Vaag

vaag

De zonnestralen vallen op mijn lippen en ik voel hoe zijn blik ze probeert te vangen. De zonnestralen. De laatste warmte die het seizoen ons brengen zal. Mijn gedachten drijven weg, volgen de stroming in het water en zacht stribbelen ze iets tegen. Het is zoals het had moeten zijn. Vaag.

Over het algemeen ben ik geen griet die met vaag gedrag haar dagen vult. Nee. Al zou ik het willen, woorden vliegen mijn mond uit. Nog voor ik ze bedenken kan. Ze spuwen vaak allerlei emoties met zich mee en rustig doen is mij vreemd. Ik ben een flapuit, en maak daar geregeld ‘gewoon een flapuit’ van. Want dat wat voor mij normaal is, is gewoon. Gewoon simpel.

“Wat denk je wat mensen zullen zeggen over jou op je begrafenis?”
“Collega’s of vrienden?”
“Was je van plan om snel te gaan dan?”
“Nee, maar tegen de tijd dat ik met pensioen mag, is de pensioenleeftijd vast eenentachtig. Dat red ik niet.”
“Daar heb je een punt.”
“Dat heb ik altijd.”

Op de werkvloer komen er soms wat vreemde vragen voor. Zaken die je niet verwacht, maar wel het gesprek in de pauze waard zijn. Wat ik denk dat mensen zullen zeggen. Ja. Heb je even?
Mocht ik de handdoek in de ring gooien voor mijn pensioenleeftijd, dan mag ik in mijn handen klappen als er collega’s naar de begrafenis komen. Op de werkvloer hoef ik namelijk maar een ding te doen. Omzet maken. Daar maak je niet altijd vrienden mee. Mocht er iemand komen dan denk ik dat ze zullen zeggen dat ik graag mijn zin heb. Soms een beetje te hard ga en dit ook van andere verwacht. Ze zullen zeggen dat ik creatief ben en toch graag de piraat op het schip speel. En dat ik een kort lontje heb. Ja. Dat is zeker.

Vrienden zullen niets zeggen. Die gaan kapot van het verdriet. Huilen hun hart via de traanbuizen de wereld in en vangen hun ziel op, voordat het op de tegels kapot slaat. Ja. Ik ben een gemis. Natuurlijk overdrijf ik, want ik wil ergens heen met dit verhaal.
Vrienden zullen zeggen dat ik er altijd voor ze was. Een steun in zware tijden. Grappig. Fijn gezelschap. Eigenwijs. Een of andere dwaas verhaal, over iets wat ik ooit uitgespookt heb. Hangen aan een treinpaal. Drank bij de buurvrouw in haar brievenbus. Zwaaien naar onbekende en vol blijven houden dat ik familie van ze ben. De weg vragen en vervolgens de andere kant op lopen. Gekkigheid, om zo’n zwarte dag een beetje kleur te brengen.

Het is vreemd. We spreken geen kwaad over degene die niet langer bij ons zijn. We gedragen ons. We doen vaag. Hebben respect.

Begrijp me niet verkeerd. Maar, een dooie klootzak is en blijft een dooie klootzak.

Bron afbeelding.

9 comments on “Vaag

 1. Ja, over de doden niets dan goeds is dan ook een veel gebruikte uitspraak. Ik heb dat nooit begrepen. Want waarom zou iemand opeens alleen nog aardig zijn geweest nadat hij na een klootzakkerig leven in een andere dimensie verkeerd?

  Ik denk dat ze jou zullen herinneren als dat vrouwtje dat zo heerlijk mooi kan schrijven. Over hartzeer maar ook andere zaken laat ze niet ongemoeid.

  Heb je de nieuwe King al gehoord? Ook weer een apart nummer wat de moeite is ๐Ÿ™‚

  1. Inderdaad, het is plots een geweldige vader, een moeder die alles deed voor haar kinderen of de beste vriend ooit. Dat het een parasiet was vergeten veel mensen zodra het kaarsje uitgaat. Het enige wat ik hoop is dat de woorden op mijn begrafenis waar zijn. Mochten ze me niet, gooi het er maar uit. Bedoel, ik kan enkel nog wat spoken.
   Yes! Ik vind het echt een ‘anders’ iets. Ze mogen wel opschieten met wat meer werk, een album en gewoon eens komen spelen in NL. Zonder afzeggen haha

 2. Rebellen in de schaduw

  in onbezongen rebelse perioden
  gedragen we ons als goden
  eens onder de frisse zoden
  zijn we allemaal gewoon doden

  Ook de klootzakken. ๐Ÿ™‚
  Lenjef

 3. Ik ga echt niet naar de begrafenis van een klootzak. Uit respect voor de mensen die wel aardig tegen me zijn. Wat je beschrijft over dat zwaaien, ja, dat herken ik dan weer wel. Of de weg vragen. De tijd… weet u hoe laat het is.. he.. die tijd heb ik ook.. ๐Ÿ˜‰

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie