Tag: Life is a Song

Zonder muziek geen leven. Dit klinkt misschien iets overdreven, maar in mijn geval wel heel dicht bij de realiteit. Ik ben dol op muziek en deel (zoals jullie al lang weten) graag wat tunes in mijn berichten. Vandaag gaan we het dankzij Dennis eens uitgebreid over muziek hebben. Enjoy y’all!

Wie is je favoriete artiest?
King810, William Control, John Coffey, Assemblage23, Red Hot Chili Peppers, Ignite, Aesthetic Perfection, Avenged Sevenfold, Tim Vantol, Trivium. Laat ik maar even stoppen. Een echte favoriet heb ik niet. Niet omdat ik nooit kan kiezen (stiekem wel waar), maar eerder omdat ik liever niet blind staar op een bepaald genre of act.
Dit is misschien ook wel een van de redenen dat ik het nooit zo heel erg vind als een artiest zijn sound een beetje aanpast, of helemaal veranderd. We kunnen niet blijven hangen op een bepaald punt, ook artiesten niet. Daarom kan ik ook niet wachten op de nieuwe plaat van Aesthetic Perfection. Daniel Graves staat er om bekend dat hij graag zijn sound omgooit.

Zing je onder de douche?
Niet onder de douche. Wel in een propvolle bus, tussen alle haastige supermarktklanten op een drukke zaterdagmiddag of gewoon midden op het plein. Ik kan niet zingen, maar dat is niet iets waar ik last van heb.

Wat was de eerste cd in je bezit?
Toen ik dertien was werkte ik voor de platenzaak. Mijn centen belande keer op keer in de platenzaak en ik heb nog nooit slechts één album gekocht. Ik kan dat niet. Er staat overal zoveel moois en ik vind het kiezen gewoon te lastig. De eerste albums die ik kocht waren van Nirvana, The Red Hot Chili Peppers, Limp Bizkit en Fear Factory. Oh, volgens mij nam ik stiekem ook een plaatje van Eminem mee. Maar dat weet ik niet heel zeker.

Als er nog geen internet bestond (geen Spotify, YouTube, Downloaden) welke cd zou je dan kopen?
Till Death van Aesthetic Perfection. A Place Called Home van Ignite. One Hot Minute en Mothers Milk van The Red Hot Chili Peppers. The Great News van John Coffey. Ik denk dat er in vijftien jaar nog steeds weinig veranderd is. Je moet mij gewoon niet in een platenzaak neerzetten.
Edit; afgelopen dinsdag stond ik in een platenzaak. Ik liep trots naar buiten en kan The Great News van John Coffey van de lijst schrappen. Ik liep voor deze plaat naar binnen en kwam naar buiten met vijf albums. Zie je, je zet mij niet even in een platenzaak neer. Onmogelijk.

Welke artiest of welk nummer is een guilty pleasure van jou? Wel eerlijk zijn hé!
Een echte guilty pleasure heb ik niet. Ik schaam mij niet voor de muziek die ik tof vind. Maar, als echt metal meisje staat het wel vreemd als ik zeg dat Stromae geweldig is, de Kraaien wel eens echt mogen doorbreken en dat ik toch echt eens een plaat moet regelen van De Jeugd van Tegenwoordig.

Welke artiest(en) heb je live gezien?
Avenged Sevenfold, Stromae, Jake Bugg, Rob Zombie, Mastadon, Jett Rebel, Ghost, Clean Bandit, Suicidal Tendencies, Postmen, Splendid, Fresku, John Coffey, Soulfly, Chef’s Special, The Computers, I Chaos, Dope D.O.D, The Slackers, Kuenta I Tambu, Al Comes Down, Compact Disk Dummies, The Phantom Four, Di-Rect, Pennywise, De Staat, Kraantje Pappie, Sepultura, Go Back To The Zoo.

Momenteel ben ik aan het aftellen naar FortaRock, op naar; Slipknot, Lamb of God, Hatebreed, Papa Roach, Godsmack en eindelijk King810!

Van wat voor muziek of welk nummer word je emotioneel?
Ik koppel vrij veel gebeurtenissen aan nummers, of nummers brengen het gevoel van een herinnering naar boven. Dus eigenlijk is dit een vraag met echt tientallen antwoorden. Muziek raakt emoties, zo niet.. slechte muziek. Simpel. De meeste nummers van Assemblage 23 kunnen mij echt hard raken, deze act volg ik al jaren met veel plezier en iets in de teksten grijpt mijn theatrale ziel soms, haha.
Toch deel ik even iets anders met jullie.

