Slecht

Zijn woorden schieten langs mijn hoofd, vechten hun weg naar binnen en smeken om aandacht. Woorden, advies en steun bereikt slechts het doel als er gehoor aan gegeven wordt. Jij kan vechten, maar komt nergens zonder begrip. Schreeuwen heeft op een lege vlakte geen zin.

Als ik vraag om tijd
Maakt mij dat slecht
Ik wil niet dat je voor mij bidt
maar gewoon simpel vecht

Zodra de deur dicht slaat
Opent en wacht op een kier
Zijn wij niets anders
Dan een hopeloos dier

Ik leg mijn pen neer en sluit mijn ogen. De woorden galmen nog iets na en even speel ik de herinnering opnieuw af. Het had zo mooi kunnen zijn. Het had rampzalig kunnen zijn. Het had van alles kunnen worden, maar dat is het niet. Het is gewoon, zoals het is.
De tijd tikt weg en de slagen vertellen mij dat alles vanzelf wel weer op kruipt. Zoals de uren weg slaan en de mist weg trekt, zo zal de herinnering vervagen. Wegkwijnen en ruimte maken voor de toekomst.


Deze week verwacht ik mijn nieuwste aanwinst. Plakken we dan meteen wat uren aan de dag?

Bron afbeelding.

22 comments on “Slecht

 1. De tijd tikt alles weg. En met het verstrijken van de tijd heelt alles zoals het hoort. Als je maar niet aan de wond krabt voor deze genezen is.
  Mooi stukje weer. Ik lees elke keer weer met veel plezier.
  En? Krijg je een piano? πŸ˜€

  1. “Als je maar niet aan de wond krabt voor deze genezen is.”Heel mooi, serieus deze ga ik onthouden! En opschrijven, want mijn geheugen is soms een pain in the ass. Dankjewel, heel lief om te horen!
   Morgen komt ’t eerste keyboard binnen. Een piano vind ik heel mooi, maar kan ik helaas niet kwijt. Kan in ieder geval niet wachten!

 2. Golven tussen gisteren en morgen

  aantrekken en afstoten, zich heel goed voelen Γ©n slecht
  het zijnde ervaren
  zoals de zee baren
  verdrinken in emoties waaraan we ons hebben gehecht

  Lenjef πŸ˜‰

 3. Jullie zijn wel muzikaal… chriskras met zn gitaren en drums en jij met je gitaartje en toekomstige piano??? Ik wil zingen…. noemen we ons de Leidse drie hihihj

Geef een reactie