Regen

regen

Regendruppels vallen naar beneden. Gelukkig maar, het zou er anders zo vreemd uit zien. Wat als de druppels zouden stijgen? Meegenomen werden door de wind, op weg naar een nieuwe bestemming? Wanneer regendruppels niet meer vallen, val ik dan harder? Val jij dan sneller? Of vallen we samen in iets moois?

De wind blaast zijn emotie in mijn gezicht. Tientallen druppels slaan zich terpletter op mijn huid, terwijl ik vecht. Laat mij nou niet vallen, alsjeblieft niet vandaag. Morgen liever ook niet. Laat me maar staan. Zijn hand vindt mijn schouder en zacht laat ik mijn hoofd rusten op zijn onvoorwaardelijke steun.

“Meisje, het is maar regen.”
“Maar niet voor mij.”

Voorzichtig laat ik mijn tenen mij de lucht in duwen. Zo klein als ik ben, word ik zo groot als ik maar kan zijn. De regen heeft geen invloed. Duwt mijn emoties niet naar binnen. Zijn woorden stoppen, hij weet niet wat hij ziet. Zacht kus ik zijn wang, neem ik afscheid. Van hem. De regen omhelst ons en veranderd niets.

Of toch wel?

Misschien duwt de regen emoties wel naar buiten.

Omhoog.

Ja. Regen valt omhoog.


Vandaag geen knallende gitaren. Vrees maar niet, dit is lief. Best lief.

Bron afbeelding.

19 comments on “Regen

 1. Heb je weleens gedanst in de regen… nee, niet een miezertje, maar gewoon regen waarbij je in een seconde doorweekt bent… Moet je echt eens doen. Maar… niet in de winter natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

 2. *Heb elkaar lief

  misschien zijn regendruppels zilte tranen van vergeten goden
  die eeuwig huilen om de levenden die de liefde doden
  teveel gebroken harten liggen begraven onder zoden
  velen blijven helaas doof voor een van de mooiste *geboden

  Een prachtige en beklijvende tekst, Cassilda!
  Lenjef

 3. Honderden keren heb ik gefietst in de regen en geen enkele keer vond ik het naar. Ik ging zelfs met regen van huis. En hardlopen in de regen is helemaal mieters 🙂 “Slecht weer bestaat niet. Alleen slechte kleding.” Aldus de Noren…
  Als een verhaal van jou anoniem tussen 99 andere zou staan, zou ik de jouwe er zo uitpikken. Zo’n eigen manier van schrijven heb jij!
  Lieve groet
  kakel

  1. “Slecht weer bestaat niet. Alleen slechte kleding.” Dit is helemaal waar! En de juiste mindset helpt natuurlijk ook mee. Wow, wat een lieve woorden, dankjewel <3

Geef een reactie