Naam

10923480_462800103868826_223608295017908083_n

“Daaaaag, Cassilda…” De rillingen lopen over mijn rug en als het kon, zou ik zonder pardon mijn middelvinger opsteken. In gedachten heb ik dit natuurlijk allang gedaan. Flipping the bird, omdat de Anabol dat verdiend. Hij staat daar nog steeds, in de opening van mijn kleine winkel. De deur te versperren met zijn opgeblazen spieren, wachtend op antwoord.

Het schijnt dat een middelvinger schenken, in een volle winkel niet helemaal geaccepteerd wordt. Zeker niet, als de leidinggevende dit doet. Er zit weinig anders op, ik trek mijn typische verkoopstersglimlach op, knik en neem afscheid van de door een fietspomp opgeblazen donderwolk.
“Daaaaaaaag.” Ik kijk mijn collega aan, die zonder enige twijfel in lachen uitbarst. Ze weet van de geschiedenis af, tussen de Anabol en mij. Hoe de leugens zijn enige kans op mijn gouden kut verpest hebben en hoe hij nu geen schijn van kans meer maakt.

“Hij noemde haar Cassilda!” Mijn kleine collega hobbelt al snel naar haar verkoopvriendinnetje toe en samen staan ze te gieren van het lachen. Nu lijkt het misschien heel normaal, iemand bij haar of zijn naam noemen. Maar, er zijn maar weinig mensen die mij in het dagelijks leven ook echt Cassilda noemen.

Noem mij Cassilda en ik vraag het mij af. Wat ik heb gedaan. Hoe ver ik gegaan ben en op welke manier ik de schade zo snel mogelijk kan laten verdwijnen, als sneeuw voor de zon. (Of hoe snel ik het nog erger kan maken, ja dat gebeurd eigenlijk vaker.)

18 comments on “Naam

 1. Lekker stukje muziek erbij. Fijn he die gasten die je even komen begroeten op je werk. Pffff. Pleurt op, ik ben aan het werk. Ik kom die gasten toch ook niet wakker maken als ze zich zitten te vervelen op het werk. 😉

  Love As always
  Di Mario

  1. Hahaha, nee zo te zien niet nee 😛 De opgeblazen donderwolk kwam op een wit paard aangehobbeld, maar na een paar weken bleek het een vette rat te zijn. En soms is het best lastig om van ongedierte af te komen. Hij is de kern van het GRMBL verhaal, in mijn concepten. Alleen de woorden vloeien nog steeds niet te best, misschien ooit.

 2. SlipKnot doet het goed op de zondag Cassil of Sill 😀
  En ja, als mensen mij opeens JOHN noemen gaan ook mijn radars werken. Dit gebeurt namelijk zelden.
  Tja, en het heerschap heeft dus blijkbaar pech. Hij kan nu alleen nog maar dromen van die gouden kut.

  1. Jouw naam verkorten gaat wat lastig, en ik denk dat als we er allemaal Johnny van maken je ons slaat met een end hout 😛 Maar inderdaad, die radars! Nou, poe hee, hopelijk droomt hij er niet over. Brrr!

 3. Halllooooo Cassilda! Wat heb je toch weer een geweldig nummer klaar gezet, van die anabolie zou ik mij niets aantrekken. Zou gewoon doen alsof ik hem niet zag 😉

  1. Vind Samantha wel een hele mooie naam! Mijn collega heet Danielle, en ik wil haar altijd Samantha noemen. Vraag me niet waarom, mijn brein is gewoon beetje vreemd. Vind het een prachtige naam!

Geef een reactie