Rust

“En wat nou, als je geen woorden meer hebt. Ooit, is er een dag. Dan heb je niets meer te melden.” Daar zit ik, verstopt in zijn oversized geleende trui. Mijn haar druipt nog van alle kanten en ik probeer te genieten van een kop warme thee. Mijn kleine, door de moeheid gevelde oogjes kijken hem wazig aan, terwijl ik mijn hoofd zacht schud.

“Er is altijd wel iets.”, vertel ik hem. Er zal nooit een dag van stilte komen, niet zolang mijn brave rikketik het doet. De zon zal zijn weg vinden, naar mijn hart. De regendruppels zullen vallen, tot mijn sokken schreeuwen om genade. De wind neemt mij mee, verpest mijn gestijlde haren. Hoe dan ook, echt stil… wordt het nooit.
Ik denk. Jij denkt. Wij denken. De hele dag door, aan van alles.

Hoe fijn zou het zijn, om dat even niet te hebben. Een paar minuten, helemaal niets. Stilte. Geen vogel, geen windvlaag, geen gitaar. Gewoon, echte rust. Stilte, zoals het in het woordenboek omschreven staat. Ik heb het geprobeerd, maar ik faal.
Het is nog geen drie secondes stil in mijn hoofd, voordat de meest vreemdsoortige gedachten om hoog springen. Schreeuwend om aandacht, om antwoorden, of gewoon als afleiding. Ja. Afleiding. Het is misschien te confronterend, echte stilte.

Want in tijden van echte rust, ga je nadenken. Over die kleine dingen, die je het liefst vergeten wil. Begraven, verbranden. Verstoppen, verstoten. Ik kan uren blijven typen, over de gedachten. Stil staan, bij het feit dat rust misschien een zusje van het Kwaad is. Of een lang vergeten neef van het Goede. Al met al, maakt het weinig uit.

“Mijn rust, is die van jou niet.” Hij geeft mij de tissues-box en weet al lang dat ik het stiekem op een huilen wil gaan zetten. Niet omdat er iets mis is, maar omdat tranen soms wat rust brengen. Ik lach, en schudt mijn hoofd. Wijs naar de tv, die natuurlijk op Netflix staat en kruip iets dieper in de oversized trui. Vandaag, brengt Netflix even een momentje van rust. De kop thee, warmte. En de wetenschap dat ik de volgende keer zijn trui onder jank, een beetje leedvermaak. Maar dat vertellen we natuurlijk nog niet verder.

Bron afbeelding.

8 comments on “Rust

 1. Die tranen kun je er weer uit wassen. En toch zijn er mensen die tot totale rust kunnen komen. Die hebben dat waarschijnlijk ook nodig. Ieder mens moet zijn eigen rustpunt weten te vinden.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Ik werd toevallig wakker vandaag met de gedachte wel overal over te hebben geschreven. Gedachten heb ik ook genoeg, maar ja, dat is niet genoeg natuurlijk.
  <3 Stone Sour

  1. Zeker toevallig! Van de week tikte ik een stukje met de titel “kryptoniet”, wat nu in mijn concepten staat te verstoffen. Toen ik gisteren je blog titel zag, dacht ik ook; dat is toevallig.
   Nee gedachten zijn niet genoeg, maar wel een stapje dichterbij. Yeah Stone Sour, heel mooi! 😀

 3. Mooi liedje, kende Stone Sour niet. En voor wat betreft een vol hoofd, waar ik ook last van heb, kan ik (heel suf) wandelen ook aanraden. Een lekkere lange wandeling brengt bij mij ook rust in mijn hoofd.

  1. Dat zal ik eens proberen, dankjewel voor de tip! Stone Sour is als ik het goed vertel, een bandje met diverse leden uit de iets bekendere Metal namen.. niet heel groot geworden, maar ze hebben zeker een paar toffe nummers!

Geef een reactie