Onheilspellend

onheilspellend

Verzamelen in de hemel, zo onheilspellend.
Hier staan ze naast elkaar, zo naïef.
Handen strak geklemd, vol van vertrouwen.
Er bestaat geen perfect leven, geen sprookjes.

“Dus jij vindt mij te jong?”
“Ja.”
“Maar ik ben verliefd.”
“Ja, dat is juist het probleem!”
“Donder toch op. Dat jij zo gekwetst bent, wil niet zeggen dat ik dat ook zal meemaken.”

Een gesprek aangaan met een tiener. Over het huwelijk. Haar toekomstig huwelijk. Want trouwen, dat doe je als je net meerderjarig bent. Nu kan ik allerlei feiten bedenken waarom je op achttienjarige leeftijd niet moet gaan trouwen. Met hem. Iemand die je net een half jaar kent. Iemand die ook nog in zijn adolescentie zweeft. Van hier naar daar en dan plots weer terug naar start. Ik kan er met mijn pet gewoon niet bij.

“Jij trekt alleen maar muren omhoog als iemand in de buurt komt.”
“Beter dan mijn benen wijd zodra er iets voorbij waggelt.”
“Noem jij mij nu een slet?”
“Nee. Maar als je even wacht, dan misschien wel.”

Drie maanden geleden schreef ik voor het laatst een stukje met hartzeer in de hoofdrol. Ik mis het. Niet het hartzeer, maar de verhalen. Maak jullie borst maar nat. Ik kom er weer aan. Met fictie. Slopende verhalen. En wie weet maak ik er wel iets moois van.

13 comments on “Onheilspellend

 1. Trouwen op je 18de….. facepalm. Ja dat is echt te jong,. Je bent dan als mens nog zo onervaren. De problemen staan al in de rij om je getrouwde leventje zuur te maken. ik kan ook bergen argumenten opnoemen waarom mensen zo lang mogelijk zouden moeten wachten met trouwen. Ook met kinderen trouwens. Want kinderen zijn meestal de dupe als ouders uit elkaar gaan. De mijne niet 🙂 want ex en ik gaan nog prima met elkaar door een deur en zo.

  De muziek vind ik verrassend leuk,. EN uh, kom maar op met je hartzeer verhalen. Ik ben een van je grootste fans.

  1. Ja vroeg aan kinderen beginnen is ook niet heel verstandig. Mijn moeders was zeventien toen ze mij kreeg, dankzij haar ervaringen en wijze woorden zou ik nooit vroeg aan kids willen. Alles veranderd en het is een verantwoording die je maar moet kunnen dragen. Als ik bij jou lees dat het contact tovh goed verloopt doet me dat elke keer goed. Daarin kunnen veel mensen een voorbeeld aan jullie nemen.
   Aesthetic Perfection is geweldig, elk album is totaal anders en de dude erachter heeft maling wat de fans vinden. Daar heb je ballen voor nodig.

 2. Verliefd…

  de eerste verliefdheid is als beneveld zijn van een toverdrank
  een totaal onbekend gevoel
  met het vergif delen als doel
  soms loopt, bij wie er teveel van drinkt, de prille relatie mank

  Santé, Cassilda! 🙂
  Lenjef

 3. Echt serieus… Mijn Luca.. held van de familie. Trouwde pas op zijn veertigste (misschien wel deels door de oorlog ;-)) Maar hij vertelde mij al eens.. toen ik nog geeneens een tiener was. Di Mario zei hij.. wat je ook doet, trouw nooit voor je veertig bent. Want al die tijd moet je het leven ondervinden. Ik wist niet waar hij het op dat moment over had.. maar ik heb goed naar hem geluisterd. Kom maar op met je verhalen.

  Love As Always
  Di Mario

Geef een reactie