My Precious Tag – Wijze lessen

De tonen van de gitaren vechten hun weg naar mijn oren en uit mijn ooghoeken zie ik haar staan. Haar wilde blonde haren springen alle kanten op en op het puntje van haar tong ligt de vraag. In haar ogen brandt de nieuwsgierigheid en niets zal haar tegenhouden om de antwoorden te vinden. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan.

“Cassil, wat schudt je met je hoofd?”

Mijn zusje van negen is nieuwsgierig. Geen idee of dit een hardnekkig familievirus is, maar het moge duidelijk zijn dat de kleine draak zo nu en dan toch wel wat trekken heeft die ik herken. Vanuit het spiegelbeeld. Van mij, of mijn andere zuster.

“Waarom dan?”

Ze staat vlak voor me en wil weten waarom mijn hoofd toch beweegt en waarop. Ik zet mijn koptelefoon af en vraag haar wat er is. Bedoel, met mijn voorkeur van volume zou ik een atoombom nog niet horen vallen. Ze herhaalt de vraag iets geirriteerd en slaat ongeduldig haar armen over elkaar.

“Stick To Your Guns moppie. Wil je het horen?”
“Ja!”

Ik gooi het volume naar beneden en geef haar mijn koptelefoon. Vanaf dit moment is er niets meer van mij bij. Voor degene met jongere zusjes of broertjes een herkenbaar fenomeen. Geef iets te leen aan het jongere gebroed en je bent het gewoon kwijt. Dank onze lieve Heer op je knieën maar als je het ooit terug krijgt.

“Dit is echt geweldig!”

De hardcore punk tonen vliegen haar oortjes in en haar ogen beginnen te stralen.

Het zijn de kleine dingen die het leven groot maken. Of het nu haar gegiechel is, of mijn gemopper wanneer ze weer eens iets van mij leent. (Steelt.) Het is de manier waarop onze moeder stiekem lacht wanneer we ruzie maken uit liefde. Het zijn van die dingen, ontastbaar en toch groter dan alles.

Lis vulde pas de my precious tag in en heeft mij deze geweldige tag ook cadeau gedaan. We gaan het nu dus eens over de kleine maar toch grote dingen hebben. Een korte lijst met vijf zaken vol met kleine dingen. Stiekem loog ik een beetje, kort zal het niet snel worden.

1. Zamorra – Voor degene die hier al iets langer komen zal het geen verassing meer zijn. Ik heb een klein zusje van negen. Mijn kleine engel is het mooiste cadeautje wat ik ooit gekregen heb. Zamorra is niet zo maar een meisje. Ze is ontzettend knap (wel duhh, goede genen), nieuwsgierig, brutaal, lief wanneer het haar uitkomt en een tikje anders dan andere kindjes. Ik ben een trotse zus die graag moedert en haar overspoeld met alle knuffels die ik haar geven kan.
Sinds Zamorra kan schrijven maakt ze prachtige sprookjes. Over echte prinsessen en prinsen. Over draken en alle dingen die haar boeien. Er gaat geen dag voorbij waarin ik haar niet vertel dat ik van haar hou. Zamorra is mijn kleine ster. Onze unieke ster.

2. Schrijven – Stiekem denk ik dat ik deze niet echt hoef uit te leggen. Bedoel, duh! Sinds ik kan schrijven, schrijf ik. (Nog een duh-moment.) Het is iets waar ik niet zonder kan. Ik kan een echte dramadoos worden wanneer ik het gevoel heb dat het op is. Dat er nooit iets zinnigs meer uit komt, of wanneer ik het te druk heb om eens wat op papier te zetten. Momenteel ben ik eigenlijk nog steeds op zoek naar een ideale balans. Tussen het echte leven en even weg duiken in de woorden.

3. Drama – Toen ik een klein ukkie van vier was, klom ik met mijn nieuwe outfit op een terras op tafel. Ik liet elke voorbijganger zien hoe mooi ik was. Mijn schoenen propte ik bijna in hun ogen en mijn rokje mocht ook gezien worden. Ik wilde aandacht. Want ik was toch anders?
Ik ben nog steeds graag anders en heb dan soms ook het idee dat ik dingen doe (of laat) omdat het anders te mainstream is. Ja echt, ik ben een gekkie. Stiekem ben ik dus een soort van hipster, maar hey! Wel anders.

4. Muziek – Zo simpel, ik ga dood zonder.

5. Telefoon – Ja, dat had je niet gedacht. Of voor degene die mij wat beter kennen, misschien ook wel. Ik geef niet om bezittingen. Nog minder om geld en alle onzin daar omheen. Maar, mijn telefoon is toch wel een ding. Ik gebruik het toestel hoofdzakelijk voor muziek, ideeën opslaan voor verhalen, schrijven, het dwaas appen en het geregeld aan horen van de late night calls of berichten. Echt bellen doe ik het meeste met mijn ouders en zusje.

Taggen doe ik niemand, maar overnemen mag altijd. Wel eventjes laten weten dan, want ik ben nieuwsgierig.

Bron afbeelding.

22 comments on “My Precious Tag – Wijze lessen

 1. 1. Junior/Vriendin (beide een hartenbindertje)
  2. Lezen (Ik lees zelfs de achterkant van een glorix verpakking)
  3. Schrijven (Tja.. dat is net zo’n virus als lezen)
  4. Muziek (Muziek is mijn tweede zuurstof, van klassiek tot hardrock…heerlijk!)
  5. Mijn gitaar (Net als lezen en schrijven, je wilt het ook zelf graag doen)

  Nou… voila.. mijn mini tag antwoord. 😀

  1. Ik las dit vanochtend, terwijl ik het etiket van de cola ook aan het bestuderen was. (Achterkantjes lezen moet zo nu en dan) De antwoorden zijn prachtig, vooral nummer 1! 😀

 2. Cassilda

  met een maliënkolder
  onder
  het zomers kleedje geweven

  want de bewondering voor haar is waanzinnig groot
  geeft ze zich spontaan een duimklein beetje bloot

  selectief
  mensen graag zien
  en muziek zijn haar lang leven

  Je bent een toffe griet!
  Lenjef 🙂

 3. 1. Mijn zoon en dochter. En ook een beetje mijn ex. Klinkt waarschijnlijk voor velen vreemd, maar zo liggen de zaken.
  2. schrijven, maar vooral foto’s en tekenen. Het meeste zijn de mensen niet op mijn blog verschijnen want al het mooie wil ik eigenlijk verkopen.
  4. Wat muziek betreft: without music life would be a mistake. Ik zag dit zinnetje gister in een film en vond het het mooiste stukje tekst in heel de film want oh zo waar.
  5. al mijn gitaren. Ook ik geef niets om geld of bezittingen. Maar zonder die gitaren kan ik muziekaal niet exploderen. 🙂

  1. Het klinkt helemaal niet vreemd, kunnen veel ouders een voorbeeld aan nemen. (En dat meen ik echt, als het kon schreeuwde ik het zelfs van de daken.)
   Verkopen? Doet dat stiekem geen zeer aan je hart, creatie is prachtig, afstand doen… brrrr.
   Vier en vijf sluiten perfect op elkaar aan, kan je geen ongelijk geven 😀

 4. vergeet je de gitaar en je keyboard niet??? bedoel hoeveel uur zit je wel nietachter??? altijd met je zooi bezig!!!

  1. Eigenlijk heb ik niet eens een klassieke pc. Heb wel een laptopje, maar als het moet kan ik zonder. Mocht ik mijn telefoon vergeten (hoe triest ik dan ook overkom) ga ik terug naar huis om hem te halen.

Geef een reactie