TAG; de blog top drie

Yeah! Het is weer tag-tijd. Ik ben dol op tags en werd gisteren getagt door Dennis voor de Blog Top Drie-tag. Nou, volgens mij is het wel duidelijk dat we even aan de tag gaan. TAG.TAG.TAG!

 • Link naar deze blog post. [Braaf gedaan]
 • Gebruik als illustratie een foto/plaatje met het getal 3. [Zijn ze niet schattig! Horen, zien en zwijgen. OH MY GOD!]
 • Nomineer 12 bloggers en laat ze weten dat je ze hebt genomineerd. [Uhh, nee. Dan komen ze mij vermoorden, en steken ze alle botten van hier boven zo mijn luchtpijp in.]

Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Mijn ongewassen linkerhand. Dit klinkt misschien wat nasty, maar ik schrijf vaak steekwoorden op de muis van mijn linkerhand. Als ik s’avonds thuis kom, staat de boel vaak vol geschreven met losstaande woorden, halve kreten en kleine geheugensteuntjes. Ik heb af en toe het geheugen van een vergiet, en vind overal een verhaal in. Afgelopen week kwam ik bijvoorbeeld thuis met; ‘azijnzeiker’, ‘snackbardude wil zijn frikandel wel inhangen’, ‘bitch.of.baas’ op mijn hand geschreven.
Water. Tijdens het tikken, drink ik water. De straight edge versie van een wijn drinkende auteur, die zichzelf veel te serieus neemt. Wanneer ik voor de laatste keer mijn woorden lees, en de meeste spelfouten er uit probeer te vissen, drink ik mijn waterflesje leeg. Ik ben hier mee begonnen omdat ik soms slechts een beker per dag dronk, en nu is het echt een ding. Water op tafel, en gaan.
Spotify. Stilte is mijn vijand. Ik zou niet weten hoe ik mij dan moet gedragen en heb dus eigenlijk altijd wel muziek aan. Soms vind ik het ook gemakkelijker, om dan bepaalde emoties neer te zetten.

Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

Hartzeer! Ja echt, ik kan genieten van Mevrouw Hartzeer. In de ware verhalen, of de fictie stukjes. Hartzeer is mijn favoriete onderwerp, het liefste zou ik hier ook een flink aantal boeken mee willen vullen. Liefdesverdriet is misschien een verschrikkelijke emotie, maar voor ons alle heel herkenbaar. Ik kan er van genieten, nouja. Het tikken over dan natuurlijk.
De crush en Cupido. Voor degene die mij al iets langer volgen zal dit geen verassing meer zijn. Ik mag graag typen over de jongen die mijn blik steelt, om vervolgens drie weken later te mopperen als een echte PMS-bitch. Maar, ook verhalen die ik meekrijg via vriendinnen zijn groot favoriet. Emoties, zijn gewoon leuk om mee te spelen. (Uhh, op het digitale en echte papier dan.)
Woordenspel. Ik vind elk onderwerp eigenlijk wel tof, zolang ik maar met mijn gekke vergelijkingen mag spelen. Het liefst schets ik vreemde situaties en haal ik er nog een paar absurde voorbeelden bij. Geloof mij maar, iemand echt de hersens uit zijn schedel slaan met een stoeptegel… is niets voor mij. Maar, het beeld van een slechte horror schetsen wel. Het is een uitlaatklep voor mijn overdosis fantasie.

Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Onschuldig zaad. Het verlossende antwoord, voor de tienermeisjes. Dit stukje is in een paar dagen tijd meer dan vijfhonderd keer gelezen. Ik denk dat dit wel het bewijs is dat seks verkoopt. Maar, stiekem… is er niets schokkends aan dit gezwats.
How low, can you go. Een verhaal over de slechtste moeder van Leiden. Helaas waargebeurd. Ik heb op dit stukje ook de meest vervelende reacties gehad. Toen vond ik dat best lastig, en heb ik een paar dagen getwijfeld of ik het moest verwijderen. Nu denk ik, FUCKYOU. Mijn blog, mijn verhaal.
Ben ik nou zo slim, of zijn jullie zo dom. Dit stuk, was mijn proefblog voor RUMAG. Ik schreef het vlak na een busreisje en hoopte goed genoeg te zijn voor de RUMAG-crew. Gelukkig mag ik mij momenteel al een paar maanden RUMAGIRRRRL noemen, en tik ik elke maand twee blogs.