Aan welk nummer heb je een speciale herinnering? Welke herinnering brengt dit nummer bij je naar boven als je het luistert?


Toen ik nog in een vergeten dorp woonde, liep ik samen met een vriendin naar het winkelcentrum. Op een klein pleintje zaten wat schoften (haha) de Kurt Cobain uit te hangen. Een van de schoftjes riep naar ons, zong About a Girl en dit was het prille begin van een jarenlange vriendschap met een stel idioten. Ze zijn lief, maar gek.

De tweede tag deze week. Dit omdat ik een beetje inspiratieloos ben en het vrij druk heb gehad. Deze tag heb ik gekregen via Dennis van MesseNoire, thnxxx man! Mocht je zoeken naar een blog vol muziek, dan is de blog van Dennis zeker een aanrader.

Bron afbeelding.

32 comments on “Tag: Life is a Song

 1. Je hoeft je nooit te schamen voor muziek. Ieder heeft zijn eigen stijl. Ik hang ook niet aan 1 muziek vast. Je stemming veranderd toch elke keer. Je levenswijze, alles wordt anders in de loop van de jaren. Je muziek blijft wel een kant op duiken, maar soms komt er zelfs een nummer bij die totaal niet bij je past. Nou ja, snap je het nog.. ik niet meer wat ik wil zeggen. Dit soort dingen moet ik maar niet meer lezen op de zaterdagochtend merk ik.

  Love As always
  Di Mario

  1. Hahaha, toch begrijp ik je! Alles veranderd en als wij zouden blijven hangen in dat wat we ooit het einde vonden.. dan zal er nooit vernieuwing zijn. Muziek is persoonlijk, gelukkig maar anders zou het zo saai worden (of extreem druk) tijdens de festivals en concerten.

 2. Een leuke muzikale inkijk in je leven. Van de bands die je noemt, ken ik er echter maar een paar. Mijn leeftijd zal er ongetwijfeld mee te maken hebben en natuurlijk mijn eigen basis voorkeur voor muziek (funk/soul) Maar verder is mijn smaak heel breed hoor, dus soms ook gillende gitaren. De laatste tijd beleef ik de muziek weer anders en dat komt door mijn bevoorrechte positie al fotojournalist. Hierdoor leer ik ook de muzikanten kennen, waardoor muziek ineens een andere belevenis wordt. Ik kan nu van muziek genieten die ik normaal niet zou kopen of naar zou luisteren. Daarom is het ook zo leuk om jouw beleving van muziek en betekenis ervan in je leven hier te lezen. Mooi!

  p.s. mijn perskaart voor Bevrijdingspop Haarlem is binnen 😉

  1. Vroeger wilde ik alleen maar naar acts luisteren die niemand kende, want ik ben een mafketel. Als ik nu dan lees dat niet alles herkent wordt denk ik YEAHHH 😛 Toch denk ik dat jij, dankzij je prachtige kansen en harde werken (want vergeet niet hoe hard jij hiervoor gewerkt hebt en nog steeds doet!!) heel veel moois kent en zal leren kennen.
   Je hebt een bevoorrechte positie omdat je er voor gevochten hebt. Kan ook echt zo genieten van de dingen die ik voorbij zie komen en hoop dat ik nog heel lang prachtige interviews en foto’s voorbij zal zien komen <3
   Geniet van Bevrijdingspop! Kan niet anders 😀

    1. Niet om je van je troon af te stoten, maar het meeste wat ik voorbij zie komen spreekt mij aan. Je pakt mensen goed beet en trekt ze mee. Heel veel plezier maandag, succes heb je niet nodig xxx

 3. Dit is wel een hele leuke tag! Deze kon ik wel eens van je overnemen!
  Ik ben echt een muziek junk. Mijn vrienden noemen me vaak Leo (Blokhuis) en op het werk: Wandelende jukebox.
  Leuk om te lezen.

 4. Ik zou liever alleen leven dan leven zonder muziek. Zoveel is duidelijk. Ik houd echt van muziek, en hier staat altijd muziek aan.
  Ik heb een zeer brede smaak. Van echt zware metal tot klassiek en jazz. Maar metal heeft de grote voorkeur met enkele favorieten, maar dat is ook maar een woord.
  Ik heb Dennis een tijdje terug gevolgd. Tot hij ging zeuren over dat hij weinig reacties kreeg, Het is in de blogwereld wel een wisselwerking. Ik zag hem zelden, dus ja.

