Verslaafd

“En nu weet ik beter. Ik voel me goed en heb geen troep nodig om het naar mijn zin te hebben.” Nu kijk ik al erg weinig kijkbuis, maar wanneer ik een ex-junk zijn verhaal zie doen weet ik weer waarom. Ik ben er niet van. De schouderklopjes omdat je het licht hebt gezien.

Daar staan ze dan. De oud-leden van de AA. Klaar om mij met mijn woorden net zo ver onder de grond te schoppen, dan dat ik er nu boven sta. Vrees niet, ik ben niet heel lang. Dus ze zijn zo klaar. Die ouwe dronkies.

Nee, dat is niet lief van mij. Ik meen er gelukkig ook erg weinig van vandaag. Een verslaving, aan wat dan ook, valt niet even snel te verwijten aan degene die er aan lijdt. Nee. Er zit iets achter. Een ijsberg. En we spugen alleen maar op dat wat we zien.

Vergeten we dan dat dronkies en junkies het zwaar hebben, wanneer we ze nog verder de grond in trappen? Valt het neerkijken op deze groep onder een vreemdsoortige zelfbescherming, of voelen wij ons echt beter? Zijn wij dat ook? Beter?

Ferry Doedens was weer eens op de kijkbuis. De soapie moest een aantal maanden geleden zijn spullen pakken bij Goede Tijden, Slechte Tijden omdat hij zijn verslaving niet meer in de hand had. Juist. Het was niet meer te controleren en daarom moest hij weg. Het had niets met de arme knul zelf te maken. Hij was een onstabiele factor geworden en moest voor het behoud van de kwaliteit van deze soap opdonderen. Want daar draait het allemaal, de kwaliteit van een dagelijkse serie. Mensenlevens zijn niet belangrijk. Niet daar waar geld de macht heeft.

Wanneer ik spuug op een junk, (figuurlijk lieverds) zit ik fout. Wanneer een mediagigant een personeelslid ontslaat, is dit normaal. Dan vallen we allemaal over de junk. Mopperen we iets over het gebrek aan verstand en de illusie van zijn voorbeeldfunctie.

Natuurlijk. Het is een engnek die eens aan de schone kant van het leven moet komen spelen. Maar had er niet eerder ingegrepen kunnen worden? Waarom grijpen wij in wanneer het te laat is? Zijn wij allemaal verslaafd aan het zand? Dat zand waar wij onze kop insteken?

Bron afbeelding.

15 comments on “Verslaafd

 1. Hahaha verslaafd aan zand. ๐Ÿ˜€ heerlijk! Ik las dat hij zijn verhaal had gedaan. Weer je, die Jimmy Geduld was er toch ook zo een. EN kijk nu. Zielig doen na een verslaving werkt. 90% van de tv geile kijkers vind het leuk om te zien. Ik niet. Verslaving is een vorm van zwakte. Zwakte in je zelf. De instabiele factor is de verslaafde zelf. Tja, dat de media gigant zo lang wachte is dan wel een verstandig e vraag. Maar is een werkgever verantwoordelijk over het doen en laten van een werknemer? Kijk naar Charlie Sheen. Ook verslaafd aan alles wat zijn neus in kan, en hij hield het erg lang vol in omroepland.

  Yeah, Al mijn gegevens staan nog gewoon in je old school reactieformulier. Wat een feest vandaag. Was ik de enige met dit probleem vraag ik me af. Dat kan haast niet. Mara ik vind het tof dat je actie ondernam ๐Ÿ™‚

  1. Je hebt wel een punt. Is een werkgever verantwoordelijk over het doen en laten van een werknemer. Verslaafd zijn is verschrikkelijk, maar al het oh wat goed je bent clean nieuws.. om te walgen.
   Ja! Oh ik was zo blij toen ik dit las vanochtend. Ik denk niet dat je de enige was, Mario belande vaak in de spam en Lenjef verdween af en toe ook in het donkere hoekje van spam. Vind het heel tof dat je het geduld had, en het keer op keer aangaf. Dankjewel!

