The Music Tag

Met mijn bed hair day sta ik daar. Leunend tegen het bushokje, met alle klasse van een helse Feeks. Ik heb een ochtendhumeur, en straal dat uit. De gele draden lopen over mijn jas, en de tonen zijn vervormd voor de hele wereld te horen.
Mijn bushok-buurvrouw kijkt mij aan, zucht en loopt verder. Ik weet het zeker, ik heb een big ass koptelefoon nodig. Een met het bereik van hier tot daar, en weer terug. Misschien moet ik dan toch maar eens een Frends-headset gaan fixen. Donaties zijn welkom.

Dennis tagde mij, en mijn hart deed een klein dansje. De music tag, geweldig. Een partij kleppen over de tofste nummers, albums en artiesten. Ik plak emoties en gebeurtenissen aan nummers, luister zeker een flink aantal uur per dag naar de tofste tunes en word kribbig als dit niet kan.
Let’s get this shit started.

Wat je favoriete artiest/band van dit moment?
Zonder enige twijfel is dit KING810. Deze metalband beschijft de meest vreselijke gebeurtenissen (uit het altijd helse Flint, Michigan) op een manier dat het bijna als poëzie klinkt. De gitaren, het geschreeuw en de geweldige woordspelingen doen het voor mij.
Afgelopen September zouden de heren voor het eerst in Nederland spelen, maar dit werd een paar dagen later afgezegd. Toen ik hoorde dat deze dwazen op FortaRock zouden komen, deed ik een dansje. Jaja, ik was helemaal gelukkig.

Welke artiest/band zul je altijd goed blijven vinden?
Dit is best een pittige. Ik ben een vervelende muziekliefhebber. In de eerste instantie dacht ik meteen aan de Red Hot Chili Peppers, maar hun latere werk valt tegen. Mijn gedachten sprongen naar Limp Bizkit, omdat hier mijn voorliefde voor Metal begonnen is. Maar, als ik de laatste albums van dit stel op cd zou hebben, zou het nog niet voldoen als onderzetter.
Nee, ik vind dit echt een hele lastige. Ik denk dat ik bepaalde albums, altijd goed zal blijven vinden, maar alle nummers te gek vinden is een te grote vraag. Soms zijn artiesten ook maar mens en maken ze de grootste takkeherrie, die je bedenken kunt.
Mocht ik dan toch echt een artiest op moeten geven, gaan we voor Avenged Sevenfold & Trivium.

Wat is voor jou het beste nummer ooit gemaakt?
Assemblage 23 met Straightjacket. Dit nummer luister ik niet heel vaak meer, maar als het voorbij komt is het gewoon perfect. Ik vind dit al jaren een van de mooiste nummers. Maar stiekem vind ik de man achter deze elektronische act gewoon een genie.
Paranoia rots the brain – Slowly drives a man insane – Worries will remain confined – If there’s no exit to your mind – Something in there will explode – Blow a fuse or lose control – If there isn’t some way out – Beyond the hate and fear and doubt

Wat is het meest beschamende nummer dat je in je afspeellijsten hebt staan?
Als metal meisje moeten toegeven dat Stromae in mijn afspeellijsten terug te vinden is het ‘ergste’ wat ik zo snel bedenken kan. Mijn zusje ging speciaal naar Pinkpop voor Stromae, dus daar stonden we dan. Met tienduizenden vreemde, op een veel ste klein stuk gras. Te springen, te dansen en op ons goeiste Frans mee te bleren. Het was geweldig, maar stiekem, als metal chick… een beetje beschamend.

Wat is de top 5 van de meeste gespeelde nummers in je afspeellijsten?
1. Broken Neck – Een geweldig nummer van John Coffey. Deze heren zijn een strak bandje uit Utrecht, en ik heb soms echte fangirl momenten op twitter met deze toffe gasten.
2. Mind’s Eye Tramp – Godverdorrie, wat kan die Rogier Pelgrim zingen he.
3. Almost Easy – Omdat ik ooit ga trouwen met M. Shadows, en omdat Avenged Sevenfold gewoon lekker knalt.
4. War Outside – King810. Heeft geen uitleg nodig.
5. Devil’s Son – DevilDriver, daar word ik graag mee wakker. De buurvrouw ook, maar of dat graag ook voor haar telt, durf ik niet te zeggen.

Wat vind je het beste album ooit gemaakt?
Three Dollar Bill Y’all, Limp Bizkit. Niet zo zeer omdat het het beste album ooit is. Eerder, omdat het bij dit album voor mij begon. Ik ontdekte nu metal, leerde veel meer genre’s kennen en was verkocht aan de stevige gitaren en het geschreeuw.

Wat vind je de mooiste cover album ooit gemaakt?
Hierboven zie je de front van Freaky Styley. Een hele oude plaat van de Red Hot Chili Peppers. Ik vind dit gewoon een te toffe cover. Geen touw aan vast te knopen, en daar ben ik fan van. (Volgens mij, is mijn muzieksmaak ook geen touw aan vast te knopen.)

Wat vind je het mooiste nummer dat ooit gemaakt is voor een soundtrack?
The Dust Brothers – This is your Life. Lekker rebels, vol gezeur en gemopper. Ik ben niet zo van de Soundtracks, maar deze Fight Club tune, verdient het.

Wat is het eerste concert waar je ooit heen ging?
Di-Rect. Sorry, ik was ooit een dwaas tienermeisje. Als ik hier aan terug denk, herinner ik mij al het achterlijke geschreeuw van mijn vriendinnen en ik. Alles voor een beetje aandacht van de gitarist. Sommige dingen, veranderen niet.

