Tonen – Een muziek tag

muziek tag

Zonder muziek geen ontsnappen aan een ochtendhumeur. Dit klinkt misschien iets overdreven, maar in mijn geval wel dagelijkse kost. Ik ben dol op muziek en deel graag wat tunes in mijn berichten. Vandaag gaan we het eens uitgebreid over muziek hebben. Ga er dus maar goed voor zitten, of ren snel weg.

“Weer een tag Cassil?”

Ja! Achter de schermen -dat klinkt vreemd- ben ik bezig met een verhalenboom. Maar, ik moet even vragen aan de hoofdrolspeler of hij problemen heeft met een plekje op de blog. Als hij dat wel heeft, dan heeft hij gewoon pech. Alleen weet hij dan wel af van zijn punk ass vernoeming.
Ook wil ik niet te vlot achter elkaar verhalenbomen plaatsen. Stiekem wel, want ik ben nu al trots op het aankomende verhaal. Maar, jullie moeten nog even geduld hebben.

Wat is je favoriete genre muziek?
Voor degene die een beetje weten wie er achter deze blog zit zal het niet echt als een verassing komen. Ik ben een heus metal meisje. Gitaren, geschreeuw en gevloek. Komt u maar op! Voor de doorgewinterde muziekliefhebber zal ik iets dieper op het hele ‘metal’ genre ingaan. Je maakt mij echt blij met trashmetal, metalcore, nu metal en progressive metal.
Andere fijne genre’s zijn dingen als punk, industrial, hardrock, ebm, rockabilly, darkwave en hardcore punk.

Wat is je minst favoriete genre muziek?
Keltische muziek. Gadverdamme! Echt iets wat ik niet kan hebben. Alles wat maar een beetje folk-achtig is en waarbij de elfjes tussen de bierdampen omhoog komen stijgen… nee dank je vriendelijk. Ook ben ik geen fan van Nederlandstalige lalala ik ben zo dronken tonen. Maar dat zal niemand verassen.

Wat is het beste concert waar je ooit bent geweest?
Dit is best een lastige. Alle concerten zijn tof en hebben allemaal stuk voor stuk iets wat het zo’n fijne ervaring maakt. Als ik echt moet kiezen ga ik voor het concert van Ghost. Normaal gesproken ben ik niet zo van de hocus spocus zweedse zweef-acts maar deze heren zetten een killing show neer. Maar de laatste keer dat ik John Coffey zag was ook erg strak!

Welk album luister je op dit moment?
Terwijl ik dit uit de vingers laat glijden luister ik via Spotify naar nummerradio. Je kiest een nummer en Spotify zoekt vervolgens nummers uit die hier redelijk op lijken qua genre. Nu mag ik van Spotify luisteren naar Upon a Burning Body met Middle Finger To The World. Een nummer wat ik wel eens gebruikt hebt om een verhaal aan te vullen, mocht je interesse hebben dan kun je het hier vinden.

Van welke band of act bezit jij de meeste albums?
Ha! John Coffey natuurlijk. Nu is dit ook niet zo heel lastig aangezien ik een paar weken geleden weer echte cd’s ben gaan kopen. Toen ik een klein meisje was, kleiner dan nu, had ik een flinke collectie. Ik was het zat, zette alles buiten de deur en daar heb ik nu natuurlijk wel flink spijt van.
Ik had op zestienjarige leeftijd alle platen die de Red Hot Chili Peppers uit hadden gebracht, ook was Soulfly een duidelijke aanwezige in mijn verzameling. Gevolgd door Limp Bizkit, maar daar hebben we het maar niet over.

Wat zit er in nu in de cd-speler?
Danko Jones met Fire Music. Over een kleine maand staat deze donder op Werfpop. Ik kan niet wachten.

Wat is de ergste show waar je ooit bent geweest?
Rob Zombie. Wat een arrogante knakker is dat. Smerig gewoon. Hij schold een nogal stevige man uit het publiek uit voor dikzak en ging nog even wat verder. Ik vond dit zo vuil dat ik gewoon ben weggegaan met mijn gezelschap. Ik kom voor de muziek en hoef zijn gedachten over anderen niet te weten. Helaas, geen Rob Zombie shows meer voor mij.

Naar welk concert of festival kijk je erg uit?
Allemaal natuurlijk, anders zou ik niet gaan. Op zeventien oktober heb ik een concert van John Coffey in Amsterdam waar ik al een aantal weken geleden kaarten voor regelde. Aankomende woensdagochtend hoop ik kaarten te kunnen krijgen voor Five Finger Death Punch, Papa Roach, Devil You Now en Eskimo Callboy. Ik heb zelfs woensdagochtend vrij genomen. Ik moet hier heen. Moet. Moet. Moet. Ja, dat klinkt smerig. Maar, ik moet.

