Toen hier, nog daar was.

Face your destination. Simpel niet waar, gewoon je ballen bij elkaar rapen en verder gaan. Met datgene wat ons doet branden, laat lopen en verder brengt dan hier. Dat wat ooit daar was, maar nu slechts hier is.

“Dan doe je maar alsof je het ziet zitten.”

Er bestaan mensen, die het kunnen. Doen alsof. Helemaal uit hun dak kunnen gaan terwijl ze van binnen walgen. Lachen, zonder er ook maar iets van te menen en met woorden strooien alsof het niets is. Van die zielen, die leeg zijn. Troebel. Niet bestaand, slechts een illusie van het idee dat zij graag zouden willen zijn. Een sprookje, maar dan zo een die ik zou schrijven. Zo’n fabeltje waar nog veel aan bijgeschaafd zal moeten worden. Of gewoon, tjah.. een nekschot.

Ik kan het niet. Doen alsof ik gelukkig ben. Doen alsof ik tevreden ben, of simpelweg doen alsof in het algemeen. Waarom zou ik? Als iets kut is, dan is het gewoon kut. Mocht iets van goud zijn, dan ben ik de eerste om dit toe te geven. Wanneer de poorten des Hell openbreken, zal ik een selfie schieten. Maar doen alsof het allemaal wel dolletjes is? Alsjeblieft zeg. Ga ergens anders de hippie uithangen.

“Zwart mag best pikzwart beschreven worden.”

Ik sis zijn kant op. Wat is er mis met de zogenaamde negatieve emoties? Zijn ze stiekem soms niet prachtig? Waarom moeten wij dit aan de kant smijten, bevechten en zien als iets wat Satan ons in de schoot werpt? Zonder zwart, geen wit. Zonder het een, het ander niet. En nog erger; geen grijs.

Bron afbeelding.

20 comments on “Toen hier, nog daar was.

 1. Help me if you can,,, A Perfect Circel. Een man mijn meest gedraaide bands voortkomende uit Tool. De band der bands ๐Ÿ˜€
  Zo, en dat ben ik 100% die dat zegt.
  Tja, mensen die doen alsof zijn er genoeg. Kijk op Facebook. Wees blij dat jij jezelf kunt zijn in alle omstandigheden en niet doet alsof. Wat er van goud is herinner ik me nog uit een ander log van je ๐Ÿ˜€ hahaha
  Gewoon vasthouden aan jezelf zijn! Dan ben je ook gelijk het eerlijkst en te vertrouwen.

  1. APC is echt een ondergewaardeerde act, teksten zijn prachtig en de muziek, oh zwijmel! Facebook is zo nu en dan niets anders dan Fakebook. En toch kan ik er wel de lol in vinden. Ik mis de vindiknietleuk knop. De fuckyoujijbentgek knop of gewoon de getreal knop. Ach, mag niet mopperen.
   Hahaha, ja het zeldzame goud!
   Het is zeker zo, eerlijk zijn brengt vertrouwen. Beter gesneden worden met eerlijke woorden, dan de klap van leugens.

   1. Ja, zeer zeker ondergewaardeerd. Ik heb er elke Cd van, en ik smul van elk liedje.
    Ik gebruik FB alleen voor mijn familie en vrienden. Maar ik zie genoeg fakebook zoals jij het noemt.

 2. Lege zielen

  misschien
  is doen alsof
  een manier om er bij te horen

  overleven tussen doden
  die zichzelf zien als goden

  alsof zij er
  een verdienste
  aan hebben dat ze zijn geboren

  Lenjef ๐Ÿ™‚

  1. “overleven tussen doden, die zichzelf zien als goden” Dat is de mooiste zin die ik in een lange tijd gelezen heb. Echt.. ik kan er niet genoeg woorden aan besteden. Prachtig. Waarheid. Tjezusmina.

 3. Ik heb ook niks met mensen die continu doen alsof.. zo nep. Laten zien dat het soms ook zwart is en niet 1 en al slingers, blije regenbogen en nog meer van die blije meuk… is veel echter en waardevoller.

Geef een reactie