Wat is het beste concert waar je ooit naar toe bent geweest?
De beste show, tot nu toe, was de show van Ghost op Pinkpop. Maar, kwa liefde voor muziek zou ik toch echt het concert van John Coffey willen kiezen. En, als we voor de looks zouden moeten gaan, wint Avenged Sevenfold, zonder enige strijd.
Alle concerten zijn tof. Dus, te veel keus.
Bij Ghost stonden we helemaal vooraan, en dat is voor mij toch wel een zeldzame gebeurtenis. Dus, Ghost wint het. Omdat het zo intens was.

Wat vind je de mooiste quote uit een nummer?
“Then I grew older, I never grew up” -King810. “Blow a fuse or lose control” -Assemblage 23. En, nouja, af en toe een fuck of honderd, hier of daar lucht ook best op.

Bespeel je muziek instrumenten?
Ja, ik doe zo nu en dan alsof ik gitaar kan spelen. Ook word er hard gewerkt aan uitbreiding van de familie, ik vind dat ik een elektrische gitaar nodig heb. HOOG NODIG, toch buurvrouwtje.

Heb jij een speciaal liedje met bepaalde mensen?
Ja, VAST met Touched. Een kutnummer, geloof me. Maar met heel veel emotie.

Is je muziek smaak veranderd over de jaren?
Zeker! Stiekem gebeurd dat zelfs nu nog. Ik bind emoties en gebeurtenissen vast aan muziek, dus met de veranderingen die ik mee maak, veranderd mijn smaak soms ook iets. Maar, gitaren… blijven mijn favoriet.

Dat was het dan, de Music Tag. Mocht je hem over willen nemen, zeker doen! Het is even een klein karweitje, maar kleppen over muziek is altijd fijn!

 

Bron afbeelding.

15 comments on “The Music Tag

 1. Hey Cassilda!

  Je moet écht mijn verhaal: Band in de storm (Arcade Fire) lezen!
  Ik zie dat ik waarschijnlijk vlak bij je heb gestaan bij het optreden van Ghost. (Alleen het intro al van Eyes wide Shut, geweldig!)
  Bij Rob Zombie heb ik vreselijk moeten lachen hoe hij de metalica fans op de hak nam. Je moet maar durven.
  Maar Ghost was wel een van de verrassingen van maandag.

  1. Ben benieuwd, ga zo meteen even op leesreis! Bij Ghost stond ik helemaal voor, tegen het rek aan, naast een hobby muziekblogger (waar ik stom genoeg de naam van vergeten ben 🙁 ). Ik vond de show van Ghost echt geweldig, en Rob Zombie was inderdaad lekker bezig. Alleen toen hij bleef gaan over een dikkerdje ergens in het publiek, vond ik wat jammer.
   Metal Monday was zeer geslaagd!

   1. Ik stond aan de rechter zijkant ergens. Als enige niet metal-uitziende headbangende persoon denk ik. Hahaha.
    Dat heb ik niet meegekregen van Zombie, maar dat is inderdaad not done.
    Tussen al het metal geweld kwam ik met name voor Arcade Fire. Erg goed!
    Metalica is altijd goed, ook van genoten tussen de waterplassen in. Haha.

 2. Ik las met interesse je blog maar toen je over Stromae begon moest ik eerst even een pillowscream gaan geven :mrgreen: hoe is het mogelijk 😛
  Nee, zo hebben we allemaal zulke liedjes denk ik. Zo luister ik heel af en toe naar die dikke Griekse zanger. Hahahaha En ik ben metal in hart en nieren.
  Leuk blog. Interessant ook. Op een klein stukje tekst na dan 😉

  1. Heb ik over Stromae geschreven? Nee toch? Oh nee, die heb ik vermeden, niet eens zo zeer om zijn muziek, maar meer om de hele hype er om heen. Te veel opgehemeld voor mijn gevoel.
   Van de niet metal-bands sprongen Jett Rebel en Arcade er met kop en schouders boven uit.

   1. Er hing zeker een grote hype om Stromae, maar toen hij op het veel te kleine 3fm stage stond met al die mensen.. achter ons ging een tienermeisje zelfs neer. Te weinig gedronken denk, slechte combi met de hitte toen.
    Arcade heb ik helaas niet meegekregen, veel goeds over gehoord achteraf.

  1. De tag is echt heel leuk, alleen denk ik nu soms van OH SHIT dat nummer is ook zo geweldig haha 😀 Ja, dat hoor ik wel vaker, toch spot ik soms hele toffe nummers op je blog!

 3. het verrast mezelf eigenlijk wel een beetje (als muziekliefhebber), maar van al de genoemde artiesten of groepen hierboven ken ik er bitter weinig. Toch nog enkele, zoals Red Hot Chili Peppers, Limp Bizkit, Stromae natuurlijk (kan je als Belg niet meer onderuit), maar voor de rest…
  Metal is nu eenmaal onontgonnen gebied voor mij, niet dat ik het per sé afwijs of zo hoor. Ik sta open voor alle muziek, maar hoor nu ook niet alles even graag.
  Ik heb dus nog wat luisterwerk voor de boeg… 😉

  1. Er zijn inderdaad zoveel stromingen muziek, je kunt niet alles herkennen. Stiekem vind ik het ook geweldig om naar nieuwe bandjes te zoeken, die concerten zijn gewoon het leukste 😀

Geef een reactie