Typisch

Ze kijkt met een vies gezicht naar haar scherm, trekt haar neus op en even lijkt het erop alsof ze gaat droppen. Tegen de vloer, met haar hoofd al stuiterend tegen de grond. Haar blik laat zien dat de berichten die haar trouwe mobiel showde, geen fijne beelden waren.

Misschien een weerzinwekkend nieuwsbericht, een foto van een oorlogslachtoffer of berichten over dierenleed? Haar ogen spraken, en ik durfde haar niet te vragen wat er was. Sommige dingen, wil je gewoon niet weten.

Ze legt haar toestel op tafel, en zucht. “Cassil, wat heb je ooit in hem gezien?” Ik geloof niet, dat mijn wenkbrauw verder de lucht in kon gaan. “Wat, in wie?” vraag ik haar, brandend van nieuwsgierigheid.
Sommige dingen, moet je gewoon weten.

Het harde antwoord volgt snel, en het enige wat ik kan doen is lachen. “Tjah, ik weet het ook niet. Gevalletje waanzin misschien? Kortsluiting in mijn bovenkamer? Geen idee, ik bgrijp het ook niet.” We lachen de dwaze foto’s op facebook weg, en vervolgens zoekt zij haar onbegrijpelijke crush op. “Kijk, ik kan er ook wat van hoor. Denk dat ik mijn hersenen uit had staan in die periode.” Ze geeft mij haar telefoon, en ik zie een swag dude. Een overdreven kijk mij eens-jongentje, die slechts twee keuzes heeft over tien jaar. Werken bij de McDonald’s, of mij in mijn winkel komen overvallen. En aangezien hij tegen die tijd te oud is voor de Mac, vrees ik voor het tweede.

De onbegrijpelijke crush. Stiekem denk ik, dat we er allemaal wel eens last van hebben gehad. Ze vallen in van die typische stereotype-boxen te plaatsen en zijn leuk voor even. Een wijze les, die we schijnbaar wel eens nodig hebben. Godallemachtig, wat is er mis met mijn brein. Wat is er mis met jouw brein. En laten we niet vergeten; wat is er aan de hand in het brein van de onbegrijpelijke crush?!!

Liefde maakt blind, lust maakt dom. Emoties zetten ons brein uit, en zodra de roze bril in tientallen stukken op de vloer uit een spat zien wij alles zoals het is. Voelen wij, zoals het is. En weten we, wat wij allang wisten. Nee, ik heb het gehad met onbegrijpelijke crushes.
Geen PatserPik, AtleetMetAnabol, DrunkJunk of RooieRedneck meer voor mij.

Laat ik het verlopig maar houden op.. uhh.. de sereniteit?

Bron afbeelding.

6 comments on “Typisch

  1. Ik ga hier het meest cliché antwoord geven; ach, nu weet je tenminste wat je niet wilt.
    Wanneer ik nu één van mijn ex’en tegen kom op straat denk ik enkel: Neen.
    Enkel dat woord. En dat is voldoende ook. 😉

Geef een reactie