Understand that I’m a sinner.

“Dus, jij drinkt niet…” Ze kijkt mij aan, alsof ik iets verschrikkelijks heb gedaan. Ze staart, en even lijkt het erop alsof ze gaat kwijlen. Haar mond hangt open, het zal niet lang duren voordat haar kaak op de vloer terecht komt. De druppels beginnen draden te vormen, en even doet ze mij denken aan een kwijlende sint bernard.

Mijn hand kriebelde, wilde haar kaak zachtjes naar boven brengen. Zonder slag of stoot, gewoon netjes en beschaafd. Voordat wij met z’n alle in het gapende gat gezogen worden, klem zitten in de vergetelheid. “Is dat zo vreemd dan?” Ik kijk haar aan, maar niemand is thuis.

Hoe ouder ik word, hoe vreemder de gezichten. De uitdrukkingen in gezichten, vol ongeloof en onbegrip. Want niet drinken, schijnt een beetje vreemd te zijn. Straks schieten de woohooletsdrink-feestdagen de grond uit, en begint het feest des ongeloof.

Omdat ik graag orgineel uit de hoek wil komen, ben ik mijzelf nu al aan het voorbereiden op gepaste antwoorden. Het hele ‘zie ik er dan dom uit’ bekt wel lekker weg, maar wordt niet altijd warm ontvangen. Vreemd. Zelfs zonder drank.

“Ach, kom op.. je leeft maar een keer. Geniet een beetje!” Dus. Genieten zonder drank kan niet? Misschien heb jij een probleem. Wacht, laat het misschien maar weg. Ga weg en pass mijn watertje maar door.
“Heb je geen geld voor drank?” Ja, natuurlijk! Dat is het. Ik geef mijn verdienden euro’s maar wat graag uit, om vervolgens mijn organen te straffen. Klinkt als een ideale manier om de economie te stimuleren. Oh, en de zorg ook trouwens.
“Je durft geen ja te zeggen!” Of ik ben gewoon een getalenteerde nee-zegger. Nee, is nee. Nee, blijft nee. Als ik ja had willen zeggen, had ik dat wel gedaan. Slimmerik.
“Voel jij je soms een beetje te goed?” Laat dat beetje maar weg, oh nee grapje. Nee hoor, ik voel mij niet beter dan een dronkenlap. Ieder zo zijn eigen keus. Hoor je dat, ik laat mensen gewoon kiezen en sta er niet vreemd van te kijken.
“Wil jij dan even op mijn spullen letten?” Zeker! Dat doe ik voor je. Zodra je weg loopt verkoop ik wel je spullen aan de eerste beste gek die ik tegen kom. Jij herinnert morgenochtend toch niets meer, en ik wil een nieuw paar schoenen.

Wacht, laat die opmerkingen van mij maar zitten. Ik zal niet meer reageren met sarcasme, of van die vreemde antwoorden er uit laten floepen. Bedoel, het is bijna kerst. We moeten iets voor elkaar over hebben, zonden vergeven, liefde voor al je naasten en joy joy joy for the world.
Nee, ik pas met alle liefde op je spullen.

En morgen, morgen ga ik shoppen.

Trouwens, had je nog interesse in een nieuwe smartphone?

Bron afbeelding.

10 comments on “Understand that I’m a sinner.

  1. Tja, we zijn in de minderheid. Ik drink ook geen druppel alcohol. Waarom niet? Ik heb geen zin mijn organen te verkrachten met substanties die sporen achterlaten tijdens het verwerken. Weet je wel hoe belachelijk dronken mensen zich gedragen.? Daar wil ik niet bij horen, en zonder gekheid, ik kan net zoveel lol hebben zonder drank. Punt.
    Drowning Pool. Thumb up.

  2. Om Herman Finkers maar even te quoten: “Mijn man heeft geen alcohol nodig om zijn auto total loss te rijden!”
    Oftewel drank of geen drank, meningen moeten niet zo bevooroordeeld zijn en degene in jouw verhaal was dat wel.

  3. Haha, ik herken sommige dingen wel, ik drink zelden al heb ik het wel veel gedaan tijdens het stappen. Nu boeit het me niet meer, vind het ook best zonde van het geld. Af en toe een klein borreltje bij de koffie is voldoende

  4. Toen ik nog Jong & Wild 😀 was, gingen er liters doorheen, vooral tijdens het stappen. Ik moet zeggen: de laatste tijd kan ik er steeds slechter tegen, weet niet wat dat is. Nu drink ik soms dagen/weken niet en ik voel me er prima bij. Het is natuurlijk bespottelijk als mensen je het op willen dringen. Een ieder moet weten wat hij/zij doet. Of juist niet doet!

Geef een reactie