Schoonheid

laat maar gaan
sta op en verlaat
de lange jaren
vergeet het kleine kwaad

kom niet terug
zodra de rust spiekt
zijn handen legt
op wat jij verziekt

blijf maar weg
zeker wanneer karma pleit
wijst en schreeuwt
dit is mijn afscheid

Wanneer de duisternis de wereld omarmt vallen de sterren op. Ze kruipen voorzichtig naar voren en fluisteren ons de moed in die wij allemaal van tijd tot tijd nodig hebben. De lichtstralen aan de hemel schreeuwen zachtjes woorden in mijn gedachten. Laten hun energie in mijn hart kruipen en ik voel hoe ik hun leven wegtrek. Een ster is geen ster meer, wanneer wij hem zien. Voelen. Dragen. Misbruiken, tot onze gedachten samensmelt.

Lief sterretje aan de hemel, het gaat goed met mij. Waarom ga je nu niet even bij iemand anders schijnen?

Pssst, lieverds.. mijn verhalenboom kan wel weer een paar sterretjes gebruiken! (Hint.)

Bron afbeelding.

25 comments on “Schoonheid

 1. Hoewel ik gek ben op daglicht, en echt van de zomer houd, ben ik altijd weer blij als het donker wordt. Als de dagen korten voel ik dat een beetje als een feestje. De sterren worden weer langer zichtbaar en ik geniet daarvan.
  Laat al die sterretjes maar bij mij schijnen. Weet je, ik ga voor ik ga slapen altijd onder het zolderraam liggen, en kijk dan naar buiten. Naar de sterren of naar de voorbij trekkende wolken. Rare gewoonte? helemaal niet ๐Ÿ˜€
  Puik muziekje weer.

 2. Prachtig. Het is alleen heel jammer dat we in een land leven vol lichtvervuiling. Er is haast geen plek in Nederland waar je de schoonheid van de ster in zijn volle glorie kan zien. Straks in Macedoniรซ lig ik weer op de grond, kijk naar boven en droom weg!

  1. Een paar weken geleden viel al het stroom in de wijk uit. Of in ieder geval Leiden Noord. Ik was zo blij, zag veel meer. Lichtvervuiling is zo zonde. Oh Jaap, voordat je dan weg droomt en gedachten naar de sterren stuurt, stuur je mij dan even een prachtige foto van die lucht?

 3. Ongezien mooi

  er is veel schoonheid onder het enorme hemelgewelf
  toch voor wie er om geeft
  oog voor heeft
  bij velen ligt het schoonste diep verborgen in henzelf

  Prachtig schrijfsel, Cassilda!
  Lenjef ๐Ÿ™‚

  1. Je maakt mijn gedachten weer happy met deze prachtige woorden Lenjef! En je hebt gelijk, wat we niet zien.. bestaat niet. Pracht en praal, dan moeten we onze oogkleppen laten vallen.

 4. Lief sterretje, blijf jij mij lekker (ook) voor mij schijnen ! Heb weer wat in je verhalenboom gehangen. De inspiratiebron die voor jou in die boom hangt, mag in geen geval uitdrogen.

  1. De verhalenboom die je stuurde (dat denk ik) komt mij heel bekend voor! Het is een prachtige in ieder geval, dankjewel <3 Er hangt gelukkig nog wel wat tofs in, maar hoe meer.. hoe beter! Dankjewel lieve Harrij voor de lieve woorden X

 5. Ik kijk elke avond voordat ik naar bed ga, of ik de maan zie. Waarom, geen idee. Het is een gewoonte te worden. En als ze voluit schijnt dan geniet ik…
  Mss heb je dat sterretje nog wat nodig, Cas? Mooie woorden heb je geschreven. Ik ga nadenken over een verhaal voor je boom ๐Ÿ˜‰
  Liefs Kakel

  1. Verhalenboom inzendingen zijn altijd van harte welkom! Iedereen heeft een sterretje nodig, ook al verdienen sommige het net iets meer dan andere. Ik geef mijn licht graag aan een ander als ik hiermee even een glimp van de duisternis kan beschrijven als dat wat het is. De maan is zeker prachtig, dankjewel voor de lieve woorden.

Geef een reactie