Onschuld

Laat het los
Vast zat het nooit

“Cassil, hoe doe je dat dan?”

Haar onschuldige ogen maken ruimte voor een blik vol afschuw. Oordelen gaat gemakkelijk en denken is natuurlijk helemaal uit de mode. Ik weet niet of ik zal antwoorden, haar een klap op haar neus moet verkopen of gewoon moet doen alsof ik doof ben. Alles is mogelijk.

“Dat is echt niet gezond.”

Nee, ik zit geen taart weg te werken op de late avond. Gooi mijn maag niet vol met alcohol of wit de binnenkant van mijn neus niet met het laatste poeder wat de tafel siert. Nee, ik ben nog steeds saai. Burgerlijk. Gewoon Cassilda.

“Maar ze zitten achter je aan? Zie je dat niet?

Ze trekt haar neus op, komt met allerlei nette dames-tips aanzetten en even waan ik mij in een klooster. Ze zou er wel heerlijk tussen passen. Trouwen in wit, ja dat lukt haar ook nog wel.

“Hoe doe je dat dan?”

Mijn ogen rollen weg. Wat wil Mevrouw Nonnetje nu? Wat hulp om aandacht te scoren? Mijn spijtbetuiging of een telefoonnummer van een lekker stuk? En waarom dan toch spreken vol afschuw?

“Wat bedoel je?”
“Nou ik begrijp niet wat ze in je zien….”

Ik had haar moeten slaan. Er is niets mis met mijn ego.

“Killing persoonlijkheid eh meisje.”

Haar wenkbrauwen wiebelen wat. Haar onzekerheid maakt scheuren in haar masker en iedereen kan zien dat haar perfectie slechts gespeeld is. Had ik misschien het telefoonnummer van Robert Schoemacher moeten opschrijven? Nee. Dan moet ik dat voor haar opzoeken. Nee, zo’n feest is het niet.

“Je persoonlijkheid?”
“Ja dat en een voorgevel, plankje van mij.”

Ik stuurde haar maar een knipoog toe. Stel je voor dat Karma het hoorde.

18 comments on “Onschuld

 1. Excuseer? Vroeg die bitch nu werkelijk wat ze in jou zien of heb ik dat verkeerd geïnterpreteerd? Man, daarvoor hoef ik maar één foto op je blog te zien om te weten wat ze in je zien, zonder voorgevel dan nog. Wat een madam!!!!

 2. Als je je niet had weten in te houden was dat geen schande geweest hoor. Maar wel goed dat je je inhield 😀 JE ego is idd prima in orde.
  En wees blij, liever burgerlijk en saai dan verslaafd aan van alles en nog wat. Dat is misschien leuk voor een tijdje, maar het sloopt je lichaam en geest.
  Nee, blijf maar gewoon zoals je bent.

  EN de muziek, perfect weer gewoon 😀

 3. Verdichting van vrijheid

  pure mensen
  de eigen visie
  opdringen als zalig makend

  een ziekelijk, hardnekkig streven
  van blinden die kleurenleer geven

  in een schemerzone
  door
  schijnheiligheid afgebakend

  Lenjef 🙂

Geef een reactie