Sta op

Wat zijn woorden
Als daden spreken
Vechten om aandacht
Maar harten breken

Leugens zijn net kogels. De tijd, zijn geladen wapen. Woorden vechten hun weg naar binnen. Verscheuren ons hart en daar liggen we dan. Dood te bloeden, vol met emotie. Het is alsof we alles te boven kunnen komen. Alles, behalve een gebroken hart.

“Ze heeft een vriend.”

Meneer Hartzeer zit sikkeneurig op de bank. Zijn hart verloor hij een paar weken geleden al, en nu is ook zijn ziel ten onder gegaan. Hij is niets anders dan een leeg omhulsel. Er is niemand thuis, behalve het zwarte des mens. Die emoties waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen.

Ze grijpen je. Binden je vast. Schreeuwen en martelen, verwachten dat we ons overgeven. Onze ziel vergaat, kwijnt langzaam weg en laat ons hart wegrotten. Hij voelt zich eenzamer dan simpelweg alleen. Er is niets meer. Geen licht in de duisternis. Geen leven in de dood.

“Vast een verzuurde KarnemelkKut likker.”

Ik kijk hem aan, probeer zijn humor terug te vinden en hoop dat hij zijn ziel snel zal oprapen. Meneer Hartzeer is zijn ego verloren. Woorden zullen het niet beter laten worden. Zeker, die van mij niet. Hij wil haar horen. Haar stem, haar excuus en wie weet.. haar terug komen omarmen.

Waarom accepteren wij het leed? Proberen wij te vechten voor een leven wat niet zo heeft mogen zijn. Waarom springen wij op, wanneer de kogel is afgevuurd? Moet het ons hart raken? Willen wij lijden? Vechten? Opstaan? Of simpelweg treuren. Zielig doen en opgeven.

“Misschien blijf ik wel alleen.”

Hij zucht, trekt een hoofd om misselijk van te worden en kijkt naar de vloer. Zijn strijd heeft zijn lichaam verlaten. De pit is er uitgeslagen. Geen karakter meer te bekennen.

“Als je zo triest blijft doen, dan blijf je zeker alleen.”

Ik snauw hem af. Wijs hem op het feit dat hij de balls heeft. Moet opstaan. Moet doorlopen. Moet leven, voordat hij dood is. Want dood zijn, terwijl je leeft heeft geen zin. Opgeven voordat de strijd begint al helemaal niet.

Bron afbeelding.

19 comments on “Sta op

 1. En zo is het. Dood zijn terwijl je nog leeft heeft geen zin! En toch doen bergen mensen dat.
  Het is ook helemaal niet verkeerd om een poos alleen te zijn. Je leert jezelf kennen, en je hebt daar de rest van je leven wat aan. ๐Ÿ™‚ Top muziekje weer.

 2. Ja heel moeilijk als het nog best vers is maar jou woorden zijn de juiste. Als je zo zielig blijft doen blijf je zeker alleen. Lekker er uit gaan, op stap gaan dan komt alles weer goed

 3. Natuurlijk heeft ze een ander… en als je slim bent… ga je eens kijken welke veulens er bij jou in de wei rondlopen. Hallo….. de lente komt eraan. Sorry hoor. Maar het beste kwartaal om vrijgezel te zijn. De verdraaide valentijnsdag is geweest. Het prille warme weer komt naar buiten. Rokjesdag. Overal inkijk en nog geen vrouwen die te bruin zijn van overdreven in de zon liggen. Stuur jouw weiland anders maar naar mij toe, ik weet er nog wel een paar hengsten voor.

  Love As Always
  Di mario

  1. Het ging vrij goed met hem, tot hij hoorde dat de ex een ander had. Het was een klap in zijn gezicht, maar hij overleeft het wel. Dat doen we allemaal. En de lente, oh boy.. eindelijk!!!

Geef een reactie