  1. Ben het helemaal met je eens, beter alleen met prachtige klanken als samen met gezanik 😛 Ach nee, gekkigheid. Muziek is prachtig. Een echte favoriet benoemen is zo simpel nog niet. Dat is trouwens maar een goed iets ook, blind staren op iets is en zal nooit iets goeds brengen.
   Dennis is inderdaad iemand die niet heel veel reageert bij andere bloggers. Het is inderdaad een wisselwerking, toch reageer ik ook niet bij veel bloggers. Zeker niet als de reactieformulieren mij tot waanzin drijven. (En ik ben gewoon een luie donder.) Toch begrijp ik het helemaal, het werkt eenmaal zo.

 5. Wat een gedrevenheid, Cassilda. En wat voelt deze ouwe man zich dan onwetend bij al die namen en titels. Maar ja, ik heb dan ook eigenlijk maar twee smaken. Klassiek en country. En toch loop ik de hele dag met de een of andere melodie in mijn hoofd en heb ik van alle buren van alle huizen waar we ooit woonden – en zoals je weet zijn dat er nogal wat – steevast te horen gekregen dat ze altijd hoorden wanneer ik onder de douche stond. En dat ik een mooie stem had, dat volgde er dan gelukkig meestal wel op. Ik heb mijn mijn lage bas dan ook in heel wat koren mijn stem laten horen. Klassiek, dat dan weer wel 🙂

  1. Koren klinken altijd erg fascinerend. Het is knap hoe een koor iets neerzet, of nou.. eigenlijk gewoon omver blaast. Klassiek is prachtig, met country heb ik zelf niet zo veel. Toch is het een prachtig iets dat er zo veel muziek is. Zo kan iedereen zich thuis voelen in iets. Hoe vaak er ook verhuist gaat worden haha. Nogmaals heel veel plezier de aankomende dagen! x

 6. Muziek

  klanken
  zijn voel-
  doch niet tastbaar

  sommige melodieën kunnen de ziel ontroeren
  op het hoogtepunt naar je diepste zijn voeren

  baarmoeder
  van emoties
  de gevoelige snaar

  Toffe tag, Cassilda! 🙂
  Lenjef

 7. Wat betreft muziekstijl zitten wij niet op één lijn. Jij bent duidelijke “te ruig” voor me. Alhoewel ik Nirvana en Red Hot chili Peppers op zijn tijd zeker kan waarderen.
  Ik kan me echter helemaal vinden in je enthousiasme over muziek: zonder heb je geen leven!
  Jij bent wel naar heel veel concerten geweest!
  Ik ben blij dat ik je gevonden heb. Je schrijft leuk. Je bent een aanwinst voor mijn leeslijst 🙂 Je hebt er een volgster bij!
  Groetjes Kakel

  1. Dankzij Michiel en John was ik al een geruime tijd een spieker. Reageren gaat via mijn mobiel een beetje lastig bij je, maar zal me niet weerhouden.
   We delen ondanks een andere smaak toch de passie. Muziek is belangrijk! Stiekem vind ik het aantal concerten wat ik bezocht heb nog erg aan de lage kant 😛 Kan altijd meer bij. Dankjewel voor de lieve woorden! x

 8. Mee eens! Ik zou ook niet weten wat ik zonder muziek moet. Ik vind het ook altijd zo mooi dat elk mens van andere soort muziek houdt en een nummer dat voor iemand heel waardevol kan zijn, kan voor iemand anders juist heel lelijk zijn. Muziek kan zoveel teweeg brengen.

 9. onze muziek smaak is echt een wereld van verschil, zoiets als water en vuur, of chocolade en bloemkool 😉 ik kan niet zingen maar dat is niet iets waar ik last van heb.. whahahaha ja ik lag onder de stoel 😉

  1. Bij de tunes die jij zo nu en dan deelt luister ik toch altijd braaf. Vaak valt het niet in mijn straatje, maar soms verras je me! Bloemkool mag je houden, maar chocolade kan altijd gedeeld worden <3 Over het zingen, tjah.. Het is echt zo. Ooit had ik een collega die zich schaamde, toen ik haar vertelde dat het inderdaad geen gehoor was maar ze gerust vrolijk mocht zijn en mocht zingen, viel het kwartje. We staan niet allemaal op een podium en muziek is van ons allemaal.

Geef een reactie