Sneeuw

Er ligt sneeuw buiten. Ik weet dit omdat ik Facebook heb. Iedereen deelt zijn unieke kijk op de witte deken die over ons is neergedaald. Dat het slechts een paar vlokken zijn die voor de val van de zon verdwenen zijn, doet er niet toe. We klagen. Nederland ligt plat. Het heeft gesneeuwd.

Hoe zullen de Russen omgaan met tien vlokken? Delen zij dit op Facebook? Maken zij ook in scène gezette momentopnames van het gelukkige gezin, dat urenlang speelt in de sneeuw? Delen de doorgewinterde Russen ook selfies van hun geliefde met dikke, pluizige sokken die de blote benen verwarmen bij de openhaard?
Nee. De Russen, die gekkies, lachen ons uit. Neem het ze niet kwalijk, ze zijn niet alleen. Elk land waarbij sneeuw de heuvels siert lacht ons uit. We maken ons druk over enkele sneeuwvlokken, die de komst van de nacht niet zullen halen. Wij maken ons druk over dat gladde fietspad, waar wij nooit over fietsen. Nouja, nooit… vandaag moet je toch echt over dat pad. Vandaag is er geen andere mogelijkheid, omdat je anders niets te melden hebt op Facebook. Je bent dan niet de winnaar van het fietspad. Niet het heldhaftige sociaal media schaap dat met zijn gebreide muts de kou en gladheid heeft getrotseerd.
We vloeken op de NS, maar hebben al in geen jaren een trein van binnen gezien. We mopperen over de laksheid van de gemeente, maar zijn te beroerd om de stoep aan te vegen. We zeuren, want het is zo koud. Alsof we in het jaar 2017 geen centrale verwarming hebben. Geen handschoenen. Geen sjaal. Geen dak boven ons hoofd.
Oh, wacht eens even..

Ach, allemaal niet belangrijk. Zolang je met al die sneeuw maar de juiste filter kan vinden voor over al die gelukzalige selfies. Zolang wij met z’n alle maar kunnen schelden op die KUTSNEEUW, komt alles goed.

Voor alle plaatsers van sneeuwfoto’s op Facebook.. wisten jullie trouwens dat wij allemaal naar buiten kunnen kijken? Ohnee, te druk met mobieltjes. Dus, bedankt. Zonder jou hadden alle andere Social Media schaapjes niet geweten dat het heeft gesneeuwd.

4 comments on “Sneeuw

  1. Ik doe het wel via mijn instagram en blog, en deel dat dan op FB 😉 hahahaha ik moet zeggen dat mijn tijdlijn qua selfies wel mee is gevallen, wat ik wel heel leuk vind, zij die nu een baby/peuter hebben en dan voor het eerst in de sneeuw zijn, de verbazing, dat blijft leuk 😉 Picasso zit nu snoepjes te vissen voor de keel uit een ouderwetse pot, grrrrrrrrrrr

    X

  2. Lekker geschreven. En ik heb danwel geen foto’s gedeeld maar ben wel genadeloos op mijn muil gegaan op de fiets. Living the life, heet dat op social media.

Geef een reactie