Onschuldig zaad

“Nou, word je zwanger van zaad slikken?” Mevrouw Onschuld kijkt mij aan, giechelt verlegen en kijkt even snel naar haar vriendin. Ze hoopt het antwoord af te lezen van haar gezicht, maar heeft pech. Ook haar blik staat op neutraal, en samen kijken we de Onschuld aan.

“Uhmm… nou…” Ze stottert, weet niet welk antwoord juist is en mijn moed zakt diep in mijn schoenen. Zenuwachtig speelt ze iets met haar blonde lokken, hopend dat er ooit nog antwoord komt. “Ik denk dat we even moeten praten.”, ik zucht en ga naast haar zitten. Kijk haar aan, en vraag mij af of dit ook onder de taken van een leidinggevende horen.
“Van zaad doorslikken word je niet zwanger. NIET.” Mevrouw Onschuld haalt opgelucht adem, en aan haar blik kan ik zien dat ze nog nooit zo blij is geweest. Triest eigenlijk. “Maar, een SOA oplopen kan wel.” En daar zit ze dan weer, vol stress, recht overeind op de oude, krakende, houten stoel.
“Zodra het kwak door je haren heen loopt, langs je wangen naar beneden. Dan ben je wel de klos.” Kleine meisjes plagen blijft leuk, en mijn moeder zou trots zijn. Mevrouw Onschuld slaat een kleine kreet uit en wil weten waarom. Wat gebeurd er dan? Is het nu al te laat?
Ze lacht wat zenuwachtig, hoopt dat ik haar voor de gek hou. “Nee, je bent niet zwanger doos. Maar die troep, moet wel opgeruimd worden.” Ik schud mijn hoofd, vertel haar voor de dertiende keer dat ze geen kraampakket hoeft uit te zoeken en stel haar enigszins gerust.

Ik neem een slok thee, kijk haar aan en zie nog enige twijfel in haar ogen. “Je kan ook een test halen. Dan zie je het, het maakt niet uit hoe dik of bitter die zooi is. Van slikken word je gewoon niet zwanger.” Ze sluit haar ogen, zucht en knikt. Eindelijk gelooft ze wat ik haar vertel.
Google vertelde haar namelijk overal iets anders, ze heeft nachten doorgebracht op zoek naar het antwoord. Vond overal van die fijne trollen, en sliep vervolgens niet meer. Ik lach haar uit, vraag Mevrouw Onschuld waarom ze niet gewoon even naar haar moeder is gegaan. De biologie docent, of een oudere vriendin.
“En dan wat… praten over zaad?” Ze kijkt erbij alsof ze in en citroen bijt, haar blik snijdt en ik begrijp er even helemaal niets meer van. Mijn Leidse bekkie fronst er goed op los, en ik vraag haar wat het probleem nou is.

Schijnbaar is het heel normaal voor een tienermeisje, om zich onder te laten witten. Zonder enige twijfel neemt ze een duik in het diepe. Met een baksteengordel, gebonden om haar middel. De oude bekende KitKat reclame springt in mijn hoofd, en even wil ik schreeuwen. HALLO, WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!
“Als je niet volwassen genoeg bent, om jezelf te verdiepen in de eventuele bijzaken. Dan moet je je benen gesloten houden. En een nietmachine op die mond van je zetten. Mafkees.” Mevrouw Onschuld haar mond valt open, ze staart en ik knik. Mijn betweterige antwoord zal haar niet als muziek in de oren klinken, maar ik geef er geen donder om. Kinderen, moeten maar gewoon nog buiten gaan knikkeren.

Bron afbeelding.

19 comments on “Onschuldig zaad

 1. Hahahha, eigenlijk mag je er niet om lachen, maar toch zeg. Je hebt haar goed laten schrikken. Dat zou ik nooit doen. Kuch kuch. Maar eigenlijk jammer dat ze ook niet eens goed in gesprek is gegaan voor die tijd.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Sex sells! Even in the face! 😉 Een vraag die leeft bij veel (te jonge) bakvisjes ben ik bang voor.
  Als man zijnde promoot ik de legendarische zin van Borsato: “Even slikken en weer doorgaan. ” 😉
  Mooi en vooral recht voor zijn raap beschreven! 😀

 3. Geen idee hou oud dat mokkel is, maar er is tegenwoordig toch genoeg info te verkrijgen over hoeveel je kan oplopen van onbeschermde seks. Maar ja, als de meid niet luisteren wil.. 😛

 4. vind het bizar hoe jong meiden tegenwoordig zijn als ze er aan beginnen.. knikkerleeftijd.. en waar zijn die ouders dan mee bezig? niet met opvoeden lijkt het..

 5. er zullen altijd kwetsbare jonge meisjes zijn die niet weten welke gevolgen een portie seks kan hebben.
  Het kan goed zijn om ze eens goed wakker te schudden… 😉

 6. Zestien jaar, dan is de seksuele voorlichting op school toch al lang en breed geweest? Misschien moet je haar ook even aanraden om op te letten op school (vooral bij biologie).

  1. Ja in de eerste klas hebben ze voorlichting gehad vertelde ze. (Dus dan zijn ze een jaar of 12/13) Maarja, opletten was niet stoer blijkbaar. Niet heel slim geweest van mevrouwtje

 7. Pingback: Zoek |
 8. Pingback: Its a quote tag -

Geef een reactie