Welke band of artiest wil je graag live zien (die je nog nooit live hebt gezien)?
King810. Vandaag nog. Aesthetic Perfection zou ook erg welkom zijn.

Bron afbeelding.

33 comments on “Tonen – Een muziek tag

 1. hehehe ouwe doos met dr soulfly voorkeur :’) je heb t zeker over die rooie donder? wedden dat ie maar wat graag genoemd wil worde

 2. Ik geef deze blogpost met graagte door aan mijn teenage dirtbag, die er zal van smullen. Ik smulde van je schrijfstijl. Wel hou ik van sommige oude metal groepen zoals AC/DC, metallica, Whitesnake…

  1. Ben benieuwd of ze de tag overneemt! Ben altijd wel voor de tag, zo leer je de blogger achter het verhaal een beetje kennen. Dankjewel voor de lieve woorden, Metallica is altijd nice. Whitesnake, old skool!

  1. Je mag alles weten, behalve mijn pincode. Dat is niet omdat er zoveel opstaat, maar omdat ik hem vergeten ben. Gekkigheid, maar je hebt gelijk. Muzikaal verassen.. dat zal niet snel gebeuren πŸ˜›

 3. Soulfly, Sepultura gaan er hier ook in als zoete koek. Ik houd al van metal toen rock er in overging, want ja, eerst was er alleen hardrock lol. Nu klink ik bijna als een oude lul maar ik heb dan ook nergens problemen mee. Trivium.. mijn zoon is er helemaal weg van. Gaat altijd na de show met die gasten praten en zo.
  Zonder muziek geen leven vind ik.
  Naast metal luister ik jazz. Eigenlijk ontstaan door dat ik mijn gitaarspel wilde verbreden/verbeteren. En country maar dan de stevigere om soms wat rustigs te hebben als ik aan het blokken ben en zo. Nee, ik heb het qua muziek prima πŸ˜€
  Je muziek keus is weer uit de kunst.

  1. Zonder muziek geen leven, ik ben het er helemaal mee eens! Ik kan het niet voorstellen, een wereld zonder alle vreemdsoortige genre’s die we tegenwoordig mogen hebben πŸ˜› Trivium wil ik graag eens live meemaken, hoor alleen maar goede verhalen. Er zijn zoveel prachtige genre’s muziek en we zouden ons te kort doen als we ons lieten blindstaren op slechts één genre. Thnxx!

 4. m/ horns in the air m/ Prophecy hebben we samen gekocht. Weet je nog dat de verkoper schrok dat jij als ukkie zocht naar Soulfly??? Hahahaha m/

 5. Trashmetal

  muziek, ’t is een merkwaardig iets
  waar sommigen van weglopen
  dat gaan anderen kopen
  het zegt doven waarschijnlijk niets

  Lenjef πŸ˜€

  1. Vanmiddag ontving ik een mail dat mijn nieuwe cd’s en lp morgen waarschijnlijk geleverd worden. Haha, stiekem spreek je zulke waarheden in deze zinnen. Prachtig!

 6. Oh oh, metal! Hahah mijn vriend is een ontzettende metalhead, ik vind het pure herrie πŸ˜‰ Volgens mij is metal zo iets dat je in je tienerjaren moet leren waarderen en zo niet, dan is het te laat..

  1. Ik ben er mee opgegroeid, denk dat dit ook wel iets met mijn smaak te maken heeft. Nou… mijn oudjes zijn meer van de hard rock en ik overdrijf graag. Moet wel zeggen dat ik weinig dames ken met een voorliefde voor metal. We zijn in de minderheid πŸ˜›

  1. KoRn, Limp Bizkit, A Perfect Circle, Sepultura, Pantera, In Flames, Tool… uhm muziek in de jaren ’90 kende ook wel al wat gitaren en geschreeuw πŸ˜› Nee ik zal je niet verder plagen, ik ben een jaren ’90 kind dus muziek is mij niet vreemd. Toch is het meeste altijd wel metal geweest. Oh en de Spice Girls, maar dat blijft ons geheim πŸ˜›

 7. We hebben dingen gemeen maar niet onze muzieksmaak. Dat zal je niet verrassen!
  Maar we hebben wel allebei een hekel aan Keltische muziek en Nederlandstalig πŸ™‚
  Liefs Kakel

 8. Keltisch vind ik ook niks, lalalala muziek kan ik rond carnaval wel waarderen πŸ™‚ Ik vind trouwens spotify radio niet altijd even goed werken, soms komen er nummers voorbij die geen hol te maken hebben met het nummer waar ik de radio op baseerde

Geef een reactie