Nachtelijk bezoek

Mijn wenkbrauw kon niet verder omhoog, en mijn humeur zakte mijn sneakers in. Hoe haalt Miss Knowitall het in haar botte brein om haar moeders publiekelijk zo te kijk te zetten. Ben je soms vergeten uit welk gat je meloenhoofd geperst werd?!

Ze haalt haar neus op, zucht en rolt haar ogen weg. “Mam, even serieus… dáár ga ik echt niet mee lopen hoor!” Ach lieve heer, sta me bij. We hebben weer een hormoon-bom in de winkel die denkt dat ze Queen World is. Moeders probeert haar gedrocht in toom te houden, maar voordat ze het weet veranderd kleine Miss Knowitall in een loeder. Niets is goed, alles moet wijken en als Moeders ook nog maar een woord zou zeggen, zou ze op de ignore lijst van de dag gaan.

Gelukkig ben ik, als de wijsneus die ik ben, bijdehand genoeg om Miss Knowitall even op de feiten te drukken. “Lieverd, je kan het nu niet eens zijn met je moeder. Dat kan, maar dat wil niet zeggen dat jij je als een kleuter mag gedragen. Je wilt volwassen behandeld worden? Misschien moet jij je daar dan ook naar gedragen.” Als blikken konden doden dan was ik er niet meer. Ze gaf me de look. Je weet wel, de ‘waarom breek jij niet even je nek over een paar van die dozen die je aan het bijvullen bent’-look.
Moeders sprong een gat in de lucht, belde de krant en regelde een HELLYEAH-fanfare band voor me. Oke, ik overdrijf misschien lichtelijk, maar haar stemming sloeg door mijn simpele terechtwijzing wel om. Miss Knowitall negeerde ons natuurlijk, maar hey.. er kwam tenminste even geen puberaal gedrag uit.

Sommige dingen kunnen gewoon niet.

Daar zat ik, in enkele seconde, recht overeind in bed. Bezweet, gloeiend en met een paar longen die probeerde te ontsnappen. Ik draaide mijn warhoofd naar de klok, en zag de minuut net overspringen. Tuurlijk, twaalf over twee en ik ben wakker. Met een zucht, reik ik naar m’n mobiel. Het appontvangen-lampje brand, en mijn nieuwsgierigheid wint zelfs in het diepst van de nacht.

“Hoi Cassilda. Misschien ben je mij ondertussen al vergeten, maar ik ben meneer Lucifer.”

Meneer Lucifer is een van de eerste vriendjes, die ik mijn arme moeder in haar leven smeet. Een hard studerende en werkende jongen, die van vissen hield. Hij was misschien wel wat ouder, maar heel lief. Liet elke dag braaf iets van zichzelf horen, in het tijdperk dat er nog gesmst en gebeld werd. Vergat nooit iets, en had ook nog eens geweldige muzieksmaak.
Dat hij een Satanist is en zich dertien jaar geleden voorstelde aan mijn moeder als de Duivel, is een ander verhaal.

Daar zat ik dan weer, recht overeind in bed. Ik wist het wel, ik had mijn Leidse klep moeten houden. Nu kwam karma een onverwachts bezoek brengen, en daar had ik geen behoefte aan. Niet om kwart over twee s’nachts.
Ik reageer niet, verwijder het gesprek en gooi Meneer Lucifer op blok. -Dat het niet netjes is om iemand te negeren is mevrouw Karma mij momenteel aan het afleren.-

De minuten kropen langzaam voorbij, en ik kon mij slaap niet meer vatten. Daar lag ik, ziek en vol met gedachtes over Mevrouw Knowitall. Eigenlijk viel haar gedrag nog wel mee. Mijn moeder zou een gat in de lucht springen, als ik op vijftienjarige leeftijd zou rollen met mijn ogen, omdat onze kledingsmaak niet overeenkwam.

Het enige wat ik mezelf afvraag is, wanneer krijg Mevrouw Karma eens bezoek van een portie welverdiende payback? Wie de bal kaatst, kan hem terug verwachten. Toch?

Bron afbeelding.

6 comments on “Nachtelijk bezoek

    1. Dat ben ik helemaal met je eens, maar zo nu en dan heb je van die vreemde nachten haha. Meneer Lucifer is een toffe knul, maar soms is het beter om gesloten deuren dicht te laten.

Geef een reactie