Statement

Met mijn handen in het haar schud ik heftig nee. “Je weet toch wel tegen wie je het hebt?” Hij zet zijn glas neer op tafel, naast de onderzetter. De druppels lopen zacht langs het glas naar beneden en druppelen, stuk voor stuk op zijn nieuwe houten tafel. Misschien gaat hij voor de nieuwste look; de kringen statement. Elk gesprek met mij heeft zijn eigen herinnering, zijn eigen waterkring.

Spotify verrast ons met ‘liever dan lief’ en even schiet ik in de lach. “Ja, dat is het!” Binnen enkele seconden spring ik uit mijn ikzitopmijnonderrug-houding en sta ik recht in het midden van zijn woonkamer. Hij kijkt mij dwaas aan, maar weet stiekem al dat ik een klein beetje drama ga maken.
“Nou moppie, doe het eens vertellen dan?” Hij kijkt vol aarzeling en weet zichzelf geen houding te geven. Meneer Druppel reikt naar zijn glas, dan heeft hij in ieder geval even iets om vast te houden. Zijn mobiel ligt stroomloos op de tafel, de waterkringen gezelschap aan het houden.
Mijn mond opent zich al snel en het ene gezwats naar het andere volgt. “Mijn voornemen, is dat ik er nog een jaar single zijn aan vast plak. Gewoon, omdat het kan!” Zijn glas spat uit een op de vloer en ik vraag hem of kringen op de tafel niet genoeg was.

“Volgens mij verstond ik het verkeerd.”, zucht hij. Samen zitten we daar dan, op onze knieën. We rapen de scherven glas op en zijn wat aan het bekvechten over de waterschade. Nouja, ik ben aan het mopperen. Het enige wat Meneer Druppel te zeggen heeft is dat er gewoon geleefd word in zijn stek.

De strakke gitaren knallen uit zijn laptop en daar zitten we dan weer. “Meende je dat nou serieus?” Meneer Druppel staart en wacht ongeduldig op mijn antwoord. In mijn hoofd tel ik tot zeven, gewoon om hem even te plagen. Vlak na het stiekeme tellen barst hij los. “Waarom? Hoe? Bedoel, wat?!” Hij schudt zijn hoofd en kijkt mij aan vol ongeloof. “Dat gaat toch helemaal nergens over!” Hij begint zelfs met zijn handen te praten en ik kan maar een ding doen. Lachen.

Het gegiechel werkt schijnbaar aanstekelijk, meneer Druppel kijkt mij aan en glimlacht. Eindelijk valt het spreekwoordelijke kwartje en hij ploft naast mij neer. “Waarom zeg je dan niet gewoon dat goede voornemens onzin zijn? Wacht, ik ga je het perfecte nummer laten horen. Op naar een jaar zonder voornemens. Of in ieder geval, voor jou dan.”
Druppelmans zoekt even in het altijd handige spotify en drukt zijn tip voor het nieuwe jaar aan. Zacht fluistert hij, dat ik wel mijn mond even moet houden. Hoe lastig het ook kan zijn, gewoon even luisteren naar de woorden, de klanken en mijn best moet doen om het te voelen. (Soms is Meneer Druppel een vat vol emotie, stiekem zijn grootste geheim.)

Ik luister en lach. Hou mijn mond en zing in mijn hoofd hard mee. Uit mijn ooghoeken spiek ik naar Druppelmans, die zich bevind in zijn muziekwereldje. Ogen dicht, niet meer in de realiteit te krijgen omdat muziek zijn grootste genot is. Het nummer raakt op zijn eind, ik sta op en vraag hem wat zijn voornemens dan zijn. “Waterkringen, op mijn statement tafel.” Juist ja, stiekem doet Meneer Druppel volgens mij aan gedachten lezen.

Bron afbeelding.

8 comments on “Statement

 1. Goede voornemens zijn idd redelijk onzinnig. Ik neem ze iig ook nooit. Zeker niet rond oud en nieuw dan. Ik bedoel, als ik iets wil doen dan doe ik het wel wanneer ik er aan denk.
  Niet iedereen is daar even happy mee natuurlijk 😛
  Leuke clip trouwens. Leuke meid op 1,37

  1. Rond oud en nieuw is het echt zo’n verplichting-gedoe, zo geen fan van haha.
   Zolang het thuisfront geen voornemen maakt om jou te stoppen met plotselinge voornemens, komt het vast goed haha :p
   Ja het is een lieve clip! Past er perfect bij. Het meisje ga ik zo even opzoeken, ben benieuwd

Geef een reactie