Tijd

Toen vrijdag begon, was zondag al aangebroken. Ik weet niet waar het weekend gebleven is, maar het is weg. Vloog het misschien mee, op de vleugels van die รฉne vogel?

Met zijn vleugels wijd, genoot hij van de vrijheid. Het lege weiland gaf hem kracht. Er was iets. Of, beter gezegd, er was helemaal niets.

Als stads meisje zijn hoge gebouwen niet vreemd. Ramen in allerlei vormen, architectuur op zijn kop, alles kan. Zebrapaden zonder functie, stoplichten voor de sier. Alles wat ik zie, is echt van hier. Het verbaasd mij. Twee uur verder is alles schoon. Zijn er meer bomen dan gebouwen. Rijden we door velden zonder vee. Zonder mensen. Behalve degenen die de verkeersregels niet volgen.

Waar kerkklokken klinken slaapt niemand, maar niemand is wakker wanneer de dienst begint. Ze geloven in sprookjes. Net als ik. Alleen is mijn sprookje de tijd. Die spelletjes met mij speelt. Waar is het weekend gebleven?

Bron afbeelding.

11 comments on “Tijd

 1. Tijd, Het heeft me altijd al gefascineerd. Het mooie aan tijd is dat het ongrijpbaar is en we het allemaal anders kunnen en zullen ervaren. Ik heb zelf het idee als dat de tijd tussen mijn vingers door wegglipt en ik razendsnel door het leven glij. Toch de rem maar eens zien te vinden ๐Ÿ™‚
  Geen opmerking over de song vandaag ๐Ÿ˜‰

 2. Tijd bestaat niet werd mij jaren geleden al eens vertelt, natuurlijk is het er wel, maar ja, die klok inderdaad, een fascinerend iets…. Als je eruit moet voor werk of andere verplichtingen dan is tijd vaak een vijand, als je er genoeg van hebt kan het lang duren, en als alles in balans is, met gezelligheid, en gewoon een gelukzalig gevoel om je heen, dan bestaat tijd vaak niet, tegelijk vliegt ze om…

  X

 3. Tijd

  is het leegte die we denken te moeten vullen
  met banden die we zelf weven
  om zin aan het niets te geven
  tot wij de ingenomen ruimte verlaten zullen

  Jouw schrijfsels zijn tijdloos mooi, Cassilda! ๐Ÿ™‚
  Lenjef

 4. Ik las pas het boek: “Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt.” En mijn toekomst is dat het nรณg sneller zal gaan… Tijd, heel fascinerend!
  Lieve groet

Geef een reactie