Stroomafwaarts

sterren
vallen snel
zoals mijn hoop
onder de kille zeespiegel
stroomafwaarts

Het is een tijd vrij stil geweest. Ik bracht snelle en stille bezoekjes aan de blogs die ik al maanden volg en plaatste weinig op de eigen blog. De zomervakantie betekend voor mij werk, werk en nog meer werk. Halverwege Juli nam ik zelfs afscheid van de tweedaagse weekenden en nu ik door de werkweek kruip, zie ik het licht aan het eind van de tunnel.
Vandaag is de laatste dag. Vanaf morgen is alles weer zoals het moet zijn. Twee dagen vrij achter elkaar. Gewoon terug naar de brave achtendertig uur en terug naar de hobby’s die mijn vrije tijd vullen. Muziek. Schrijven. Concerten. En natuurlijk, bloggen en blogs lezen.

Bron afbeelding.

23 comments on “Stroomafwaarts

 1. Werk is niet zaligmakend. Zoveel is duidelijk. Ik werkte vroeger alsof het een lieve lust was. Een half jaar nachtdienst van 12 uur per nacht. Geen probleem. Ik zou het nooit meer doen, en iedereen afraden. Er is zoveel meer in het leven dan alleen werk en geld.

  Andere muziek dan anders, maar niet per se om weg te klikken. Fijne 2 vrije dag πŸ˜‰

  1. Het blijft me verbazen. Ik ken mensen die te veel werken. En donders die te weinig werken. Mensen die de perfect balans hebben gevonden en dit ook vast kunnen houden, dat is zeldzaam. Het album van Hozier kreeg ik van een vriend, mijn smaak normaal gesproken niet, toch staan er prachtige nummers op. Dankjewel!

 2. Onder-gaan

  de eeuwige
  draaikolk
  van het snel golvende leven

  sleurt, zelfs op open zee
  soms de laatste adem mee

  zuurstof
  die nodig is
  om een reddingsvest te weven

  Verzuip niet in jouw werk, Cassilda! πŸ™‚
  Lenjef

 3. De boog kan ook niet altijd gespannen zijn. Als je wat meer tijd voor jezelf krijgt, ga je vanzelf weer meer schrijven. Ik wacht in spanning af!
  lieve groet

 4. Ja, bloggen is een hobby en dat komt soms in de verdrukking door andere dingen. Bij mij precies hetzelfde vanwege een nieuwe baan. Nieuwe dingen opnemen en leren is stiekem best vermoeiend, en dan is er weinig ruimte voor creativiteit. Ik begin ook weer te schrijven dus dat is fijn!

Geef een reactie