 2. Verplichte kost voor mij op school ooit, Christiane F. Moeder van David S. en uiteindelijk het verrotte leven van Floortje Bloem staat hier nog in de kast, en die boeken hebben ervoor gezorgd dat ik er altijd vanaf ben gebleven. Maar het leerde mij ook het diepere van iemand die begint en er dan in blijft eventueel.

  En zo zie ik het nog, als iemand verslaafd is, dan vraag ik mij eerst af, wat happend dat… En nee, zo makkelijk is het allemaal niet, en het laatste wat ik zal doen is iemand de grond intrappen oom welke verslaving het ook gaat, ik kan slechts hopen dat die persoon iemand tegen gaat komen die bereid is te helpen, maar op tv hoef ik het niet persรฉ te zien en dan inderdaad dat overdreven gedoe en iemand ie ervan af is gekomen zo de hemel in te prijzen.

  En die verslaving van het zand, hahaha we zijn allemaal emoe’s in a way ๐Ÿ˜‰

  X

  1. Ik denk dat iemand met een verslaving heel hard moet vallen voordat er een verandering zal plaatsvinden. Het doet voor beide partijen ontzettend veel zeer, en het is soms net een freaking rouwproces. Maar het is inderdaad onbegrijpelijk.

 3. Verslaving

  we zijn allemaal, tijdelijk of permanent verslaafd aan iets
  gevangen
  in een verlangen
  de illusie van jou betekent voor een ander misschien niets

  Ja, er lopen veel vermomde struisvogels rond, Cassilda. ๐Ÿ™‚
  Lenjef

 4. Vaak helpt het beter om iemand helemaal de grond in te werken, door hem te laten vallen als een baksteen, de rug toe te keren, pas dan als ze echt de bodem raken vinden ze het in zichzelf om eruit te komen. Zolang je ze probeert te helpen, de hand boven het hoofd houd houd je de situatie in stand, hoe goed bedoeld ook. Zelf geen ervaring mee en ik zou het niet kunnen, iemand laten vallen.

 5. Heel lang geleden ben ik met roken gestopt. Met behulp van nicotinepleisters. Sinds die tijd ben ik rook vrij. Het bevalt me uitstekend. Rokende familie/vrienden die op bezoek komen, mogen van mij gewoon roken.
  Het is zo makkelijk om iemand een trap na te geven. Het zegt meer over jou dan over het slachtoffer!
  Lieve groet

  1. Mijn collega is toevallig twee weken geleden gestopt met roken. Ik heb er zo veel respect voor, ik kan niet eens van de koffie afblijven. Maar als niet roker en niet drinker kan ik me niet voorstellen dat ik niet wil dat een ander rookt of drinkt. Maar, zie het nut er ook niet van in. Zodra ik er last van heb, kss kss wegwezen haha ๐Ÿ˜›

 6. Ik moet je even een compliment geven aan je heerlijke retro reageerdoos. Ik zou er verslaafd aan kunnen raken.. ๐Ÿ˜‰ Lekker motiverend muziekje vandaag. f*ck the world. Alsof het daaraan lag. Ik heb meer dan dertig jaar gerookt… en ik heb het zelf gedaan. Natuurlijk was ik toen ik begon nog niet ‘volwassen’ genoeg om er goed over na te denken. Maar in de loop van de jaren wist ik toch wel beter. Je zult het ook zelf moeten doen. Ik geloof niet in een stoptober, begin januari. Ik gewoon gestopt op 1 april. Heb alleen tegen Dinnetje gezegd. Dit is mijn laatste dag dat ik rook. Ik denk, als het mislukt.. dat zeg ik gewoon dat het een grapje is. Maar ik was toch eigenwijs genoeg. Het is in de wilskracht..

  Love As Always
  Di Mario

 7. Volgens mij zijn struisvogels
  juist zeer herkenbaar.
  Laatst stond ik ook eens
  met de kop in het zand.
  Tja…
  Toen maakte iemand een foto.
  Inderdaad, ’t was geen gezicht.

Geef een reactie