Prik maar – de piercing tag

beauty

“Deed dat nou zeer?” Haar ogen worden groter en ik voel haar blik branden. Kinderen zijn onschuldig, eerlijk en praatgraag. Door deze combinatie lig ik onder vuur. Haar vragen willen antwoorden en even zie ik mijzelf staan. Twintig jaar geleden.

“Hoe voelde het?”
“Zoals het zou voelen wanneer er een naald door je huid gaat.”
“Is dat alles?”

Ik schiet in de lach, geef mijn madeliefje een aai over haar bol en loop met een glimlach verder. Ja mama, bereid je maar alvast voor. Uw dochter is geprikt, door nieuwsgierigheid. Iets mooiers bestaat er toch niet?

Vandaag heb ik weer een tag, de piercing tag. Heel persoonlijk, aangezien iedereen een andere smaak heeft. Dat is trouwens maar goed ook, want waarom zouden we allemaal hetzelfde willen zijn?

Hoeveel piercings heb je en waar? Op dit moment ben ik een braaf meisje. Twee helixen, een daith, een industrial, en vier lobes (gewone oorbelgaatjes). Mijn oren zijn beide ook gestretcht naar 8mm.
In het verleden had ik ook een tragus en een neuspiercing. Beide bij een slechte zaak laten zetten en de strijd opgegeven. Laat het een tip zijn, ga alleen naar de pro’s. Fuck de rest. Ook als je jong en dom bent.

Heb je spijt van je piercings? Nee, natuurlijk niet. Wel heb ik spijt dat ik niet altijd naar mijn favoriete shop ben geweest en nu aan het wachten ben tot mijn neus weer helemaal geheeld is. Dan ga ik braaf naar de vertrouwde piercingchick en laat ik hem opnieuw zetten. Dit keer door degene die alles kan.

body mod

Welke piercing deed het meeste pijn? Wanneer je gaat zitten, weet dat de naald door je huid zal glijden en soms een druppel bloed ziet, doet piercen geen pijn. In ieder geval, mijn ervaring is zo. Het moment dat het fout gaat of je onverwachts aan de piercing zit kan het wat vervelend zijn. Maar nog steeds geen pijn, het is meer een beurs gevoel. Mijn industrial was vrij pijnloos en ook mijn daith viel reuze mee. Toch lees je op internet hier grote horror verhalen over. Mijn neuspiercing daarentegen was een ramp. Maar dat had meer met het overdreven bloedverlies te maken en de onkunde van de piercer.

Heb je ooit problemen gehad door je piercings? Dat ik soms een klap wil uitdelen omdat ik domme vragen (ja die bestaan) krijg telt zeker niet? Nee ik heb nog nooit geen problemen door mijn piercings gehad. Dit zal wel komen omdat ik in Leiden woon en alles hier gewoon is. Al zou ik naakt over straat gaan, niemand zal er vreemd van staan te kijken. Leuk hoor, zo’n studentenstad.
Wel heb ik problemen met mijn piercings gehad. Mijn daith is momenteel een beetje vervelend. Deze piercing zit er nu een paar weken in en het is voor kraakbeenpiercings vrij normaal om na verloop van tijd een trutje te zijn. Niets ernstig, maar soms wat ongemakkelijk.

piercing

Zou je ooit meer piercings willen? Nu nog? Ja ik wil graag nog een aantal piercings laten zetten, maar wacht momenteel op de heling van mijn daith en opgegeven neus. Op mijn wensenlijst staan momenteel; een double nostril, een antitragus en misschien een conch. Earpointing lijkt me ook helemaal geweldig, maar dit is een ingreep/body modification, geen klassieke piercing.

21 comments on “Prik maar – de piercing tag

 1. Dat ze nog allemaal namen hebben joh.. ik sta hier even helemaal versteld van. Maar ja.. ik kom natuurlijk ook maar van de veluwe. En ondanks dat ik drie oorbellen heb, blijft het daar ook gewoon maar bij. Maar je weet maar nooit wat de toekomst brengt met die kleine boeven. Dan kan ik maar beter de les van jou geleerd hebben over al die namen en een goede piercer.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Piercing’s. Ik liet er 15 jaar geleden in mijn tepels zetten. De shopvrouw wilde ze niet tegelijk doen omdat de meeste mensen dan flauw vielen. Je doet ze beiden of ik ga naar een ander. Lol. En niets flauw vallen natuurlijk. Als het echt zo is dat mensen flauw vallen zijn het gewoon mietjes 😀
  Inmiddels zijn ze uit de tepels en ga ik meer voor de tattoos.

  1. Mijn piercingchick laat zich niet overhalen als ze iets niet wil. Laatst kwam ik even wat vragen en er was een dame die dermals op haar vingers wilde (ipv ring zeg maar). Ze weigerde omdat die krengen te snel uitgroeien oid en gewoon onhandig zijn. Vond ik knap. Maar weigeren (of proberen iemand te overtuigen van iets) dat twee niet kunnen? Mietjes moeten maar niet aan piercings beginnen. Flauwvallen, onzin.
   Tats zijn awesome, maar wel blijvend. Ik bedenk mezelf te vaak voor zoiets 😛

  1. Ja dankzij jou is het allemaal begonnen. Ik weet nog zo goed dat ik dacht van WTF heeft hij nu! 😛 Ik wil m’n industrial niet kwijt. Echt m’n favoriet met betekenis. Ear pointing is ook blijvend, ze kunnen het niet terugdraaien dus ik aarzel een beetje. Heb gelukkig geen haast.

 3. Blikvangers

  ik ken
  geen mens
  die geboren wordt met metaal in het lichaam

  ook niet met tatoeages, met wijnvlekken wel
  blikken vangen kan hemels zijn helaas ook hel

  nu overweeg ik
  om een lipschotel te laten plaatsen
  met in het midden mijn getatoeëerde naam

  Lenjef 🙂

  1. Tats in je lip vervagen wel heel snel lieve Lenjef, maar ik steun je 😛 Ik vind dat als je kiest voor piercings of tats, dat je ook het commentaar moet kunnen dragen. Je kiest er zelf voor natuurlijk. Heel mooi gevonden 😀

 4. Leuke tag! Ik heb 3 piercings gehad maar heb ze allemaal niet meer, 2 gingen ontsteken en 1 was ik zelf spuugzat. Ik hou het wel bij tattoo’s 🙂

 5. Toch fijn dat je de afbeelding met de namen erbij hebt gezet. Ik heb weer iets geleerd vanavond 😉
  Ik houd het bij mijn ene tatoeage! Leuk blog om te lezen.
  Liefs Kakel

 6. Dank je wel om de namen bij de afbeelding te zetten, zo weet ik ook weer eens wat waar precies zit. Ik ben er niet zo aan, aan die piercings, maar als een ander dat leuk vindt, waarom niet hé.

Geef een reactie