Regenboog

gay, homo, huwelijk, rechten

Kijk omhoog. Staar naar de kleuren van de regenboog en realiseer jezelf dat ook jij behoort tot dit ras vol stupiditeit. Hoe graag ik iedereen toch een klap in het gezicht zou willen geven. Ik wil een wekker zijn, mensen uit hun sprookje trappen en ze zonder enig medelijden terug wil sturen naar de imperfecte hel. Een einde aan deze waanzin. Vol kleur, terug naar de duisternis. Daar waar ons soort woont. Waar wij horen.

Misschien wil jij mij na dit verhaal wel ophangen. Aan de hoogste boom die we samen zullen vinden. Jij wil mij ophangen, met een gekleurde vlag als strop om mijn nek. Mijn ledematen laten spartelen tot zelfs daar de laatste rebelse streken uit zullen vloeien. Alsof het niets is, mij de rug toekeren. Omdat je denkt dat ik jou de rug toe keer.

Doe ik dat? Vertel ik hier dat ik tegen het homo huwelijk ben? Dat ik vind dat het huwelijk tussen een vrouw en man zou moeten zijn? Tot de dood hun ontrouwe zielen scheidt, levens verwoest en generaties later plots half zusjes en broertjes ontdekt worden?

Nee.

Je trouwt voor mij part maar met de Paashaas. Ik geef er niet om. Al trouw je met de achterneef van je beste vriendin, die eigenlijk stiekem je zus is. Ik zal mijn hart er niet sneller voor laten kloppen.

We zijn allemaal dom. Onze gedachten worden bepaald door de media en wij leven ons uit op de platformen die ons gegeven worden. Facebook veranderd binnen een paar uur in een interactief LSD trippend kleurboek, vol met hipsters die hun feest vieren. Gossie, ze worden nu echt geaccepteerd. Ze mogen met elkaar trouwen. Verdrinken in de ogen van hun partner, die toevallig dezelfde broekinhoud heeft. Het is een wonder! Ze mogen zichzelf zijn. De wet erkent het huwelijk en nu, nu horen ze er toch eindelijk echt bij.

Loop met mij mee terwijl ik een muur zoek waarop ik mijn schedel los kan laten stuiteren. Zijn wij dan met z’n alle echt gek geworden? Moeten wij feest vieren omdat wij jaren lang achter de feiten aan liepen?

Mannen houden van mannen. Soms nog meer dan dat ik van mannen hou. Ze geven om elkaar. Laten hun zielen samensmelten terwijl de zeeën van sperma weggeslikt worden alsof er een Sahara geblust moet worden.

Kreeg je daar de rillingen van? Mooi. Dan behoor jij dus tot het ignorante volk. Mensen worden verliefd. Geven om een ander en willen dit uiten. Delen met de wereld. Het gevoel hebben alsof de wereld aan hun voeten ligt. Zo simpel is het.

Ze willen trouwen. Genieten. Samen zijn. Geaccepteerd worden. Zo simpel is het.
Iedereen wil genieten. Samen zijn. Geaccepteerd worden voor datgene wat wij zijn. Zo simpel is het.
Niemand vraagt om een mediacircus omdat we onze koppen eindelijk uit het achterste van die struisvogel hebben gehaald. Je weet wel, dat beest wat al jaren zijn kop in het zand stak.

Het is belachelijk.
Homofielen mogen trouwen.

Het is tweeduizendenvijftien. Mensen, we lopen achter. Ze hadden al jaren dit recht moeten hebben. Dus ga nu geen feest vieren, doen alsof je zo pro bent en smijten met kleuren van de regenboog.

Nee.

Ga je gezicht wassen. Stinkerd.

Bron afbeelding.

26 comments on “Regenboog

 1. Een ware realisme.
  Helaas zijn er nog zat delen in de wereld waar je er aan ‘geholpen’ wordt… of gewoon je kop er af…hoe ironisch… degene die snijdt heeft hem schouderdiep in het zand gestoken. We verbloemen het met geloof… maar kom op! 2015… een God? … Ik wordt nog liever verliefd op de paashaas uit het verhaal.

  1. Er is geen reden tot feest zolang het nog steeds niet overal kan. En eigenlijk daarna ook niet, we moeten ons kapot schamen dat we niet iedereen het geluk gunnen.

   1. De dag na jouw berichtje, stond er een stuik in de krant dat de Gay-parade niet door mocht gaan in Turkije… vanwege de ramandan en geloof… hoe triest om hier nog steeds achter te schuilen.

 2. rhcp, nice man! Je ziet zelfs in de regenboog nog duisternis 😉 Vele vechten voor kleur maar jij moet weer zo nodig anders doen en moet zeggen… groot fan van!