Welke drie dingen wil je uitstralen/bereiken met je blog?

Wat wil ik uitstralen met mijn blog. Dat anders, soms heel gewoon is. Ja echt, bloedserieus. En stiekem, wil ik met mijn verhalen mensen vermaken. Laten lachen, laten denken of gewoon in tranen uit laten barsten. Misschien is dat een beetje overdreven, maar ik hoop dat ik soms een emotie kan oproepen.

Via welke social media ben je te volgen?

Je kunt mij vinden op twitter en facebook.

Drie voordelen van het bloggen

Ooit vertelde iemand mij, dat bloggen je wereldvreemd maakte. Stiekem denk ik, dat het ook heel veel te bieden heeft. Je ontdekt andere blogs, leert mensen kennen en zo nu en dan levert dat een echte band op. Heel leuk!
Voor mij brengt bloggen ook feedback. Zo nu en dan krijg ik stille hints achter de schermen. Hoe mijn zinnen beter over zouden komen, kleine (of gigantische) spelfouten worden aangewezen en tips voor volgende stukken. Omdat ik graag schrijf, vind ik feedback heel fijn. Niet altijd even makkelijk om mee om te gaan, maar ook dat is iets wat ik graag leer.
Rust in mijn hoofd. Heel simpel, maar waar.

Drie nadelen van het bloggen

SPAM. Ik haat spam. Echt, als alles waar zou zijn dan liep ik op de nieuwste gratis Nikes, met een penis van achtentwintig centimeter die er altijd wel zin in heeft. Vergeet de tientallen dames niet, die voor mijn charmes smelten en de gewonnen jackpot. Oh spam, je maakt mij ooit nog eens rijk. Rijk, aan ergenis.
Nare reacties. Reageren op mijn blog gaat simpel, en kan zelfs anoniem. Dit heb ik gedaan, zodat iedereen kan reageren. Soms zijn de reacties niet zo leuk en schop ik deze direct naar de prullenbak. Maar, dat mensen hun tijd verdoen om zo naar te reageren, is niet altijd even fijn.
Met mijn onkunde duurt het altijd weken voordat de layout werkt, zoals ik dat wil. En meestal ben ik er dan meteen weer helemaal klaar mee. Momenteel ben ik gelukkig tevreden en hopelijk mag dit even duren.

Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

John, Michiel, Sammie en Di Mario. Ja dat zijn er vier. Lekker puh.

Wie zijn jouw drie favoriete bloggers?

John – Geen idee meer hoe ik hier terecht ben gekomen, ik heb echt een vergiet als geheugen soms… maar, een blog die elke dag wel iets moois heeft. Een korte gebeurtenis, prachtige foto’s of een genot voor het oor. Ik ben fan!

Michiel – Deze meneer uit het oosten van het land, kan schrijven. Hij neemt je mee, en laat je leven in zijn verhaal. Het kan niet lang duren, voordat zijn boeken in de winkels liggen.

Dennis – Als ik terug ga denken, aan hoe lang ik DenDen al ken, voel ik mij echt oud. Deze metalman uit het Hoge Noorden blogt over muziek met passie, de dagelijkse dingen en het aankomende wondertje van zijn lieve Laura en hem.

Over welke drie onderwerpen lees je het liefst op andere blogs?

Het liefste lees ik iets, waar ik door aan het denken gezet word. Dit kan door een simpele vraag zijn, een zin, of een toffe plaat. Ook vind ik het fijn als de persoonlijkheid een beetje overkomt, niet zo’n ikwilgeldzien-instelling.

Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Blijf van de drank, sigaretten en drugs af. Keep it clean, kom aan de straight edge kant spelen. Oh, blogtips… Wees jezelf, en probeer niet mee te gaan in de trend van een ander. En donder op met die vervelende reactie-formulieren. Als ik drie codes moet invoeren, om te reageren… dan hoeft het al niet meer. Jaja, ik zeur graag. Oh, beter doe je dat ook niet. Zeuren, wie houdt er nou van een zeikerd?! Precies.

Dus, wees jezelf. Pleur op met die vervelende reactie-formulieren die codes naar mij gooien, om te bewijzen dat ik mens ben en zeik niet. Want dat, doe ik al meer dan genoeg voor ons allemaal.

Bron afbeelding.

25 comments on “TAG; de blog top drie

 1. Hahahaha Je tips voor ander bloggers vind ik echt geniaal maar vooral het blijf je zelf en niet mee gaan in trends is erg belangrijk. Dat is echt een must.
  Verder lees ik hier ook met plezier en kom af en toe terug om te zien wat andere reacties zijn.
  Ik kwam hier door jou. Jij liet een reactie bij mij achter en ik vind een tegenbezoekje dan normaal. Zeker ook omdat jou reacties er toe doen en niet bestaan uit 4, 5, of 6 woordjes πŸ˜›

  1. Nee korte reacties geven vind ik niet zo leuk, haha. Dan krijg ik het gevoel alsof ik beter niet kan reageren. De trends volgen, dat werkt gewoon niet. Mijn aandacht verslapt dan al snel, voordat ik het weet klik ik op het kruisje en surf ik verder. Juist de kleine dingen maken een blog, een toffe blog. Zoals die van jou!

 2. Mooie tag, en terecht met die reactieformulieren die anti-robot zijn. Iedere bloggende nitwit weet dat JetPack tegenwoordig alle spam wel afvangt. Oh ja, dat zaadverhaal had ik nog niet eerder gelezen. Hilarisch.

 3. Je ongezouten mening, je rauwe manier van dingen benaderen, die liggen me wel. Misschien zijn het niet de woorden die ik in mijn mond zou nemen, maar dat maakt niet uit. Het is een feest om je log te lezen. Die spam is echt vervelend, gelukkig heb ik een goede spamkiller op mijn log zitten. Denk dat hij hooguit 1 % verkeerd eruit haalt. En dat zonder codes….

  Love As Always
  Di Mario

 4. Dat mokkel van How Low is er gelukkig achter hoe het echt werkt nu…. misschien was dat al die ophef wel waard…. trots mag je wel zijn na zulke reacties los maken πŸ˜‰

  1. Ben dol op tags! Lekker een keer wat anders πŸ˜€ Stiekem heb ik flink wat notitieboekjes. Alleen heb ik niet altijd tijd om naar achteren te lopen om even wat te noteren. En in mijn zakken zijn ze niet veilig! πŸ˜›

 5. ik vind je logjes niet altijd makkelijk om lezen, of beter…om te begrijpen. Misschien ligt het aan m’n niet meer zo jonge geest, of het feit dat ik nog niet zo lang kom lezen hier en ik je schrijfstijl nog wat gewoon moet worden. Soms weet ik niet of het nu fantasie of werkelijkheid is.
  Maar wel leuk om via deze tag toch iets bij te leren over jou, Cassilda.
  Oh, enneh…mijn oog viel op een spelfoutje… πŸ˜›

  1. Oh, kom maar op met het spelfoutje! Kan ik alleen maar van leren πŸ™‚
   De meeste verhalen zijn werkelijkheid, de verhalen voor RUMAG dik ik wel iets aan. (Of, probeer ik kwa taalgebruik iets harder uit de bocht te laten komen.) Hoor zo nu en dan, dat mijn schrijfstijl inderdaad afwijkt van wat je over het algemeen tegenkomt. Stiekem doe ik het daar voor. Hopelijk is het niet te lastig, of kom ik niet te dwaas over πŸ˜› En zo wel, tjah… dat is dan pech hebben πŸ˜›

   1. bij “mijn ongewassen linkerhand”: s’ avonds moet ’s avonds zijn
    bij “de crush en Cupido”: verassing moet verrassing zijn

    omdat je het zelf vroeg hΓ©… πŸ˜‰

Geef een reactie