Treitertaal

Treitervlogger, hét woord van 2016.

De stilte overvalt me en het duurt dan ook even tot ik realiseer dat het volk dat gestemd heeft op “treitervlogger” waarschijnlijk opkijkt tegen die kneuters uit het tuigdorp met hun cameraatjes.
Het jaar 2016 is er één waarvan wij allemaal hopelijk dezelfde mening hebben. Te veel geweld. Te veel aanslagen. Te veel idioten die hun religie opvolgen als wet. Gevaarlijk, aangezien het sprookjes zijn.

Dit jaar won Trump de verkiezingen, verliet Engeland de Europese unie en vlogen de bloedspetters in veel landen rond als regendruppels. Er is terreur. Overal. Er is onenigheid. Overal. Er is haat. Overal.

En alsnog stemt er klootjesvolk op een treitervlogger die zijn hoodvlogs deelt op social media en mede dankzij de media te veel aandacht krijgt. Centen verdient door het tonen van gedrag dat een hondsdolle baviaan nog niet zou durven uiten.
Klootjesvolk dat vervolgens klaagt en jankt om al die belastingcenten die eindigen op de bankrekening van kansarmen jongeren die liever met hun cameraatje zwaait dan daadwerkelijk een baan zoekt. En houdt.

Het woord van 2016 heeft naar mijn mening de plank totaal misgeslagen. Klootjesvolk, het woord van 2016 had treiterterreur kunnen zijn. Geloofgekte. Bombajesklant. Angstaandachtstrekker. Bloedbarricade. Haathandhaving.

Nee hoor. Treitervlogger. Ach mensen, wees trots op je stem. Dan schaam ik me wel.

3 comments on “Treitertaal

  1. Mijn stem hebben ze niet eens gevraagd. Ik vind het trouwens wel een dom iets.. een woord van het jaar. Laat de mensen maar eerst eens fatsoenlijk Nederlands praten en schrijven.

    Love As Always
    Di Mario

  2. Ik was jouw blog uit het oog verloren, maar leuk dat je nog schrijft. Toevallig schreef ik een vergelijkbaar blog over dit woord. Dus ik kan volmondig zeggen dat ik het helemaal met je eens ben!

Geef een reactie