Regen

regen

Regendruppels springen. Gaan voor de val. Weten ze dan niet beter? Zijn wij de echte gekken? Houden wij vast aan zaken die er niet toe doen? Springen wij alleen als we weten dat de grond ons omarmen zal? Durven wij alleen een kans te grijpen wanneer we verzekerd zijn van succes? Waarom zijn wij niet als regeldruppels? Vol lef.

Het blijft mij verbazen hoeveel mensen een hekel hebben aan regen. Schelden wanneer wij door de storm moeten lopen, of afspraken afzeggen omdat het weer er niet naar is. Zijn wij dan allemaal van suiker?
Een paar weken geleden stond ik daar dan. Midden in een bos, wachtend op mijn gezelschap. Het festival waar wij allemaal naar uitkeken zou over enkele minuten beginnen en met een killer van een line up was genieten de enige mogelijkheid.

Er vielen een paar druppels en het regende vervolgens berichten. ‘Ik kom niet, het regent. Sorry mop, x-je’ Ik probeer de woorden nog eens te lezen. Staat het er nou echt? Houden de druppels ons gevangen? Bepalen ze wat wij zullen gaan doen? Hoe wij tegen de dag aankijken?
Aan het eind van de avond sloot ik een geweldige dag af met het Punkertje. De dag was leuk, vloog voorbij en de poncho’s bleven onaangeraakt. We hadden ze niet nodig. Het was slechts wat miezer. Het was vals alarm. De mietjes waren braaf thuis gebleven. Vermaakte zich met wat games, schoonmaakwerkzaamheden of gooide Facebook vol met klaaggezang.

Het is nu niet anders. Het regent. Het stormt. Bliksemschichten versieren de lucht, brengen zaken onder een ander licht en het enige wat ik hoor is geklaag. Gemopper over een paar druppels. Gezanik over het vroege herfstseizoen. Is dit niet het leven? Een paar druppels. Een zomerse dag die plots omslaat en de duisternis die binnen enkele tellen om zich heen slaat?
Waarom geven mensen toch zo snel op?

Ik hou van de regen. De wind laat mij leven en ik omarm de bliksem. Het is slechts een state of mind. Een instelling die wij zelf kiezen. Wij gaan er voor, of niet. Maar die druppeltjes kennen geen emotie. Dat geven wij. Wij maken de dag. Leven. Voelen. Accepteren en soms, soms durven we te springen.

Spring je met mij mee?

Bron afbeelding.

8 comments on “Regen

 1. Mensen vergeten dat zonder regen alles uitdroogt, het drinkwater op raakt, en uiteindelijk iedereen een pijnlijke dood zal sterven.
  EN ja, veel mensen zijn van suiker of van opgeefblokjes gemaakt.
  Top clip weer.

 2. Blub, blub, blub…

  indien onze
  soms druipende
  neusgaten vanboven zouden staan

  dan is elke regenvlaag
  als een dodelijke plaag

  allicht zullen sommigen
  al wandelend
  in zichzelf verzuipen en dood gaan

  Lenjef 😀

 3. Gewoon lekker laten regenen. “Slecht weer bestaat niet,” zegt een Noors gezegde, “alleen slechte kleding.” En zo is het maar net!
  Lieve groet

 4. Ontzettend mooie geschreven en je hebt ook echt wel gelijk dat we de druppels niet onze dag moeten laten bepalen maar toch word ik niet blij als ik door de zeik regen de hondjes aan het uitlaten ben hoor 🙂

 5. Je hebt helemaal gelijk. Maar toch -in alle eerlijkheid- ben ik ook zo’n miep die zucht bij regen als ze erdoorheen moet. Hoewel het soms, na een dag lang en hard werken ook heerlijk kan zijn om een stuk in de verfrissende regen te lopen.

Geef een reactie