Simpel

Als het echt zo simpel was
Dan zou ik het allemaal vergeten
Afscheid nemen van het weten
Niet blijven staren in de plas

De kleine vijver van tranen
Kruipend verlaten en overwinnen
Zonder twijfel eens echt beginnen
Aan het afscheid van mijn wanen

Wil je horen wat ik zeg, of versta jij enkel dat wat je denkt. Praat ik woorden die doordringen. Fluister ik zinnen naar de vergetelheid? Ben je hier? Daar? Vertrokken zonder boodschap? Hij drijft mij tot waanzin. Woorden vloeien, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zijn neus gaat landen. Tegen mijn vuist.

Snappen doe ik het, begrijpen is een heel ander verhaal. Mijn wenkbrauw kruipt omhoog, vecht voor erkenning en laat iedereen zien dat hij iets met mij doet. Zijn woorden zijn puur. Zijn edge, balanceert op het randje. En mijn geduld neemt een loopje met mijn geestelijke gezondheid.

Mijn mobiel trilt. Vlak voor het slapen gaan natuurlijk, het enige tijdstip dat de dwazen der vergetelheid denken er toe te doen. Ik open voorzichtig mijn ogen en zie dat ik berichtjes heb gemist van degene die er wel toe doet. De waarheid ligt op tafel, zijn woorden zijn glashelder en soms even wat onprettig.

Bron afbeelding.

17 comments on “Simpel

 1. Iets snappen of begrijpen. Iets begrijpen valt soms ook niet mee, dus mijn oplossing is om het iig niet te proberen als ik iets niet begrijp. Zoals Jaap zegt kent de waarheid vele gezichten, en daarnaast is ieders waarheid nog eens anders ook.
  Wat en lekkere stem heeft die zangeres. ๐Ÿ˜€

 2. Dansen op een slagveld

  het blijvende
  geluk
  waarnaar de meeste mensen smachten

  in de eigen ogen een vanzelfsprekendheid
  is dikwijls een op voorhand verloren strijd

  omdat velen
  er zelfs
  in hun gedachten te veel van verwachten

  Lenjef ๐Ÿ™‚

Geef een reactie