Rechten

Internationale Vrouwendag. Alles heeft tegenwoordig maar een dag nodig. We willen allemaal als gelijke gezien worden, maar schreeuwen om een speciale dag. Een voor enkel onszelf. Voor jou, niet voor een ander. Speciaal gevonden worden, in een wereld waarin niets uniek is. Waarin wij niet uniek zijn. Hetzelfde, als die ander. Maar dan net anders. Op zo’n level, waarin anders zijn gewoon is.

Gelijke rechten ontstaan door strijd. Door het opstaan en blijven vechten. Voor de erkenning, het recht op de keuzes die wij willen maken. Gelijke rechten ontstaan niet door een groep over de top feministische karnemelkkutjes, die graag een feestdag willen. Aandacht voor al het zware werk dat ze doen, om maar een beetje wereld te creëren voor de vrouw.
We hebben geen wereld nodig, speciaal ontworpen voor de vrouw. Klootzakken, we hebben een wereld nodig waarin wij met z’n alle de mens kunnen uithangen die wij zijn. En daarin heeft niemand een speciale dag nodig. Want we zijn met z’n alle behoorlijk gewoon.

Behalve ik, ik ben geweldig.

6 comments on “Rechten

 1. Gewoon speciaal

  mensen zijn stuk voor stuk speciaal
  uniek
  in dezelfde tuniek
  hoofdrolspeler in het eigen verhaal

  Jij bent méér dan geweldig, Cassilda! 🙂
  Lenjef

 2. hahahaha je bent gewoon uniek, net als ik 😛

  Ik heb er ook niks mee, het algoritme van Fb was ook wel grappig bij mij… er waren vrouwen die dus inderdaad ermee in zijn gegaan en ik zag het pas de dag erna…. op mijn tijdlijn verschijnen, ja dat helpt ook, dus het is aan mij helemaal voorbij gegaan zelfs…..

  X

Geef een reactie