen. In een ander. Voelen wat een ander voelt. Al is het alleen maar om meer begrip te krijgen in deze ijsberg die wij samenleving noemen. Ach. Zoete dromen. Ook die zijn bedrog.

bron afbeelding

10 comments on “Verslaan

 1. je raakt hier een snaar waar veel mensen mee te maken krijgen in hun leven. een kwetsuur die niet zichtbaar is. Een burn-out. Iets anders. En de gezonde mens maar oordelen. Hoe gezond zijn ze dan eigenlijk in hun hoofd? Hu?
  ๐Ÿ™‚

  Mooi stukje tekst waar je mee begint. Maar iedereen wordt altijd wel door iemand herinnerd. Altijd. Echt.
  Muziek is duim omhoog ๐Ÿ™‚

  1. Een van mijn vriendinnen heeft een burn out te pakken, een andere vriendin wil bewijs zien. Nou, vriendin. Schepsel. Het is te zot voor worden dat mensen zo gek doen wanneer er voor bepaalde pijnen geen zichtbaar bewijs is. Dankjewel!

 2. Zelf ben ik onzichtbaar invalide, ik bekijk de mensen elke dag met andere ogen dan de meesten doen, vooral als ik hoor dat iemand hetzelfde heeft of iets anders zoals jij beschrijft en kijk, en ja, ze zien er op het eerste oog net zo normaal uit als ikzelf…

  Zoete dromen zijn vaak ook bedrog ja…

  X

 3. Geen staande ovatie

  de korte tijd tussen het geboren worden en sterven
  is van drama tot klucht
  รฉรฉn lange laatste zucht
  en altijd zijn er figuranten die het applaus bederven

  Adembenemend knap geschreven, Cassilda!
  Lenjef

 4. Ik hoef mezelf niet te vergelijken met een ander om over een ander te oordelen, maar ik begrijp waarom je het zegt, De meeste mensen zullen pas coulant zijn als ze het zelf ervaren hebben. En laat me raden, dan is dat van hun zelf erger dan van iemand anders. Jammer eigenlijk.

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie