Thee

“IK BEN GEWOON MOE!!!!!” Daar sta ik, als een kleine aso. Met mijn piepstemmetje schreeuw ik de longen uit mijn lijf. Het maakt natuurlijk totaal geen indruk. Meneer Kalm staat op, loopt naar de keuken en zet de waterkoker aan. Een beker thee is volgens hem het medicijn voor alles. Of, in ieder geval voor kleine drama meisjes zoals ik.

Meneer Kalm komt naast mij staan, slaat zijn arm om me heen en fluistert dat er nieuwe chocolade repen in de kast liggen. Ik kijk hem aan en zet de grootste pruillip op, die ik er op dat moment uit kan persen. Hij geeft mij een duwtje, richting de kast en zonder enige twijfel duik ik de thuissupermarkt in.
De thee staat naast de onderzetters op een houten tafel. Kringen zijn blijkbaar trendy en met mijn nieuwe Milka reep plof ik naast hem neer. De paarse verpakkingen schreeuwen altijd mijn naam, ik vermijd het chocolade pad dan ook zo veel mogelijk in de supermarkt. Maar soms, soms mag het best.

“Het is gewoon een kut wereld.” Ik kijk hem pissig aan, klaag over alles wat er fout is gegaan. Mopperend over alles en iedereen, want zo realistisch als ik ben, ligt het vandaag aan de wereld. Natuurlijk ligt het niet aan mij. Ik kan best nee zeggen, dingen plannen, loslaten en accepteren. Echt, ik kan dat. Alleen vandaag even niet.

“Misschien moet je gewoon eens toegeven, dat je een verwend kreng ben.” Meneer Kalm kijkt mij aan, met zijn zeeblauwe ogen en glimlacht. Godverdorrie, wat een eikel. Hij verteld over de zielige kindjes van de wereld. Die geen thee hebben, of Milka chocolade. Die arme kindjes die niet kunnen klagen bij hun beste vriend, of stiekem tijdens een Netflix aflevering (of honderd) wegkruipen in zijn vest.
Die arme kindjes moeten altijd werken. Hard werken. Voor helemaal niets. Die kindjes zouden blij zijn als ze bij de V&D zes procent moesten inleveren. Die kindjes, die zielige… met van die trieste oogjes… zouden dolgelukkig zijn als ze in de dichte dikke shit mist, een kwartier op de bus moeten wachten. Die kindjes, met die lege maagjes zouden in hun handen knijpen, als hun jaar maar één Blue Monday had.

“Jaja, ik weet het wel. Ik ben verwend.” Hij heeft gelijk, het kan natuurlijk altijd erger. Bedoel, zo’n zielig kindje is misschien wel blij dat hij ons niet is. Met al dat achterlijke gestress om helemaal niets. Achteraf gezien, is thee misschien wel een van de betere medicijnen voor van die drama meisjes.

Bron afbeelding.

10 comments on “Thee

  1. Thee schijnt alles op te lossen. Ik drink het niet. Zwarte donkere koffie lost nog meer op. 1 teug en de wereld is weer mooi. Die van mij dan want de wereld is echt bitch. En dan heb ik het niet eens over die kindertjes. Die leven nog. Nee, je zal maar … Ik stop wel. We zijn inderdaad ziek verwent hier in het rijke westen 🙂

    1. Echt koffie drinken doe ik nauwelijks, en dan het liefst met allerlei fratsen erbij. Dat zal dat verwende westerse wel zijn 😛 Het is inderdaad zo, we hebben zo veel en zijn dan nog niet altijd tevreden.

Geef een reactie