 3. Zolang je in Nederland als homo en/of homostel nog steeds wordt beschimpt, je ramen worden ingegooid en acceptatie op een laag pitje staat, dan is het op zijn zachts gezegd vreemd, dat er hier het feestje van een achterlijk land, dat Amerika is, wordt gevierd.

 4. Verliefd

  echt pure liefde heeft geen lichaam nodig
  voor graag zien
  zijn bovendien
  zelfs ogen, die tóch blind zijn, overbodig

  Laat mensen toch gewoon van elkaar houden, godverdomme! :X
  Je bent een fijn mens, Cassilda!
  Lenjef

 5. Dit is echt een reden zoeken om te zeiken. Natuurlijk vieren wij feest. Hier hebben zoveel mensen voor gevochten, zijn homo’s voor uitgelachen, bespuwd, gekrengt, mishandelt. En dan vind jij het een onbenullig iets wat jaren geleden al zo had moeten zijn? In dat laatste heb je gelijk. Maar dat was dus niet zo. Nu wel, en daarom vieren wij feest. Als jij daar niet tegen kan, is dat jammer voor je.

  1. Gelukkig gaan wij het niet eens worden. Dat maakt de wereld zo mooi. Verschillende gedachten en de luxe om het niet eens te hoeven zijn met elkaar. Nu nog iedereen dezelfde luxe om echt gelukkig te mogen zijn. Kunnen we daarna eens kijken of het een feest waard is. Tot dan zouden we ons allemaal kapot moeten schamen. En dat is het echte jammere.

 6. De wet zegt niets over de samenleving. De wet zegt voor, maar de mensheid zal toch zeggen, ja maar, mits en maar. Van mij mogen alle mannen met elkaar trouwen.. dan blijven ze tenminste van mijn vrouwen af. Vrouwen ja.. ook die kleine is een vrouwtje. Maar wat ik niet begrijp. Trouwens is de burgerlijkheid ten top. En juist de groep die anders is, wil zijn gaat burgerlijk trouwen en is dan nog trots ook. Dus eigenlijk willen ze niet uniek zijn, maar bij de grote grijze massa horen.

  Love As Always
  Di Mario

  1. Ja maar, verschrikkelijk. Zeg dan direct nee. Ik denk dat iedereen wel ergens bij wil horen, degene die nergens bij willen horen.. behoren weer aan elkaar. En echt uniek zijn, daar geloof ik niet in. In gelukkig zijn dan weer wel en dat moet iedereen maar snel worden.

 7. Je kunt altijd – terecht – boos zijn om alles wat nog niet goed geregeld is. Maar als je altijd boos bent, sta je op een bepaald moment alleen. Ook jij bent mooier als je lacht. Dus vier af en toe een feestje. Ook al weet je dat er nog veel te doen is.

  1. Gelukkig ken ik niemand die altijd boos is, dat zou zonde zijn. Het feest van een ander, zou gedeeld moeten worden. Maar niet met degene die alleen het feest zoeken, voor het feest.

 8. Leven en laten leven! En ieder mens in zijn waarde laten..
  Ik heb dat al van mijn moeder geleerd.. Wat maakt het uit of ze nou wel of niet mogen trouwen, zolang er maar geaccepteerd wordt dat ze zijn zoals ze zijn…
  En dat iedereen gelukkig wordt!

 9. Waar zou je voor vechten als je je overwinning niet viert.. Als je nu niet blij bent voor de mannen en vrouwen die eindelijk gerechtigheid hebben dan heb je het toch niet helemaal begrepen. Morgen mag je zuur doen en doorvechten voor het andere onrecht(doe je dat überhaupt of schop jij alleen overal tegenaan), nu hebben een heleboel mensen feest verdiend en dus ook jouw medeleven.
  Zonder een gekleurde explosie wordt homosexualiteit nog steeds genegeerd, bestempelt als maar een minderheid.. In een van de grootste delen van de wereld gaat eindelijk het licht aan. Mogen we daar even bij stilstaan? Liefst met de hele wereld. Dat kan een positieve vibe geven… Kan..
  Ik begrijp dat jij nogal probeert op een alternatieve manier naar het leven te kijken. Maar het is niet interessant dat ik het van jou met de paashaas mag doen. Het gaat hier namelijk niet over jou.. Maar verdiep je eerst eens in de geschiedenis. Of verdiep je eens in het ontstaan van de regenboogvlag.

  1. Beste Anoniem, hoi. Welkom. Ik kan een geweldige reactie achter laten, schoppend en al. Het heeft geen zin. Schijnbaar heb je niet gelezen waar het echt om draait. Dat is niet erg, je bent waarschijnlijk aan het feestvieren. Enjoy.

Geef een reactie